Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent/ Mentor Discovery College
Dienstverband
tijdelijk

Discovery College uit Barendrecht zoekt een Docent/ Mentor Discovery College per per direct

Top Docent gezocht voor AGL onderbouwgroep op het Discovery College in Barendrecht!  
Wij zijn per direct op zoek naar een zeer ervaren docent/mentor die méér wil doen dan lesgeven alleen! 
 
Waar kom je te werken?
Het Discovery College is een cluster-4 school waar iedere dag weer iets te ontdekken valt. Werken met onze bijzondere jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, maakt dat iedere dag weer anders is.
Op onze school werken wij volgens de methodiek “De perfecte klas”. Dit houdt onder meer in dat leerkrachten de leerlingen niet zozeer disciplineren, maar hen juist stimuleren om disciplines te ontwikkelen. Dit helpt hen namelijk om probleemoplossend en proactief
te zijn. Een echte win-win situatie, want naast de leerling hebben ook de docent, het gezin van de leerling en de samenleving baat bij deze vaardigheden.
In de perfecte school streven we dan ook naar een leeromgeving die veilig, waarderend en empatisch is. Wij geloven dat deze invalshoek preventief werkt, zodat conflicten leiden tot een mogelijkheid om te leren. Binnen dit kader laten we ons inspireren door
de toonaangevende pedagogiek “Conscious discipline”.[b1]
Meer informatie is te vinden in onze schoolgids op onze website:
https://discoverycollege.yulius.nl/

 
Onderwijzen en leren, zien en gezien worden, geven en ontvangen!
 
 

Waar zijn wij naar op zoek?
Voor een eerstejaars AGL klas zijn wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste en bevlogen mentor/docent die van een uitdaging houdt.

  • Je bent iemand die ergens de schouders onder zet en zich niet snel uit het veld laat slaan;
  • Je stelt ontwikkeling van de leerlingen centraal;
  • Je denkt in kansen en mogelijkheden en je weet als geen ander hoe je met goed klasmanagement een klas maakt.
  • Met jouw humor en flexibiliteit ben je een aanvulling op ons team;
  • Je vindt het een uitdaging om invulling te geven aan een veilig pedagogisch klimaat;
  • Je neemt initiatief en hebt affiniteit en/of ervaring met jongeren met een psychische problematiek;
  • Als mentor geef je les aan ongeveer 12 leerlingen met een cluster-4 indicatie. Je verzorgt de AVO vakken en je onderhoudt contact met ouders en andere personen in het netwerk van de leerling.

 
Meer over jou

  • Je bent in het bezit van een pabo-diploma of een 1e of 2e graads bevoegheid, bij voorkeur aangevuld met een master “Special Educational Needs” (of bent bereid deze te halen);
  • Je hebt in je rugzak een breed scala aan didactische en pedagogische trucs die je in “de perfecte klas” kunt toepassen;
  • Je hebt inlevingsvermogen in de psychiatrische problematiek van de kinderen en jongeren.

 
 

Wij bieden je een dienstverband van 40 uur per week (wtf 1,00000), voor een periode van één jaar (bij goed functioneren is verlenging mogelijk).
 
Je standplaats is Barendrecht en salariëring en rechtspositie zijn conform de cao-PO.  De functie is ingeschaald in schaal L11.

Onderwijzen en leren, zien en gezien worden, geven en ontvangen!
 
Zomaar wat high lights die het Discovery College typeren.
Het Discovery College is een cluster-4 school waar iedere dag weer iets te ontdekken valt. Werken met onze bijzondere jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, maakt dat iedere dag weer anders is.
 
Op onze school werken wij volgens de methodiek ‘De perfecte klas’. Dit houdt onder meer in dat leerkrachten de leerlingen niet zozeer disciplineren, maar hen juist stimuleren om disciplines te ontwikkelen. Dit helpt hen namelijk om probleemoplossend en proactief te zijn: Een echte win-win-situatie, want naast de leerling hebben ook de docent, het gezin van de leerling en de samenleving baat bij deze vaardigheden.
 
In de perfecte school streven we dan ook naar een leeromgeving die veilig, waarderend en empathisch is. Wij geloven dat deze invalshoek preventief werkt, zodat conflicten leiden tot een mogelijkheid om te leren. Binnen dit kader laten we ons inspireren door de toonaangevende pedagogiek ‘Conscious discipline’.

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.