Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Plantenteelt met specialisatie Glastuinbouw
Dienstverband
Toegevoegd op
11 februari 2020
Eind Datum
15 maart 2020
Functie naam
Plantenteelt
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 - 1 fte
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Hoorn
Aanvang functie
1 mei 2020
Loon indicatie
LB cao MBO
Organisatie
Clusius College Hoorn mbo
Website

Clusius College Hoorn mbo uit Hoorn zoekt een Docent Plantenteelt met specialisatie Glastuinbouw per 1 mei 2020

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De organisatie telt in totaal ongeveer 5.600 leerlingen
en studenten en circa 775 medewerkers. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan een veilige werk- en leeromgeving. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor
natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving.

 
De vestiging in Hoorn (mbo) heeft een vacature m.i.v. 1 mei 2020 voor een:
 
Docent Plantenteelt met specialisatie Glastuinbouw (0,8 tot 1 fte)
 
Wat ga je doen? 
Als docent Plantenteelt ga je lessen verzorgen aan studenten vanaf 16 jaar. Deze studenten worden opgeleid op niveau 2, 3 en 4 van de beroepsopleidende leerweg (BOL).
Je bent enthousiast en bevlogen en weet dat goed over te brengen op de studenten. Je hebt onderwijs- en/of praktijkervaring en weet wat er van toekomstige werknemers en ondernemers in de sector wordt verwacht.
Naast het lesgeven, ontwikkel en verbeter je het lesmateriaal, en plaatst deze in de elektronische leeromgeving. In samenspraak met de collegae geef je de opleiding vorm.
 

Wat breng je mee? 

  • Je hebt relevante praktijkervaring – ervaring in de glasteelten/zaadsector is een pré.
  • Je hebt affiniteit met techniek.
  • Je hebt affiniteit met ICT.
  • Je hebt veel contacten met het bedrijfsleven.
  • Je beschikt over een vakgerichte hbo-opleiding plus een pedagogisch getuigschrift of bent bereid dit getuigschrift te halen.
  • Of je bent in bezit van een relevante tweedegraads bevoegdheid (bij voorkeur Aeres) of je bent studerend hiervoor.
  • Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden.
  • Je hebt affiniteit met mbo-studenten.

 
Je past goed binnen het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar we samen met de studenten bezig zijn met alle aspecten van de teelt van uiteenlopende gewassen. Belangrijk onderdeel hierin vormen innovatie, milieu en duurzaamheid. Je bent
vrolijk, stressbestendig en bovenal een teamspeler. Je bent ondernemend, flexibel en praktisch ingesteld.
 

Ons aanbod
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. De functie is gewaardeerd in schaal LB cao mbo, maximaal € 4.218,00 bruto per maand bij een fulltime
dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Daarnaast biedt het Clusius College aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een aanvullende ziektekostenregeling. Tevens bieden wij jou aan om, mocht het wederzijds
klikken, een passende opleiding te volgen (Aeres Hogeschool) zodat je ook je bevoegdheid kan gaan halen.
 

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: “Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld”. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.