Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Techniek 2e graads
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
8 maart 2019
Eind Datum
8 april 2019
Functie naam
Techniek
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Spijkenisse
Aanvang functie
1 augustus 2019
Loon indicatie
lb
Organisatie
MY college
Website

MY college uit Spijkenisse zoekt een Docent Techniek 2e graads per 1 augustus 2019

Lessen Techniek aan eerste- en tweedejaars, waarbij ze 1 uur hebben in leerjaar 1 en 2 in leerjaar 2.  De groepen zijn heterogeen samengesteld (mavo/kader/basis). De lessen zijn verspreid over de hele week.

We zoeken iemand die een groot hart heeft voor kinderen, tegen een stootje kan, en bij voorkeur ervaring heeft met vmbo-leerlingen. Onbevoegden, mits bereid tot het halen van een bevoegdheid, kunnen ook solliciteren.

Het streven is de komende jaren het vak Techniek in de onderbouw in lijn te brengen met de technische skills die nodig zijn voor het bovenbouwprogramma van Dienstverlening en Producten.

volgens CAO

MY college is een school voor mavo, vmbo-kader en vmbo-basis in Spijkenisse. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid leerlingen een brede ontwikkeling te bieden en daarmee een fundament mee te geven voor het leven. Méér dan goed onderwijs alleen. Onze leerlingen hebben een grote culturele verscheidenheid, maar wat hen bindt, is dat zij allemaal op eigen wijze van hun leven een succes willen maken. Wij helpen, stimuleren en inspireren hen hierbij door ze te leren hun talenten te ontdekken. Wij staan voor kwalitatief, hoogwaardig en uitdagend onderwijs, met goede docenten en medewerkers. Bevlogen en vol passie. Bij ons draait alles om jou, onze leerling!
De leerling is het begin- en het eindpunt van ons denken en doen. De 10 beloftes die op onze homepage staan en de 4 pijlers (trots, structuur, persoonlijk en verbinden) die hieraan ten grondslag liggen, zijn uitgewerkt in een vernieuwend onderwijsconcept dat zich kenmerkt door:
Talentontwikkeling
Wij willen bij de leerling aanleg en passie bij elkaar brengen door te werken aan houding en het bieden van gelegenheid tot kennismaken en ontwikkelen. Dit geldt zowel op het persoonlijke vlak als op het vlak van het toekomstig werkzame (beroeps)leven.
Breed ontwikkelperspectief van onze leerlingen
Leerlingen moeten eerst hun referentiekaders verbreden, weten wat er te kiezen valt, om vervolgens door gedegen, begeleide reflectie tot betere keuzes te komen.
Samenwerking met andere externe partijen
Om een breed aanbod te kunnen aanbieden, vorm te geven en/of uit te voeren.
Eigentijds vernieuwend onderwijsaanbod
Vorig schooljaar zijn we in leerjaar 3 gestart met ons nieuwe profiel: Dienstverlening en Producten. De leerlingen volgen 4 keuzevakken, naast de avo-vakken. Het aanbod is zeer divers: schoonheidsbehandeling (MY beauty), wereldkeuken (MY world kitchen), Drone Challenge, Print it, MY care etc. De keuzevakken beslaan de werkdomeinen van horeca, techniek, zorg en (multi)media.

In de onderbouw hebben we het “vak” MY future waar talentontwikkeling centraal staat. Er wordt gewerkt met iPads in klas 1, 2 en 3. De lessen duren 75 minuten waardoor meer ruimte ontstaat voor differentiatie. In principe zijn alle groepen heterogeen behalve 3 en 4 Mavo.

Vorig schooljaar is in leerjaar 1 gestart met gepersonaliseerd leren volgens het Zweedse concept van de Kunskapsskolan. In dit vernieuwende systeem wordt intensief gewerkt aan het vergroten van de autonomie en zelfstandigheid van de leerling. Het systeem biedt veel flexibiliteit in het programmeren van de lessen en leerlingen werken in principe op hun eigen niveau. Elke leerling heeft individuele coaching 1 maal per week, en elke dag wordt met de eigen stamgroep opgestart en afgesloten. er is veel structuur.
De komende jaren wordt het model verder ingevoerd.

MY college is volop in ontwikkeling en de leerlingaantallen nemen elk jaar toe. De school heeft ongeveer 400 leerlingen en circa 50 personeelsleden. Dat is groot genoeg voor een gevarieerd aanbod maar ook klein genoeg om een kleinschaligheid te kunnen waarborgen waar iedereen zich veilig en thuis voelt met “korte lijnen” en veel eigen verantwoordelijkheid.

Een passende opleiding en een zo persoonlijk mogelijke begeleiding van de leerling in dat leerproces, zijn op MY college onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit betekent dat de school een uitgebreide zorgstructuur heeft waarbij duidelijk is waar en bij wie verantwoordelijkheden liggen. Zeker voor een beginnend docent biedt deze “backup” houvast. De mentor die vaak meerdere vakken aan zijn/haar klas geeft, neemt een belangrijke plaats in bij de coaching van de klas.

De school kent een onderbouw (1e en 2e jaar) en bovenbouw (3e en 4e) die door een teamleider worden aangestuurd. Daarnaast zijn er leerjaarcoördinatoren. Wij hebben naast teamvergaderingen structureel zgn. zorgvergaderingen waarbij het functioneren van individuele leerlingen en/of het functioneren van een klas, met het betrokken docententeam wordt besproken. Dit team is de afgelopen jaren sterk verjongd.

Kortom; hou jij van “korte lijnen”, ontwikkelkansen, veel eigen verantwoordelijkheid maar toch ook de zekerheid om terug te kunnen vallen op een duidelijke structuur? Je wilt deel uitmaken van een enthousiast team en met de mouwen opgestroopt invulling geven aan ons motto: Alles draait om jou! Solliciteer dan nu via MeesterBaan.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.