Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Mens en Maatschappij
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
28 mei 2020
Eind Datum
10 juli 2020
Functie naam
Maatschappijleer
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6/0,8
Plaats
Berkel en Rodenrijs
Loon indicatie
conform CAO VO
Organisatie
Melanchthon Berkroden
Website

Melanchthon Berkroden uit Berkel en Rodenrijs zoekt een Docent Mens en Maatschappij per

Melanchthon Berkroden is voor komend schooljaar op zoek naar een bevlogen en tweedegraads bevoegde docent Mens en Maatschappij ter uitbreiding van het team. Het betreft een vacature van 0,6 tot 0,8 fte.

Melanchthon Berkroden is de jongste school binnen Melanchthon en bestaat sinds 2008. Berkroden is gevestigd in een modern schoolgebouw met veel ruimte voor diverse werkvormen en praktijk. Berkroden biedt vmbo bbl, kbl en gl binnen het beroepsgerichte profiel
Dienstverlening & Producten.

Ons motto “Bewust de wereld in”, vat in het kort de kern van het onderwijsconcept samen. Hier leren leerlingen vooral door te doen, zowel binnen als buiten de school. Het onderwijs is modern, praktisch en afwisselend en zowel gericht op zelfstandigheid als
op samenwerken. Berkroden gaat over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over motivatie, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Berkroden leer je voor het leven

Onze nieuwe collega bezit:

  • Een passie voor de doelgroep;
  • Minimaal een tweedegraads bevoegdheid voor het vak geschiedenis of aardrijkskunde;
  • Ervaring in het doceren van Mens en Maatschappij;
  • Goede pedagogische en didactische vaardigheden.

Wij bieden:

  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO VO;
  • Een prachtige werklocatie;
  • De mogelijkheid je verder te ontwikkele

Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.