Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Nederlands 1e graads
Dienstverband
Tijdelijk,Vast
Toegevoegd op
8 januari 2019
Eind Datum
22 januari 2019
Functie naam
Nederlands
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,5 - 1,0
Plaats
Rotterdam e.o.
Organisatie
Wolfert van Borselen scholengroep
Website

Wolfert van Borselen scholengroep uit Rotterdam e.o. zoekt een Docent Nederlands 1e graads per

Vacature Nederlands eerstegraads 0,5-1,0 FTE

Met ingang van 1 februari 2019 zijn wij op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands met een 1e graads bevoegdheid! Ben jij beschikbaar? Lees dan verder.
Â

Wolfert Tweetalig

Met ruim 1100 leerlingen uit Rotterdam en wijde omgeving is Wolfert Tweetalig

de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Leerlingen van Wolfert Tweetalig ervaren wat internationalisering is en weten wat het betekent om een wereldburger te zijn door het curriculum maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Ook leren zij de Engelse taal op near native niveau gebruiken.
Â

In het gebouw van Wolfert Tweetalig volgen de niet-tweetalige vwo- en havo- bovenbouwleerlingen van Wolfert College ook hun opleiding. Het schoolgebouw huisvest daardoor ongeveer 1280 leerlingen.
Â

Het management van Wolfert Tweetalig kent een locatiedirecteur en vier teamleiders. Het onderwijzend personeel van de school bestaat uit 110 personen van wie er twintig native speaker zijn. Het onderwijsondersteunend personeel omvat zeventien personen. Omdat Wolfert Tweetalig een Academische Opleidingsschool is, biedt de school jaarlijks aan twintig eerstegraads docenten in opleiding een stageplaats. ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
Â

Wolfert Tweetalig maakt onderdeel uit van de Wolfert van Borselen scholengroep. Deze scholengroep bestaat uit zes scholen, ieder met een eigen onderwijsprofiel, voor openbaar voortgezet onderwijs (VO) in Rotterdam en omgeving. De scholengroep valt onder het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).

Â

Missie en visie

De missie van de Wolfert van Borselen scholengroep luidt: kwaliteitsonderwijs voor actieve en nieuwsgierige leerlingen in een rijke, internationaal georiÃnteerde leeromgeving, onderwijs dat het vertrouwen heeft van betrokken ouders.
Â

Kwaliteitsonderwijs betekent op Wolfert Tweetalig dat wij streven naar excellente resultaten van onze leerlingen: een goede doorstroming naar de examenklassen en uitstekende examencijfers. De school wil echter meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut, zij wil leerlingen ook een andersoortige bagage meegeven wanneer zij de school verlaten. Op deze wijze dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden. We willen hen helpen op te groeien tot zelfstandige, kritische en sociaal ingestelde jongvolwassenen. Met elkaar dragen we waarden als respect en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

Â

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel

Leerlingen van nu krijgen in de toekomst te maken met onvoorspelbare veranderingen, vergaande technologische ontwikkelingen, snel verouderde kennis en wereldwijde uitdagingen. Leerlingen voorbereiden op de toekomst draait dus zeker niet alleen meer om taal, rekenen en wiskunde. Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent hun de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is nu precies wat Wolfert Tweetalig doet.
Â

Vacature docent Nederlands

Wegens het vertrek van een collega, zijn wij met ingang van 1 februari 2019 op zoek naar een docent Nederlands die in de onder- en bovenbouw havo en vwo klassen les gaat geven. ÂAls docent Nederlands ben je goed in klassenmanagement en daarnaast ben je creatief in het uitvoeren van het lesprogramma. Het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen. Je weet de relevantie van het vak Nederlands binnen het voornamelijk Engelstalige curriculum van de school te onderstrepen. ÂEn je hebt, bij voorkeur, ervaring met het geven van Nederlands aan anderstaligen. Je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen. Omdat al onze leerlingen met een MacBook werken, zijn jouw digitale vaardigheden uitstekend. Je bent in het bezit van een 1e graads diploma Nederlands. De lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen. Zorg jij voor een veilige leeromgeving en ben je in staat het maximale uit een leerling te halen? Beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je in staat om met ouders en leerlingen op niveau te communiceren? Dan past deze vacature goed bij je. Solliciteer en kom met ons in contact.
Â

Solliciteren?
Voor eventuele vragen neem je telefonisch contact op met Anna Notenboom en op 010-8907700. Jouw CV en motivatie mail je naar ano@wolfert.nl. De reactietermijn sluit op vrijdag 21 januari 2019. Gesprekken staan gepland op donderdag 24 januari aanstaande.
Â

Nadere informatie en solliciteren:
Anna Notenboom, ano@wolfert.nl, 010-8907700

Ruim 3500 leerlingen volgen hier, verdeeld over zeven locaties, onderwijs op maat: van Internationale Schakelklassen (ISK) tot en met ‘International Baccalaureate’ (IB), van vmbo tot en met tweetalig vwo, in het Nederlands en in het Engels.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.