Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
docent Nederlands, locatie Dedemsvaart

Is het jouw passie om leerlingen nooit meer een dt-fout te laten maken?

Dan ben jij de docent Nederlands die wij zoeken!

Is het jouw passie om leerlingen nooit meer een dt-fout te laten maken?

Dan ben jij de docent Nederlands die wij zoeken!

Door afwezigheid van een collega zijn wij per direct op zoek naar een docent Nederlands voor de locatie Dedemsvaart.

Jij zoekt een school
•    waar je mag lesgeven aan 3 klassen in de onderbouw vmbo, leerjaar 1;
•    waar je uitgedaagd wordt om het vak Nederlands, binnen én buiten de school, verder te ontwikkelen;
•    waar je op een vernieuwende manier, naast een methode, je lessen invulling kunt geven;
•    waar je leerlingen kunt inspireren, maar ook wordt geïnspireerd;
•    die in ontwikkeling is. Leerlingen krijgen steeds meer regie op hun eigen loopbaan en jij wilt hier jouw bijdrage aan leveren;
•    waar docenten werken vanuit een Bijbelse inspiratie.

Over ons
Werken op het Vechtdal College Dedemsvaart is werken op een ondernemende school die vooroploopt in onderwijsontwikkelingen: we leiden op voor de 21e eeuw en willen de persoonlijke plus van leerlingen tot uiting brengen. Docent zijn op onze school betekent:
anders naar leerlingen willen kijken, je vak willen ontwikkelen en leren vindt ook buiten het klaslokaal plaats.
 
Er heerst op onze school een betrokken, persoonlijke en informele cultuur. We werken graag samen! Wij hebben een nieuw schoolgebouw (2013) en zijn voorzien van allerlei moderne onderwijsvoorzieningen zoals AppleTV’s, smartboards, iPads en Chromebooks.
Wij werken met ongeveer 65 collega’s, verdeeld onder 2 onderwijsteams en 1 onderwijsondersteunend team. In deze teams werken startende en meer ervaren collega’s met elkaar samen.

Jij neemt mee naar school

  • visie: je staat stil bij wat jouw les toevoegt aan de ontwikkeling van de leerling;
  • creativiteit: bij jou zijn de lessen geen dag hetzelfde;
  • ondernemerschap en lef: je hebt je blik ook naar buiten en ziet daar winst voor je lessen;
  • betrokkenheid: een goede relatie met leerlingen is voor jou een vanzelfsprekendheid;
  • een 2e graads bevoegdheid voor het vak Nederlands. Ook als je bevoegd bent voor het basisonderwijs word je nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Wij bieden jou

  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van de vervanging voor 6 lesuren (van 75 minuten per les) per week;
  • een LB-functie;
  • met de arbeidsvoorwaarden zit het goed: wij hanteren de CAO-VO. Elke docent beschikt daarnaast over een iPad.

Het Vechtdal College is een christelijke school voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Overijssel. De school heeft drie locaties: Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart. Iedere locatie heeft zijn ‘eigen karakter’. Wat ons verbindt is onze ambitie: we willen leerlingen bagage meegeven waarmee ze hun weg kunnen vinden in de samenleving. Bagage in de vorm van goed onderwijs, een breed aanbod aan activiteiten en maatwerk in zorg en begeleiding.

Organisatie
Als christelijke school willen we meer bieden dan alleen de voorbereiding op een diploma. De Bijbel is onze bron van inspiratie en vormt het fundament van het strategisch beleidsplan. De uitingen van deze inspiratie moeten voelbaar zijn, binnen en buiten het schoolgebouw. Aandacht voor het unieke, respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten.
Christelijke school
Dit is merkbaar in de manier waarop we met elkaar werken. We zijn trots en dankbaar dat we onze leerlingen en medewerkers de christelijke normen en waarden mogen meegeven. Juist deze mogelijkheid maakt dat we als school niet alleen kennis willen overdragen. We zien het duidelijk als onze taak om leerlingen ook sociaal te vormen, ze mee te geven dat we met respect voor elkaar en geloof in de ander, samenleven en samenwerken in de maatschappij.
Aandacht voor elkaar
We zijn een leef- en leergemeenschap, waar persoonlijke aandacht, wederzijds respect en geloof in ieders talent een belangrijke plaats innemen. We delen kennis en nieuwe inzichten met elkaar en leren van en met elkaar . Zo krijgen begrippen als tolerantie, acceptatie en samenwerking bij ons in de dagelijkse praktijk echt inhoud.
Kennen en gekend worden
We willen dat iedereen tot zijn recht komt en dus het beste uit zichzelf haalt. Kennen en gekend worden, daar gaat het om. Pas dan ‘werkt’ onderwijs en komt talent tot bloei. Iedere docent, ieder personeelslid en iedere leerling ervaart dat zo en zet zich hiervoor in.
Midden in de maatschappij
We staan midden in de maatschappij. Daarom werken we doelgericht samen met onderwijs- en maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. We onderhouden contact met alle instanties waarmee onze leerlingen voor, tijdens en na hun studie te maken hebben.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.