Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent mens en techniek
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
2 oktober 2020
Eind Datum
22 oktober 2020
Functie naam
Mobiliteit en voertuigen
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,24
Provincie
overijssel
Plaats
Deventer
Aanvang functie
02-11-2020
Loon indicatie
LB
Organisatie
Etty Hillesum Lyceum
Website

Etty Hillesum Lyceum uit Deventer zoekt een Docent mens en techniek per 02-11-2020

Wil jij vmbo basis-kader leerlingen leren welke mogelijkheden er allemaal zijn in de mobiliteit en transporttechniek? Ben jij een tweedegraads docent techniek of wil je een opleiding volgen tot docent? Heb je ervaring in het onderwijs en (bij voorkeur) in de praktijk? Wil je een baan in Deventer en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct!

Jouw verantwoordelijkheden

We zijn op zoek naar een collega die het onderwijs samen met het team blijft vernieuwen en verbeteren. Jij bent een ware onderwijsontwikkelaar. Je krijgt er energie van om de technieklessen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten als school flink in op techniek, waarbij de samenwerking met de andere techniek-profielen belangrijk is.

Je geeft technieklessen mobiliteit & transport (=M&T), aan onze 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen. Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol mobiliteit & transport in ons dagelijks leven spelen. Jij weet de link te leggen met Deventer, de stad waarin een groot deel van onze leerlingen zal blijven wonen en werken. Je maakt de lessen levendig door het gebruik van praktijkvoorbeelden die leerlingen aanspreken. Je lessen zijn dus theoretisch én praktisch. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen en voorbereiding van deze leerlingen op hun eindexamen vmbo basis en/of kader.

Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te ‘leren leren’. Je creëert daarbij een leerklimaat waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen. Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat de beroepenwereld M&T leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het vakgebied. Je helpt de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding.

Je maakt op basis van de beschikbare informatie, en van zachte kenmerken als bijvoorbeeld werkhouding, motivatie en gedrag, een zorgvuldige duiding van de inschatting van mogelijkheden en capaciteiten van leerlingen. Op basis van die inschatting zorg jij met differentiatie in de klas voor gelijke kansen voor iedere leerling.

Jouw profiel

Je bent een gedreven docent, een specialist in jouw vakgebied. Je hebt bij voorkeur affiniteit met voertuigentechniek, technologische ontwikkelen en/of ICT. Je weet leerlingen en collega’s te enthousiasmeren en uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. We zoeken een (bij voorkeur) ervaren docent met een positieve instelling, die graag initiatief neemt in het samen ontwikkelen van ons onderwijs.

Jouw lessen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de leerlingen! Je bent flexibel, professioneel en je bouwt mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten.
Je deelt je inhoudelijke kennis met anderen en kunt goed samenwerken, onder andere met jouw collega’s op het techniekplein van de vmbo beroepenwerelden BWI (bouwen, wonen en interieur), PIE (Produceren, Installeren en Energie) en D&P (Dienstverlening en Producten). Samen met je collega’s werk je aan de versterking van techniekonderwijs. Je werkt graag in een professionele setting binnen het vmbo. Je bent bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk. Je beschikt minimaal over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Daarnaast ben je bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk.

Je bent beschikbaar op donderdag.

Jouw werkplek

Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Op De Marke (circa 1.300 leerlingen en 180 collega’s) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt. De collega’s zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling.

Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis/kader, mavo/havo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs). Als docent werk je in één van de vijf onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema’s praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas.

Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum telt ruim 5.000 leerlingen en ruim 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden.

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijke functie (0,24 fte) op projectbasis voor de duur van drie schooljaren. De lessen zijn ingeroosterd op donderdag. De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen. Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en de vaksectie.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB).  Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een uitstekende pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis.

Meer weten?

Meer informatie over de school vind je op https://demarke-ehl.nl

Voor meer informatie over de vacature kun je contact leggen met Marye Teunis (teamleider), bereikbaar via: m.teunis@ettyhillesumlyceum.nl

Solliciteren?

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. (Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren).

De gesprekken vinden plaats in week 44, waarbij we uiteraard rekening houden met de richtlijnen van het RIVM.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

2e graads

Schaal LB, maximaal 4.301,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.