Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Nederlands, 2e graad (m/v)
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
16 mei 2019
Eind Datum
2 juni 2019
Functie naam
Nederlands
Niveau
HBO
Aantal uur per week
ca. 0,5 fte
Provincie
gelderland
Plaats
Nijmegen
Aanvang functie
1 augustus 2019
Loon indicatie
LB
Organisatie
Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen
Website

Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen uit Nijmegen zoekt een Docent Nederlands, 2e graad (m/v) per 1 augustus 2019

De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen zoekt met ingang van 1 augustus 2019 een:

Docent Nederlands, 2e graad (m/v)
Ca. 0,5 fte

Werkzaamheden
De vacature betreft het verzorgen van lessen Nederlands in klas 1, 2 en 3. De klassen in de onderbouw zijn heterogeen. Dit betekent dat leerlingen mavo, havo en vwo bij elkaar in de klas zitten. Differentiatie is daarom erg belangrijk.
 
Functie-eisen
Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid Nederlands. Je hebt ervaring in het lesgeven aan klas 1 tot en met 3 en je bent in staat elke leerling op zijn of haar niveau les te geven. Daarnaast heb je feeling met onze visie op onderwijs (zie
daarvoor onze website).
 
Competentieprofiel
Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: goed klassenmanagement, Vakinhoudelijke en vakdidactische kennis, communicatief vaardig, vaardig in het overbrengen van kennis, samenwerken, sociale vaardigheden, resultaatgerichtheid en inlevingsvermogen.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling ter vervanging wegens verlof tot en met uiterlijk 31 juli 2020. De mogelijkheid bestaat dat de vacature groter wordt. De salariëring geschiedt op basis van functieschaal LB van de cao-VO met een maximum van € 4.186,- bruto
per maand bij een fulltime aanstelling.
 
Meer informatie
De vacature is zowel intern als extern uitgezet. Gezien ons beleid hebben interne kandidaten voorrang. Voor meer informatie over de vacature en de functiebeschrijving kunt u contact opnemen met de afdeling P&O, Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen, (024-3563974/3502355).
Meer informatie over de SSgN kunt u vinden op de website
www.ssgn.nl
.
 
Solliciteren
U kunt tot en met 2 juni solliciteren door op onderstaande button te klikken. 

Rector Marcel Janssen: ‘Ons motto “hoofd, hand en hart” is zichtbaar in de school. Leerlingen ervaren de schoolsfeer en schoolcultuur als prettig.’
 
De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen is een openbare school voor voortgezet onderwijs op Jenaplanwijze. De school heeft een heterogene onderbouw en een bovenbouw met vwo, havo en vmbo-t. Het motto is 'hoofd, hand en hart'. Zij ontwikkelen kennis (hoofd), vaardigheden (hand) en attitude (hart) vanuit de mogelijkheden van de leerlingen.
 
Leerlingen van de SSgN blijven twee of drie brugjaren in een heterogene groep, de zogenoemde stamgroep. Ze zitten dus onafhankelijk van hun schooladvies voor vwo, havo of vmbo-t bij elkaar in dezelfde brugklas. Vmbo-t-leerlingen blijven twee en havo- en atheneumleerlingen drie jaar in hun stamgroep. De onderbouwklassen hebben twee mentoren die de leerlingen intensief begeleiden en die zoveel mogelijk lessen in de klas verzorgen. De lesstof wordt op drie niveaus aangeboden en getoetst. Zo kunnen ouders en leerlingen het peil bij elk vak volgen. Er is veel verdiepings- en verrijkingsstof en om leerlingen voldoende uit te dagen zijn er niveaugroepen vanaf klas 2. 

Niet de methode, maar de leerling staat centraal. Als Jenaplanschool werken ze in groepen en individueel, via gesprekken, projecten en vieringen. Ze kiezen voor een zo optimaal mogelijke ontplooiing van het individu, niet alleen op het gebied van kennis. Ze besteden ook uitgebreid aandacht aan sociale vaardigheden, studie- en planningsvaardigheden, betrokkenheid bij anderen en respect.
 
Zij doen veel aan talentontwikkeling van individuele leerlingen. De SSgN is een LOOT- en een Cultuurprofielschool, dat wil zeggen dat ze topsporters en creatieve talenten leren hoe ze training en wedstrijden dan wel uitvoeringen kunnen combineren met school. Zij doen heel veel aan creatieve vorming, zowel binnen het lesprogramma als daarbuiten. De leerlingen kunnen examen doen in alle cultuurvakken. Bovendien is de SSgN een school waar jonge onderzoekers op (bèta)wetenschappelijk gebied alle mogelijkheden krijgen.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.