Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Rekenen – Wiskunde
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
25 september 2020
Eind Datum
25 oktober 2020
Functie naam
Rekenen
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Schiedam
Aanvang functie
z.s.m.
Organisatie
Lentiz Life College VMBO
Website

Lentiz Life College VMBO uit Schiedam zoekt een Docent Rekenen – Wiskunde per z.s.m.

Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo in een grootstedelijke omgeving, gehuisvest in een prachtig gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Het concept van de school is gebaseerd op drie pijlers:

 • Talentontwikkeling van jongeren: we helpen onze jongeren te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en vertalen dat in een passende loopbaan van vmbo naar mbo naar arbeidsmarkt.
 • Meer dan alleen onderwijs. Samen met het jongerenwerk van DOCK en de Bibliotheek Schiedam bieden we de leerlingen onder en na schooltijd de kans om hun horizon te verbreden en in aanraking te komen met zaken die ze zelf niet zo snel zullen ontdekken.
 • Vmbo en mbo in een doorlopende leerlijn, in een samenhangende organisatie.  
  In het vmbo zijn alle leerwegen aanwezig, zo ook leerwegondersteunend onderwijs.
   
  Samen met werkgevers bouwen we aan kwalitatief onderwijs waarbij, naast talentontwikkeling, doorstroom naar vervolgonderwijs en/of arbeidsmarkt centraal staat. We hebben een bijzonder onderwijsconcept waarbij de merkwaarden respect, steun, eerlijk zijn, aandacht
  en gastvrijheid centraal staan. 
  De school is stabiel, staat sterk in de belangstelling van ouders, toeleverende scholen en vele anderen door haar unieke aanpak. Het team is evenwichtig samengesteld met kundige en betrokken collega’s.
   
  Wat vragen wij?
  We zijn op zoek naar een enthousiaste docent rekenen, liefst met werkervaring in het vmbo . Je bent een flexibele teamspeler en je bent goed thuis in de leefwereld van leerlingen. Je bent bekend met de trends in het onderwijs en je speelt in op nieuwe ontwikkelingen.
  Daarnaast vind je het belangrijk om continu je vakinhoudelijke en didactische kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Taken:

 • Je verzorgt de lessen rekenen en wiskunde in het vmbo;
 • Je speelt in op de leefwereld van leerlingen in het vmbo en begeleidt hen in het leerproces;
 • Je bent op ervaren niveau actief in de beheersing, verdieping en verbreding van de vakinhoudelijke en -didactische kennis en vaardigheden;
 • Je levert in teamverband een bijdrage aan de ontwikkeling van de school als geheel.

 
Kennis en vaardigheden:

 • Je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid voor het vak rekenen of je bent in  opleiding  hiervoor;
 • Je hebt duidelijke affiniteit met het vmbo in een grootstedelijke omgeving;
 • Je hebt kennis van didactische methoden en technieken;

 

 • Je bent vaardig in het motiveren van leerlingen en het opzetten van leerplannen;

 

 • Je kunt goed inspelen op veranderende onderwijsvragen.

 
Persoonlijkheid:

 • Je bent betrokken bij onze organisatie en leerlingen;
 • Je bent flexibel;
 • Je hebt een open en positieve instelling;
 • Je bent proactief. 
  Competenties:
 • Je bent onderwijskundig en pedagogisch ervaren;
 • Je bent in staat om te reflecteren;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent goed in samenwerken met leerlingen, collega’s en schoolleiding.

De cao-vo is van toepassing;
De (salaris)inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo, gehuisvest in een gloednieuw gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Hier kunnen alle leerlingen terecht die voor het vmbo kiezen. Wij verzorgen een breed pakket aan opleidingen. De leerwegen zijn verdeeld over de sectoren: Economie (met de afdeling administratie), Techniek (bouwtechniek, metaaltechniek, metalektro, motorvoertuigentechniek en elektrotechniek) en Zorg & Welzijn (met de afdeling verzorging). We hebben ook een aantal intersectorale opleidingen zoals Sport, Dienstverlening & Veiligheid en Multimedia & Digital Design (2M2D). In de onderbouw bieden we bovendien sportklassen aan. Naast het aanbod over de gehele breedte van het vmbo hebben we een uitgebreide zorgstructuur voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Tevens bieden we de theoretische leerweg. Het Lentiz LIFE College kenmerkt zich als veilige school voor leerlingen en het personeel. Iedereen voelt zich er snel thuis.

Naast het vakinhoudelijke leren zijn er ook andere activiteiten, zoals diverse projecten, excursies, dagjes uit en schoolavonden voor de leerlingen. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel.

De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: – Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; – Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.