Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Procestechniek/-beheersing
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
12 oktober 2020
Eind Datum
12 november 2020
Functie naam
Techniek en procesindustrie
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Organisatie
STC Group
Website

Ben je geïnteresseerd om in een uitdagende en moderne omgeving lessen te verzorgen aan MBO studenten voor het vak procestechniek? Hoe werken (petro)chemische installaties? Welke veiligheidsaspecten spelen een rol? Hoe kun je de efficiëntie van de processen verhogen? Allemaal vragen waar jij de antwoorden op kan geven aan studenten, tijdens de lessen van Proces- en Maintenance in Brielle.

Ben je geïnteresseerd om in een uitdagende en moderne omgeving lessen te verzorgen aan MBO studenten voor het vak procestechniek? Hoe werken (petro)chemische installaties? Welke veiligheidsaspecten spelen een rol? Hoe kun je de efficiëntie van de processen
verhogen? Allemaal vragen waar jij de antwoorden op kan geven aan studenten, tijdens de lessen van Proces- en Maintenance in Brielle.

Binnen het STC mbo college Procestechniek & Maintenance leiden wij jongeren op voor een carrière in de proces- en maintenance. Dit doen we dagelijks met een team van gedreven docenten en instructeurs.  Liefde voor ons vak en de branche en oprechte interesse
in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Binnen het mbo college Procestechniek & Maintenance bieden we zowel bol- als bbl- opleidingen aan op niveau 2 tot en met 4.

Als docent in het vak Procestechniek geef je les aan verschillende klassen, maar je participeert ook in het maandelijkse vakgroep overleg. Hierbij lever je vanuit jouw vakkennis input aan bijvoorbeeld verbeteringen in de didactiek en aanpak van jouw vak.
Hiermee houd je het lesprogramma actueel en aantrekkelijk voor onze studenten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de oefenfabriek. Dit is een unieke, geautomatiseerde procesinstallatie waarin mbo’ers vanaf het eerste leerjaar opdrachten uitvoeren. Je neemt een leidende rol bij het optimaal benutten van de
oefenfabriek en je onderhoudt contacten met onderhoudsbedrijven. Je hebt een belangrijke rol bij het actueel en aantrekkelijk houden van het lesprogramma. Je geeft met name theorielessen procestechniek en procesbeheersing aan de eerste en tweede klas.

Onze studenten willen graag een gedreven vakvrouw- of man voor de klas die passie voor het eigen vak over kan brengen. De docent die zij willen:

  • is in het bezit van een onderwijsbevoegdheid (mbo) of is bereid deze te behalen;
  • heeft werkervaring in de meet- en regeltechniek, procesautomatisering, procestechnologie of chemische technologie;
  • heeft affiniteit met de doelgroep mbo-jongeren en wil graag technische kennis en ervaring overbrengen op jongeren;
  • beschikt over hbo-werk- en denkniveau. Mocht je geen hbo-diploma hebben, dan maakt een capaciteitentest onderdeel uit van de selectieprocedure;
  • heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • herkent zich in onze kernwaarden: nieuwsgierigheid, vakmanschap en respectvol;
  • werkt accuraat en resultaatgericht en heeft een flexibele werkhouding;
  • is in staat zelfstandig te werken, maar voelt zich tegelijkertijd onderdeel van een team en draagt bij aan een goede teamsfeer.

Wij bieden je een uitdagende maar evenwichtige omgeving waar leren én werken leuk is. Je gaat aan de slag in een enthousiast team met gedreven collega’s op de locatie Brielle. 

Op deze functie van 1 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een schooljaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB of LC. (afhankelijk van ervaring). Ook bieden wij een 13e maand, een
flink aantal vakantiedagen, een interessante woon-werkvergoeding, een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en een prima pensioenregeling.    

Onze aanpak kenmerkt zich onder andere door een voortdurend streven naar verbetering en innovatie. Leading in Learning noemen we dat. Wij bieden je daarom de mogelijkheid om je bevoegdheid te halen en deel te nemen aan ons interne opleidingsprogramma. 
 

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.