Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent maatschappijleer, locatie Ommen
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
14 juni 2019
Eind Datum
26 juni 2019
Functie naam
Maatschappijleer
Niveau
HBO
Aantal uur per week
ca. 0,6
Plaats
Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart
Aanvang functie
Aanvang schooljaar 2019-2020
Loon indicatie
LB
Organisatie
Vechtdal College
Website

Vechtdal College uit Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart zoekt een Docent maatschappijleer, locatie Ommen per Aanvang schooljaar 2019-2020

Ben jij de docent die verantwoordelijkheid geeft en neemt, bij wie relatie en prestatie samen opgaan, die het vanzelfsprekend vindt dat je een stapje meer doet voor de leerling?
 
Dan ben jij de docent maatschappijleer die wij zoeken!
 
Met ingang van schooljaar 2019-2020 zijn wij, voor de locatie Ommen sector havo/vwo, op zoek naar een docent maatschappijleer.
 
Jij zoekt een school

 • waar je uitgedaagd wordt om het vak maatschappijleer, binnen én buiten de school, verder te ontwikkelen;
 • waar je op een vernieuwende manier je lessen invulling kunt geven;
 • waar je leerlingen kunt inspireren, maar ook wordt geïnspireerd;
 • die in ontwikkeling is. Leerlingen krijgen steeds meer regie op hun eigen loopbaan en jij wilt hier jouw bijdrage aan leveren;
 • waar docenten werken vanuit een Bijbelse inspiratie.

Over ons
Werken op het Vechtdal College Ommen is werken op een ondernemende school die vooruitstrevend is in onderwijsontwikkelingen: we leiden op voor de 21e eeuw en willen leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling maximaal tot bloei laten komen.
Docent zijn op onze school betekent: anders naar leerlingen willen kijken, je vak willen ontwikkelen en onderwijs verbinden met de maatschappij.
Op onze school werken we samen. We zijn professionals die elkaar graag stimuleren en uitdagen.
Ons schoolgebouw is voorzien van allerlei moderne onderwijsvoorzieningen zoals Apple Tv’s, smartboards, iPads en Chromebooks.
Wij werken met ongeveer 180 collega’s, verdeeld over een aantal onderwijsteams en een onderwijsondersteunend team.
In deze teams werken startende en meer ervaren collega’s met elkaar samen.
 

Jij neemt mee naar school

 • visie: je staat stil bij wat jouw les toevoegt aan de ontwikkeling van de leerling;
 • creativiteit: bij jou zijn de lessen geen dag hetzelfde;
 • ondernemerschap en lef: je hebt je blik ook naar buiten gerich en ziet daar winst voor je lessen;
 • betrokkenheid: een goede relatie met leerlingen is voor jou een vanzelfsprekendheid;
 • een 1e of 2e graads bevoegdheid voor maatschappijleer. Ook als je hiervoor in opleiding bent, word je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wij bieden jou

 • een tijdelijke aanstelling bij de start van het schooljaar 2019-2020 voor ca. 0,6 fte;
 • goede arbeidsvoorwaarden: wij hanteren de cao VO. Elke docent op onze school beschikt over een iPad.

 

Het Vechtdal College is een christelijke school voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Overijssel. De school heeft drie locaties: Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart. Iedere locatie heeft zijn ‘eigen karakter’. Wat ons verbindt is onze ambitie: we willen leerlingen bagage meegeven waarmee ze hun weg kunnen vinden in de samenleving. Bagage in de vorm van goed onderwijs, een breed aanbod aan activiteiten en maatwerk in zorg en begeleiding.

Organisatie
Als christelijke school willen we meer bieden dan alleen de voorbereiding op een diploma. De Bijbel is onze bron van inspiratie en vormt het fundament van het strategisch beleidsplan. De uitingen van deze inspiratie moeten voelbaar zijn, binnen en buiten het schoolgebouw. Aandacht voor het unieke, respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten.
Christelijke school
Dit is merkbaar in de manier waarop we met elkaar werken. We zijn trots en dankbaar dat we onze leerlingen en medewerkers de christelijke normen en waarden mogen meegeven. Juist deze mogelijkheid maakt dat we als school niet alleen kennis willen overdragen. We zien het duidelijk als onze taak om leerlingen ook sociaal te vormen, ze mee te geven dat we met respect voor elkaar en geloof in de ander, samenleven en samenwerken in de maatschappij.
Aandacht voor elkaar
We zijn een leef- en leergemeenschap, waar persoonlijke aandacht, wederzijds respect en geloof in ieders talent een belangrijke plaats innemen. We delen kennis en nieuwe inzichten met elkaar en leren van en met elkaar . Zo krijgen begrippen als tolerantie, acceptatie en samenwerking bij ons in de dagelijkse praktijk echt inhoud.
Kennen en gekend worden
We willen dat iedereen tot zijn recht komt en dus het beste uit zichzelf haalt. Kennen en gekend worden, daar gaat het om. Pas dan ‘werkt’ onderwijs en komt talent tot bloei. Iedere docent, ieder personeelslid en iedere leerling ervaart dat zo en zet zich hiervoor in.
Midden in de maatschappij
We staan midden in de maatschappij. Daarom werken we doelgericht samen met onderwijs- en maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. We onderhouden contact met alle instanties waarmee onze leerlingen voor, tijdens en na hun studie te maken hebben.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.