Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
docent Nederlands 2e graads
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
24 september 2018
Eind Datum
23 november 2018
Functie naam
Nederlands
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1
Plaats
St. Eustatius - Caribisch Nederland
Aanvang functie
1 januari 2019
Organisatie
Gwendoline van Puttenschool
Website

Nederlands als vreemde taal onderwijzen in Caribisch Nederland

Momenteel zit de school in een transitie fase waarbij de instuctietaal en onderwijskundige aanpak gericht zal zijn op de regionale behoeften van het Caribisch gebied.
Er is dit jaar nog de laatste klas van de Nederlandse havo opleiding. Andere klassen krijgen het vak Nederlands als een sterke vreemde taal aangeboden.

Tenminste twee jaar ervaring in het voortgezetonderwijs.
In ons multiculturele team is teamgeest belangrijk, evenals de bereidheid om meer te willen zijn dan alleen docent. Vanwege het  overgaan naar Engels als instructietaal verwachten we van onze docenten een beheersing van de Engelse taal op tenminste C1 niveau.

De aanstelling voor onderwijzend personeel is in principe een eenjarig contract met mogelijkheid tot verlenging. Salaris inschaling volgens bezoldigingsregeling onderwijzend personeel Caribisch Nederland. Uitzendvoorwaarden volgens geldende regeling.

De Gwendoline van Putten School (GvP) is de enige school voor voortgezet onderwijs op Sint Eustatius en één van de drie VO scholen in Caribisch Nederland. De school heeft ca. 280 leerlingen en biedt praktijkonderwijs, academisch en beroepsonderwijs aan volgens het Caribische cxc systeem. 
We zien het als onze missie om een school te zijn, waar respect voor elkaar en ieders (levens)overtuiging onderdeel is van de voorbereiding op een succesvolle toekomst op Statia, het Caribisch gebied en de wereld als geheel. We willen uitdagend onderwijs bieden waarin leerlingen hun talenten kunnen ontplooien door actief te leren in een veilige en inspirerende leeromgeving binnen en buiten de school.
 
De school is bezig aan een transitie van Nederlands naar Engels als instructietaal en tevens de overgang naar een Caribische leermethode CXC.  In het  schooljaar 2018-2019 is alleen nog Havo 5 Nederlandstalig, terwijl in de andere klassen Nederlands wordt aangeboden als een tweede sterke taal.

De organisatie is kleinschalig ingericht en wordt aangestuurd door een kleine directie. Binnen elke afdeling wordt er gewerkt in teams onder leiding van een afdelingsleider.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.