Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent praktijkonderwijs (vervanging zwangerschapsverlof)
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
5 september 2019
Eind Datum
22 september 2019
Functie naam
Praktijkonderwijs
Niveau
HBO
Provincie
Noord-Brabant
Plaats
Bladel
Aanvang functie
06-01-2020
Loon indicatie
LB
Organisatie
Pius X-College
Website

Wij zoeken een docent praktijkonderwijs ter vervanging van zwangerschapsverlof voor 11 tot 23 lessen die breed inzetbaar is

Wij zoeken ter vervanging van zwangerschapsverlof:
Met ingang van 6 januari 2020 een docent praktijkonderwijs voor 11 tot 23 lessen die breed inzetbaar is. De vacature betreft 11 AVO lessen, die (afhankelijk van interesse en kwaliteiten) uitgebreid kunnen worden met 12 lessen handel & verkoop.
De AVO lessen worden gegeven op dinsdag en woensdag de gehele dag en op vrijdag het 6e lesuur. De overige lessen op maandag en donderdag. 
 
De praktijkschool vormt een zelfstandige afdeling binnen het Pius X-College waar onderwijs wordt gegeven aan ruim 200 praktijkschoolleerlingen en 100 vmbo leerlingen, die gebaat zijn bij dezelfde pedagogische en didactische aanpak. Op de praktijkschool werken
ongeveer 50 collega’s in een hecht team en zij doen er sámen alles aan om het beste uit de leerling te halen, op ieder moment van de dag.

Wij vragen:
Als docent praktijkonderwijs sta je stevig in jouw schoenen en speel je in op de belevingswereld van de leerlingen. Hiervoor is nodig dat je:

  • in het bezit bent van een PABO-diploma of deze binnenkort afrondt;
  • flexibel bent en affiniteit hebt met het werken met deze doelgroep;
  • bereid bent om jezelf verder te bekwamen en het onderwijs door te ontwikkelen;
  • een teamplayer en gedreven bent en een groot empatisch en probleemoplossend vermogen hebt;
  • beschikt over adequate (ortho)pedagogische en (ortho)didactische competenties.

Herken jij je hierin? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en curriculum vitae, waarin is opgenomen wat de beschikbaarheid is en voor welk deel van de vacature jouw interesse uit gaat.
 

Wij bieden:
Een tijdelijk contract van 6 januari tot 18 april 2020 voor minimaal 11 en maximaal 24 lessen. Voortzetting van het contract tot einde schooljaar is afhankelijk van interne verschuivingen. De functie wordt gewaardeerd in salarisschaal LB (minimaal € 2.747,00
en maximaal € 4.186,00 bij 1,0 fte).

Werken in het groene hart van De Kempen

Het Pius X-College is een brede scholengemeenschap voor atheneum, gymnasium, tweetalig vwo, havo, vmbo en praktijkonderwijs. De school heeft een katholieke signatuur en is van regionale betekenis.

Met ruim 2200 leerlingen en ongeveer 300 medewerkers is het Pius X-College op het eerste gezicht een middelgrote school. Het geven van een veilige en herkenbare plaats aan leerlingen en personeelsleden zijn belangrijke aspecten. Kleinschaligheid is terug te vinden in een tweedeling in de organisatie (havo/vwo en vmbo/praktijkonderwijs) en in het werken met teams. Zo kunnen leerlingen en personeelsleden zich thuis en geborgen voelen.

Het Pius X-College is een Brainportschool. Overheid, bedrijfsleven en onderwijs werken samen in wat men de triple helix samenwerking noemt om gestalte te geven aan Brainport:
• een regio
• een programma
• een manier van werken
• een merk

Wij vinden het belangrijk dat personeelsleden goed begeleid worden en dat er ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast wordt van personeelsleden verwacht dat zij hun functie op professionele wijze uitvoeren en hierover verantwoording afleggen. Dit is onder andere vertaald in de gesprekscyclus (het voeren van ontwikkelingsgerichte gesprekken) en in het professionaliseringsplan.

Naast de cao wordt aan de personeelsleden school specifieke voorwaarden aangeboden, gericht op de professionalisering en duurzame inzetbaarheid.
Meer informatie over onze school vind je op www.piusx-college.nl
 
Het Pius X-College maakt onderdeel uit van het kennisnetwerk ORION scholen. Kijk voor meer informatie op www.orionscholen.nl

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.