Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Nederlands eerstegraads
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
8 november 2019
Eind Datum
8 december 2019
Functie naam
Nederlands
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,68 - 0,84
Plaats
Alphen aan den Rijn
Aanvang functie
1-1-2020
Organisatie
Scala College
Website

Met ingang van januari 2020 zoeken wij voor circa 0,68 – 0,84 fte (17 tot 21 uur) een enthousiaste docent Nederlands. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot eind april 2020. De werkdagen zijn bij voorkeur op maandag tot en met donderdag.

Met ingang van januari 2020 zoeken wij voor circa 0,68 – 0,84 fte (17 tot 21 uur) een enthousiaste docent Nederlands. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot eind april 2020. De werkdagen zijn bij voorkeur op maandag tot en met donderdag.

Als docent Nederlands bent u verantwoordelijk voor het voorbereiden en verzorgen van lessen aan onze bovenbouw leerlingen van het VWO (vwo 4 en 5). U draagt uw relevante kennis en kunde op een enthousiaste manier over naar de leerlingen en bent verantwoordelijk
voor het creëren van een uitdagende leeromgeving. De lessen worden gegeven op locatie Dr. Sacharovlaan. 

Locatie Sacharovlaan
Op de locatie Sacharovlaan zijn de klassen 4 t/m 6 van het vwo en tvwo gehuisvest. Een aantal jaar geleden is in nauwe samenwerking met de teams de weg naar meer gepersonaliseerd leren ingeslagen. Vanaf het schooljaar 2019 – 2020 bestaat het rooster voor alle
leerlingen uit een verplicht deel en een flexibel deel. het flexibele deel beslaat ongeveer een derde van de lestijd. We zijn op zoek naar docenten die vernieuwing als een uitdaging zien.  
De (t)vwo-afdeling bereidt leerlingen voor op hun vervolgopleiding door goede prestaties te stimuleren en door een scala aan extra activiteiten te bieden die een meerwaarde vormenvoor hun toekomstige studie.
Onlangs heeft het (t)vwo het predicaat "Excellente School" verworven voor het bijzondere internationaliseringsprogramma in de tweetalige afdeling van het vwo.
 

  • U bent in het bezit van een 1e graads bevoegdheid;
  • U bent onderwijskundig sterk; 
  • U bent in staat uw relevante kennis en kunde op een enthousiaste manier over te dragen;
  • U zoekt de samenwerking met (vak)collega’s en zorgt voor een goede relatie met ouders en andere belanghebbenden;
  • U bent in staat kerndoelen en exameneisen te vertalen naar de onderwijspraktijk;
  • U houdt uw eigen vakgebied goed bij

Het Scala College kent een aantrekkelijk functieperspectief van LB – LC – en LD-functies. Inschaling vindt plaats op basis van bevoegdheid, ervaring en kwaliteiten. Voor de eerstegraads functies behoort inschaling in LC of LD tot de mogelijkheden.
 

Het Scala College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor leerlingen in de omgeving Alphen aan den Rijn. Er werken ongeveer 250 docenten op het Scala College en het onderwijsondersteunend personeel bestaat uit iets meer dan 50 medewerkers. De school verzorgt onderwijs voor 2.400 leerlingen in de richtingen (t)vwo, (t)havo, vmbo (basisberoepsgericht leerweg, kader beroepsgerichte leerweg en theoretische leerweg). De school heeft drie locaties in Alphen aan den Rijn:
 

  • Locatie Nieuwe Sloot: onderbouwhuis voor leerlingen van het vmbo-tl, havo en (t)vwo (klassen 1 en 2) en voor klas 3-(t)vwo.
  • Locatie Diamantstraat: voor leerlingen van bovenbouw vmbo , klas 3-, 4- en 5-havo.
  • Locatie Dr. A.D. Sacharovlaan: bovenbouw voor leerlingen van (t)atheneum en (t)gymnasium.

 
De school profileert zich sterk op het gebied van sport, kunst, tweetalig onderwijs en met verschillende highschools, waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen in verschillende talentrichtingen. Het Scala College is de enige erkende Topsport Talentschool en senior-tto-school met tweetalig vwo en havo in de regio. Het is een school waar veel te kiezen valt voor leerlingen, waarbij oog is voor leerlingen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, maar ook voor excellerende of hoogbegaafde leerlingen.
 
Met ingang van 1 januari 2019 is het Scala College bestuurlijk gefuseerd met het Coenecoop College. Het Scala College blijft binnen de gefuseerde stichting een zelfstandige schoolorganisatie. De leiding van de scholen ligt in de handen van de vestigingsdirecteur.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.