Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent SO
Dienstverband
Toegevoegd op
13 november 2020
Eind Datum
12 december 2020
Functie naam
Docent SO
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6
Provincie
utrecht
Plaats
Zeist
Aanvang functie
1 -1-2021
Organisatie
Stichting Bartiméus
Website

Mooie vacature Docent SO bij Bartiméus in Doorn

Structuur bieden, uitdagen, motiveren, begeleiden, stimuleren en successen vieren. Jij doet ’t allemaal!
Daan heeft een visuele, (ernstig) meervoudige beperking en kan zich moeilijk uiten. Hij raakt gefrustreerd als iets niet lukt. Daarom bied jij de leerstof gestructureerd en in kleine stapjes aan. Hierdoor zie je hem opbloeien. Wat hij echt leuk vindt? Muziek!
Daar kan hij zich helemaal in verliezen. Vooral zelf trommelen vindt hij geweldig. Een perfecte manier om zijn motoriek te verbeteren.

Jouw rol Docent SO bij Bartiméus in Doorn
Jij weet precies wat Daan en jouw andere leerlingen nodig hebben om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Zowel individueel als op groepsniveau. Daar stem je het didactisch-, pedagogisch- en het zorgplan op af. Bij de uitvoer kun je rekenen op de ondersteuning
van een Onderwijsassistent en een Zorgmedewerker. Samen verzorgen jullie onderwijs en begeleiding aan (zeer) moeilijk lerende, visueel en (ernstig) meervoudig beperkte leerlingen. Dit zijn zo’n 6 tot 8 leerlingen in een van de twee instroomklassen, zodat jij
je aandacht goed kunt verdelen. Hun leeftijd? Die varieert tussen de 4 en 12 jaar. Als docent op de Bosschool van Bartiméus ben je dan ook breed inzetbaar. Kortom, een unieke uitdaging waarbij je niet alleen jouw leerlingen helpt te groeien, maar ook zelf
volop mogelijkheden krijgt om je blik te verruimen en je expertise te vergoten. Als bevlogen leerkracht sta jij elke werkdag weer klaar om:

 • Adaptief onderwijs te realiseren. Je houdt hierbij rekening met specifieke onderwijsbehoeften en de mogelijkheden van individuele leerlingen.
 • Een optimaal pedagogisch klimaat te creëren in je klas.
 • Samen met de ouders opstellen van een zorgplan zodat jouw leerlingen optimaal kunnen genieten van het onderwijsaanbod
 • Groepsplannen en ontwikkelingsperspectieven op te stellen en te evalueren.
 • Deel te nemen aan multidisciplinaire overleggen.
 • Contacten te onderhouden met ouders, begeleiders en interne collega’s die ook werken met jouw leerlingen.

Wij zijn Bartiméus
Wij zijn Bartiméus. Met zo’n 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel.
We zijn er voor hun naasten en voor de professionals om hen heen. Zij kunnen terecht bij ons expertisecentrum, in onze scholen en woonvoorzieningen, en bij de verschillende vormen van dagbesteding die we bieden. We stellen alles in het werk om mogelijk te
maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus 100% leven.

Wie ben jij?
Veelzijdig? Check! Creatief? Check! Oplossingsgericht? Check! Met een groot inlevingsvermogen? Uiteraard! Probleemloos vink jij ons wensenlijstje af. Deze eigenschappen zijn voor jou als enthousiaste onderwijsprofessional namelijk heel vanzelfsprekend. Jij
hebt passie voor je vak en een hart voor leerlingen zoals Daan, die dankzij jouw toewijding, aanmoediging en geduld zichzelf en de mensen om hem heen versteld doet staan. En daar mag je best trots op zijn. Net als op je collegialiteit en vermogen om samen
te werken. Onderwijs is immers teamwork. Zeker bij Bartiméus, waar expertise, zorg en onderwijs hand in hand gaan. Verder neem je mee:

 • Een volledige onderwijsbevoegdheid, eventueel aangevuld met een Master Special Educational Needs.
 • Affiniteit met de doelgroep en inzicht in het werken met kinderen en jongeren met een intensieve zorgvraag.
 • Ervaring met het werken in een multidisciplinair team.
 • Digitale vaardigheden en ICT-basiskennis.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden we jou

 • Een uitdagende baan waarbij je écht het verschil maakt voor een bijzondere doelgroep.
 • Een jaarcontract voor 24 uur per week, werkdagen dit schooljaar zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Zijn we beide tevreden dan zetten we dit graag om naar een vast contract.
 • Salaris passend bij je ervaring, op basis van de CAO Primair Onderwijs (L11) met een maximum van €4.434 per maand.
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden in de vorm van een uitgebreid inwerktraject en diverse trainingen en opleidingen.
 • Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? Solliciteren is heel eenvoudig
Gebruik
de link op onze vacaturepagina
en de rest wijst zich vanzelf. Solliciteer in ieder geval vóór 23 november, want dan sluiten we de vacature. Een halve dag mee lopen en een proefles verzorgen maakt ook onderdeel uit van de selectieprocedure. Liever eerst
meer informatie? Neem dan contact op met Jorieke Streef, Schoolleider Bosschool, via 0343-526575 of 06-38403523. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Wij zijn Bartiméus
Wij zijn Bartiméus. Met zo’n 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. We zijn er voor hun naasten en voor de professionals om hen heen. Zij kunnen terecht bij ons expertisecentrum, in onze scholen en woonvoorzieningen, en bij de verschillende vormen van dagbesteding die we bieden. We stellen alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus 100% leven.

Bartiméus biedt speciaal onderwijs voor leerlingen met een visuele beperking in Zeist en Lochem. Daarnaast is er de Bosschool in Doorn voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met een meervoudige visuele beperking die zeer moeilijk leren. In totaal volgen zo’n 160 leerlingen onderwijs bij Bartiméus. Veruit de meeste leerlingen, zo’n 850 in totaal, gaan echter naar een basisschool, middelbare school of een vorm van speciaal onderwijs in de buurt. Zij kunnen rekenen op onze ambulante onderwijskundige ondersteuning.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.