Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Natuurkunde 1e graads
Functie naam
Natuurkunde
Toegevoegd op
29 augustus 2018
Eind Datum
29 september 2018
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6 - 1,0
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Spijkenisse
Aanvang functie
per direct
Organisatie
PENTA college CSG Scala
Website

PENTA college CSG Scala uit Spijkenisse zoekt een Docent Natuurkunde 1e graads per per direct

Het PENTA college CSG Scala is per direct op zoek naar een enthousiaste eerstegraads docent natuurkunde eventueel in combinatie met NLT (Natuur Leven en Technologie) voor de vestiging Molenwatering.  De vacature betreft een omvang van 0,6 -1,0 fte.
 
Visie en kenmerken van Scala  
De vestiging Molenwatering is een categoraal atheneum en gymnasium in Spijkenisse op het eiland Voorne Putten. De kernwaarden zijn kennis en kunde op niveau, jezelf in brede zin leren kennen en iets voor een ander leren betekenen. Vanuit deze waarden willen
we jonge mensen begeleiden in het proces van volwassen worden.
Op Scala werken we met een rooster van verlengde lestijd. Dit betekent dat je lessen van 80 minuten geeft. Zo hebben we voldoende tijd om tijdens de lessen doelgericht te werken, het leerproces van de leerlingen te monitoren d.m.v. formatieve toetsen en gerichte
feedback te geven. Op ieder eerste uur van de dag is er een begeleidingsuur (40 minuten). Leerlingen kunnen zich voor deze uren inschrijven of uitgenodigd worden voor extra begeleiding.
 
De inhoud van de functie
Het verzorgen van lessen natuurkunde en eventueel NLT in de bovenbouw van het vwo. Je werkt samen met twee docenten in de vakgroep natuurkunde.
 
Dit zijn jouw kwaliteiten
Je bent

  • een enthousiaste eerstegraads docent natuurkunde die inhoudelijke en vakdidactische vaardigheden combineert met een goed kennisniveau
  • een docent die tijdens zijn lessen doelgericht werkt, het leerproces van de leerlingen monitort  d.m.v. formatieve toetsen en gerichte feedback geeft en naar aanleiding daarvan differentieert
  • een docent die goed is in samenwerken in zowel team- als in vakgroepsverband en andere samenwerkingsvormen
  • een docent die in een lerende organisatie met en van elkaar wil leren en die ontwikkeling centraal stelt
  • een docent die in de pedagogische relatie met de leerlingen de rol van gids en rolmodel kan vervullen
  • een docent die betrokken is bij de school als christelijke instelling

 
Wat bieden wij?
We bieden een uitdagende en afwisselende functie in een school waar teamgeest samengaat met een grote mate van individuele verantwoordelijkheid. Inschaling en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao VO.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer Peter van Wijk, conrector van PENTA college CSG Scala, telefoonnummer 0181-617588.
 

Het PENTA college CSG is een brede scholengemeenschap met vestigingen in de regio Voorne-Putten-Rozenburg-Rotterdam. Op onze scholengemeenschap leveren ongeveer vijfhonderd personeelsleden vanuit de inspiratie door het evangelie en in een sfeer van openheid en respect dagelijks hun bijdrage aan kwalitatief goed onderwijs aan ruim vijfduizend leerlingen.

Zeven vestigingen
Het PENTA college CSG bestaat uit zeven vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. PENTA is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is degelijk, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. We streven ernaar om onze leerlingen op het hoogste niveau te laten slagen. Daarnaast staan we de leerlingen bij in hun persoonlijkheidsontwikkeling en ontwikkeling van zelfredzaamheid. We doen dat vanuit onze christelijke traditie en bieden onze leerlingen een stevig fundament voor het ontwikkelen van een eigen levensbeschouwelijke visie op geloof, mens en samenleving.

Kansen en mogelijkheden
We zijn ervan overtuigd dat onder regie en verantwoordelijkheid van de docent de rol van de technologie in het onderwijsproces de komende jaren verder zal toenemen. We zien daarbij volop kansen en mogelijkheden om met de inzet van technologie het onderwijsproces verder te verbeteren en uitdagender te maken. Er zullen meer mogelijkheden ontstaan om maatwerk te leveren. Binnen PENTA is onze communicatie erop gericht om iedereen tijdig en goed te informeren, zowel intern (personeel) als extern (leerlingen, ouders, andere belanghebbenden). Contact met de ouders vinden we belangrijk. We weten dat de succeskans van leerlingen door actieve betrokkenheid van hun ouders aanzienlijk wordt vergroot.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.