Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
docent profiel Economie & Ondernemen
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
20 november 2019
Eind Datum
16 december 2019
Functie naam
Economie
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Spijkenisse
Aanvang functie
06-01-2020
Loon indicatie
LB-LC
Organisatie
PENTA college CSG De Oude Maas
Website

Profielvak Economie & Ondernemen in leerjaar 3 vmbo Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg

PENTA college CSG De Oude Maas te Spijkenisse
 
Op De Oude Maas werken we in teams doelgericht, systematisch en transparant samen met de leerling en zijn ouders en wanneer nodig met de ketenpartners, om ervoor te zorgen dat alle leerlingen het opleidingsniveau halen dat van hen mag worden verwacht. Het doel
is dat leerlingen zo goed mogelijk hun talenten ontwikkelen.
De school biedt een veilige leeromgeving waar de docent in de klas het verschil maakt. Kernwoorden hierbij zijn: relatie, competentie en autonomie.
De docent ziet de leerling, weet waar zijn kwaliteiten en behoeften liggen en stemt daar op af. Hij vertrouwt erop dat de leerling kan leren en laat de leerling meedenken over zijn ontwikkeling op school. Hiermee wordt de leerling meer verantwoordelijk voor
zijn eigen leerproces, leert hij te vertrouwen op zichzelf en om te gaan met de eisen die de maatschappij aan hem stelt.
 
Wij zijn met ingang van 6 januari 2020, op zoek naar een enthousiaste en betrokken docent Economie & Ondernemen (0,8 fte) die zich kan vinden in de visie van de school.  
Binnen het profiel bieden wij twee beroepsroutes aan: administratie en (groot)handel.
 
Wij zoeken een docent die
 –          affiniteit heeft met de doelgroep vmbo leerlingen;
 –          ervaring heeft in het vmbo en gemotiveerd is om praktijklessen economie te geven; 
 –          op de hoogte is van de inhoud van het VMBO profiel Economie & Ondernemen;
 –          goed kan samenwerken;
 –          zelfstandig aan het curriculum kan werken;
 –          competent is op het gebied van klassenmanagement;
 –          HBO werk- en denkniveau heeft;
 –          beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid (2e graads) of bereid is om hiervoor te studeren;
 –          ervaring heeft als mentor;
 –          relevante contacten kan onderhouden met ouders, bedrijfsleven en vervolgonderwijs.
 
Wij bieden:
–           een modern schoolgebouw met goed geoutilleerde praktijklokalen
–           fijne professionele collega’s om mee samen te werken.
 
            Meer informatie is te vinden op onze website
www.om.penta.nl

 
Contactpersoon:
L. Oortwijn, directeur PENTA college CSG De Oude Maas
l.oortwijn@penta.nl
0181-623400

 
 

Het PENTA college CSG is een brede scholengemeenschap met vestigingen in de regio Voorne-Putten-Rozenburg-Rotterdam. Op onze scholengemeenschap leveren ongeveer vijfhonderd personeelsleden vanuit de inspiratie door het evangelie en in een sfeer van openheid en respect dagelijks hun bijdrage aan kwalitatief goed onderwijs.
 
Zeven vestigingen
Het PENTA college CSG bestaat uit zeven vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. PENTA is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is degelijk, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. We streven ernaar om onze leerlingen op het hoogste niveau te laten slagen. Daarnaast staan we de leerlingen bij in hun persoonlijkheidsontwikkeling en ontwikkeling van zelfredzaamheid. We doen dat vanuit onze christelijke traditie en bieden onze leerlingen een stevig fundament voor het ontwikkelen van een eigen levensbeschouwelijke visie op geloof, mens en samenleving.

Kansen en mogelijkheden
We zijn ervan overtuigd dat onder regie en verantwoordelijkheid van de docent de rol van de technologie in het onderwijsproces de komende jaren verder zal toenemen. We zien daarbij volop kansen en mogelijkheden om met de inzet van technologie het onderwijsproces verder te verbeteren en uitdagender te maken. Er zullen meer mogelijkheden ontstaan om maatwerk te leveren. Binnen PENTA is onze communicatie erop gericht om iedereen tijdig en goed te informeren, zowel intern (personeel) als extern (leerlingen, ouders, andere belanghebbenden). Contact met de ouders vinden we belangrijk. We weten dat de succeskans van leerlingen door actieve betrokkenheid van hun ouders aanzienlijk wordt vergroot.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.