Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Nederlands 1e/2e gr
Functie naam
Nederlands
Toegevoegd op
2 oktober 2019
Eind Datum
31 oktober 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 - 1,0 fte
Dienstverband
tijdelijk, vast
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Den Haag
Aanvang functie
zsm
Loon indicatie
LB/LC
Organisatie
Johan de Witt Scholengroep
Website

Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag zoekt een Docent Nederlands 1e/2e gr per zsm

Het betreft een vacature op de locatie Zusterstraat
De locatie Zusterstraat biedt havo, mavo en vmbo aan. 

 

Wij nodigen ook graag docenten uit met een PABO opleiding die bereid zijn een verkorte opleiding docent VO te gaan volgen.
Het betreft het traject groepsleerkracht. 
Het traject groepsleerkracht is een tijdelijke oplossing geweest vanuit OCW om leraren bevoegd te krijgen voor het voortgezet onderwijs. De verwachting is dat er in september 2019 nog éénmalig gestart kan worden met het opscholingstraject op Hogeschool Utrecht
en dat het vanaf dan niet meer wordt aangeboden. Ook andere hogescholen stoppen daarna met aanbieden of zijn al gestopt.
Voor meer informatie over het traject verwijzen we naar :
https://www.hu.nl/deeltijd-opleidingen/bevoegdheid-groepsleerkracht-voor-pabo-gediplomeerden
. Of kan je een mail sturen via isabel.spruijt@hu.nl
 
 

Wij volgen de voorwaarden volgens de CAO VO van de Stichting VO Haaglanden.

Beste docent,
 
In tijden waarin docenten schaars zijn, kunnen we beter aangeven wat de school voor jou kan doen i.p.v. vragen wat jij voor de school kunt doen. Waarom zou jij op het Johan de Witt willen komen werken terwijl je in principe op elke school aan de slag kunt?
 
Als eerste is het Johan de Witt een excellente school en hebben alle opleidingen het oordeel ‘goed’ gekregen van de inspectie. Het Johan de Witt heeft het predicaat Excellent niet gekregen voor een of ander vernieuwend onderwijsconcept. Integendeel. We zijn excellent vanwege de overtuiging dat alle onderdelen binnen de school en dus de gehele organisatie van kwaliteit moeten zijn. Dat zijn ze dus ook. Dit betekent voor jou dat jij kunt doen waar je goed in bent en waarvoor je bent opgeleid, namelijk lesgeven.
 
Alle andere taken binnen de organisatie zijn belegd bij professionele en kundige onderwijsondersteunende medewerkers. Je hoeft dus niet te surveilleren in de leerlingpauzes, in je taakuren de lesroosters rond te krijgen, of zorgen dat de ict-voorzieningen werken. In de gebouwen heerst rust op de gangen tijdens lesuren. Daar zorgen onze pedagogisch opgeleide conciërges en veiligheidsmedewerkers voor. Jij kunt dus ongestoord lesgeven.
 
Het Johan de Witt is een financieel gezonde school. Alle gebouwen zijn óf recent gebouwd óf gerenoveerd. De gebouwen zijn schoon en het klimaat binnen de gebouwen wordt zo aangenaam mogelijk gehouden. De ict-voorzieningen werken, en doen ze dat niet, dan worden ze vervangen.
 
“Is het dan niet zwaar? Werken in zo’n wijk?”
Ja. Dat is het zeker. Daarom krijg je bij ons als nieuwe docent goede begeleiding. We gooien je zo min mogelijk in het diepe en als we dat wel doen krijg je zwembandjes om. Minimaal voor een periode van een jaar krijg je een coach en een werkplekbegeleider. Deze leren je alles wat nodig is om je vak goed te kunnen uitoefenen binnen een school als de onze.
 
Kom je bij ons lesgeven? Het enige wat we van je vragen is:

  • dat je je vak verstaat;
  • dat je geeft om de jongeren die je iedere dag voor je neus krijgt;
  • dat je het beste met deze leerlingen voor hebt;
  • dat je tijdens de piekmomenten van het schooljaar doorwerkt tot het werk af is.

 
C.V. en motivatiebrief kun je sturen naar Marijke van Duijvenbode,
afdeling Personeelszakenm.vanduijvenbode@johandewittscholengroep.nl
 

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.