Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Sociaal Work en Studieloopbaanbegeleiding
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
6 november 2019
Eind Datum
21 november 2019
Functie naam
Pedagogisch medewerker
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0.8 - 1,0 fte
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Leiden
Aanvang functie
z.s.m.
Loon indicatie
LB/LC
Organisatie
mboRijnland
Website

We zoeken een docent voor het team Sociaal Werk met een achtergrond op het gebied van sociaal werker en sociaal maatschappelijke dienstverlening

Voor MBO College Welzijn, locatie Leiden zoeken wij een docent Sociaal werk, die naast lesgevende taken ook studieloopbaanbegeleiding zal gaan verzorgen aan onze studenten van de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener niveau 3 en 4.

De speerpunten van het MBO College zijn het bevorderen van onze onderwijskwaliteit, professionalisering van de onderwijsteams en het versterken van de regionale samenwerking met het werkveld. De vraag naar goed opgeleide beroepskrachten in de welzijnssector
neemt steeds maar toe.
 
De teams van het MBO College Welzijn bestaan uit bevlogen docenten die onze studenten voorbereiden op hun toekomst.

 

Wie zoeken we?
We zoeken een docent voor het team Sociaal Werk en Pedagogisch Werk met een achtergrond op het gebied van sociaal werker en sociaal maatschappelijke dienstverlening, locatie Gouda.
Pedagogisch/didactische bekwaamheden vinden we  belangrijk. Denk aan goed contact kunnen maken met een diversiteit aan studenten, ze motiveren en een veilige en uitdagende leeromgeving creëren in de klas. Ook vaardigheden op het gebied van klassenmanagement
en organisatorisch vermogen zijn nodig in deze baan.
 
Qua persoonlijkheid zijn we op zoek naar docenten die plezier hebben in mbo-onderwijs, die goed kunnen omgaan met veranderingen en teamspeler zijn. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt in een veranderende en dynamische organisatie.
 
Belangrijk voor ons is bovendien dat je een bevoegd docent bent.
 
Wat ga je doen?

 • Je verzorgt theoretische- en vaardigheidslessen;
 • Je begeleidt de studenten in de beroepspraktijk;
 • Je begeleidt studenten in hun leerproces zowel op vakinhoudelijke alsook de persoonlijke ontwikkeling;
 • Je geeft studenten structuur en feedback over inzet, houding en gedrag;
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en afstemming van het onderwijscurriculum;
 • Je bent onderdeel van een team van +/- 17 medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het onderwijsproces van A tot Z. Op basis van het teamplan werk je gezamenlijk aan de kwaliteit van het onderwijs. 

 
 

Afhankelijk van opleiding, ervaring en bevoegdheid wordt je ingedeeld en ingeschaald in de functie docent LB of LC van de cao MBO. Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract tot 31 juli 2020.
 
Verder biedt mboRijnland o.a. de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:
–     eindejaarsuitkering van 8,33%;
–     bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
–     bijdrage aan ziektekostenverzekering.
 
Naast deze voorwaarden stimuleren wij de ontwikkeling van onze medewerkers door het aanbieden van (interne) trainingen en cursussen.

Over mboRijnland
Trots op mbo

In onze naam benadrukken we hoe trots we zijn op ons middelbaar beroeps­onderwijs. Wij leiden studenten op tot echte vakmensen. Vakkrachten die echt iets toevoegen aan onze omgeving. Ook geven we studenten de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen. Wij geloven in hun mogelijkheden, in hun talenten, in hun drijfveren. Onze studenten hebben de toekomst.

Méér dan mbo

Ons motto is: méér dan mbo. Studenten leren bij ons niet alleen een beroep. Ze ontwikkelen zich ook persoonlijk en leren hun eigen weg in de samenleving te vinden. We bieden excellente leertrajecten en keuzevakken aan. Bovendien geven we naast middelbaar beroepsonderwijs ook cursus­sen en trainingen aan bedrijven en instellingen. Ook kun je bij ons terecht voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Wij geven studenten de kans om zich vanuit hun passie en interesses te ontwikkelen.

Onze regio

Ons onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van de regio Rijnland. Het is de regio waarin we samenwerken met bedrijven, andere onderwijsinstellingen, politiek en maatschappelijke instellingen.  Dat doen we vanuit onze scholen in:

 • Alphen aan den Rijn;
 • Gouda;
 • Leiden;
 • Leidschendam-Voorburg;
 • Woerden;
 • Zoetermeer.

Rijnlands denken

mboRijnland verwijst ook naar het Rijnlands denken. Vakmanschap, vertrouwen en verbinding zijn waarden die daarin voorop staan. Allereerst leiden we studenten op tot echte vakmensen, iedere dag weer. We vertrouwen daarbij op hun ambities en talenten. Ook geloven we in ons eigen vakman­schap. We hebben ruim 1.700 collega’s met een schat aan ervaring en vakken­nis. Met die expertise zorgen we dat studenten zich verder ontwikkelen. Dat doen we samen met anderen. Want in verbinding kun je ontwikkelen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.