Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Nederlands 2e graad vmbo
Functie naam
Nederlands
Toegevoegd op
15 april 2019
Eind Datum
10 mei 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6
Dienstverband
tijdelijk
Provincie
zeeland
Plaats
Goes
Aanvang functie
01-08-2019
Loon indicatie
docent LB
Organisatie
Het Goese Lyceum Bergweg
Website

Bevoegd docent Nederlands 2e graads voor bovenbouw vmbo

Het betreft een structurele vacature voor het schooljaar 2019-2020 op de locatie Bergweg te Goes. Verlenging van de aanstelling behoort tot de mogelijkheden.
De lessen (ca 12-15) worden gegeven in de bovenbouw vmbo basis/kader en gemengde leerweg (klas 3 en 4). de lessen worden verspreid over de week gegeven, mogelijk op 3 dagen, waaronder in ieder geval de maandag.

Wij zoeken een docent die past bij de kernwaarden van de organisatie:

 • Klantgerichtheid.
  Identificeren van wensen, behoeften en belangen van de klant en hierop handelend inspelen.
 • Ambitie.
  De bereidheid en het vermogen hebben om te blijven verbeteren, doelstellingen te realiseren en een bijdrage te leveren aan de ambitie van Pontes.
 • Samenwerken.
  De bereidheid en het vermogen hebben om samen te werken met anderen aan een gemeenschappelijk doel.

De kandiddat beschikt over een 2e graads bevoegdheid Nederlands of PA en heeft ervaring in het vmbo basis, kader en gemengd.De gebruikte lesmethode is Nieuw Nederlands. Ervaring met examenklassen is gewenst.

De ideale kandidaat kan goed samenwerken en afstemmen met collega’s. Heeft oog voor de vmbo leerling, werkt vakoverstijgend met de andere afdelingen en kijkt verder dan alleen de eigen lessen en taken.

Samengevat:

 • co-teaching
 • samenwerken met collega’s
 • affiniteit met de vmbo-leerling

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 1 schooljaar. Verlenging van de aanstelling behoort tot de mogelijkheden.
De functie is conform het functieprofiel van docent LB. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VO, afhankelijk van opleiding en ervaring.

 

Pontes: Een brug naar de toekomst !

Stichting Scholengroep Pontes is een scholengroep die sinds 1 september 1999 bestaat. In Zeeland is ‘Pontes’ de enige combinatie van middelbare scholen die alle opleidingsvormen in huis heeft: lwoo, vmbo (basisberoeps, kaderberoeps, gemengd, theoretisch), havo, vwo, tweetalig vwo (Engels), gymnasium, kunst- en cultuurklassen, technasium en sportklassen. Pontes heeft meerdere locaties: Het Goese Lyceum (locaties Bergweg en Oranjeweg) te Goes en Pieter Zeeman te Zierikzee.

In Goes zijn alle opleidingen te volgen, in Zierikzee evenzo, minus tweetalig vwo en gymnasium. Met ingang van schooljaar 2018-2019 biedt Het Goese Lyceum locatie Bergweg tevens het profiel GROEN aan. De centrale administratie is in Goes gevestigd. De contacten tussen Goes en Zierikzee zijn optimaal. Dit is nodig, bijvoorbeeld om de naam van de scholengroep eer aan te doen (‘Pontes’ is Latijn voor ‘bruggen’). Het is dus niet alleen de Zeelandbrug die ervoor zorgt dat de locaties verbonden zijn…

Onze kijk op het onderwijs:
Een krachtige, uitdagende en veilige leeromgeving voor de leerlingen met aandacht voor hoofd, hart en handen. Goede examenresultaten en doorstromingsmogelijkheden. Het gebruik van moderne leermiddelen. Aandacht voor sociale, culturele en creatieve vaardigheden.

Een openbare scholengroep:
Pontes is er dus voor iedereen; het maakt niet uit welke godsdienst of levensovertuiging een leerling heeft. Niet alleen de leerlingen, ook de medewerkers verschillen van achtergrond. In zo'n omgeving leert een leerling respect te hebben voor de ideeën, normen en waarden van de ander.

Een veilige school:
Een schoolklimaat dat gekenmerkt wordt door orde, rust en structuur. Een warme sfeer en betrokkenheid.

Een zorgzame school:
Veel tijd en aandacht voor de ontwikkeling van de individuele leerling. Loopbaanoriëntatie en loopbaan-begeleiding. Een team van gespecialiseerde docenten voor een gedegen en professionele leerlingbegeleiding. Hulp- en ondersteuningslessen, faalangstreductie en examentraining.

Een school voor uitdagend onderwijs:
Pontes houdt rekening met de interesses en capaciteiten van leerlingen.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.