Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Docent Zorg en Welzijn
Functie naam
Verzorging
Toegevoegd op
12 november 2018
Eind Datum
6 december 2018
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0.88
Plaats
Alphen a/d Rijn
Aanvang functie
29 oktober
Loon indicatie
Afhankelijk van bevoegdheid en ervaring
Organisatie
Ashram College
Website

Docent Zorg en Welzijn

Het Ashram college in Nieuwkoop zoekt voor het nieuwe schooljaar een docent Zorg en Welzijn. De docent die we zoeken heeft bij voorkeur ervaring in het VMBO en kan Zorg en Welzijn geven aan voor-examenklassen en examenklassen.
 

De CAO VO is van toepassing.

Het Ashram College voor Grensverleggend onderwijs.
De wereld van het Ashram College is de wereld van nu. Wij staan bekend om ons vooruitstrevende karakter. Met samenhangend en hoogwaardig onderwijs bieden wij een stevige basis voor onze leerlingen. Door de persoonlijke en betrokken wijze van leren en werken voelen leerlingen en medewerkers zich thuis op het Ashram College. Wij halen de buitenwereld naar binnen en gaan net dat stapje verder: wij zijn thuis in de wereld.

• goede teamsfeer en collegiaal samenwerken
• veel ruimte voor persoonlijke groei
• kleinschalige teams
• nieuw onderwijsconcept: De Nieuwe Brugklas*
• Pre-University College (RUL en VU): talent ontwikkeling
• veel aandacht voorkunst en cultuur
• door het NOC*NSF en de KVLO gecertificeerd als Sportactieve School

* De Nieuwe Brugklas: we doen het samen.
Dit schooljaar zijn we gestart met De Nieuwe Brugklas, een nieuwe vorm van onderwijs. Er is veel ruimte en aandacht voor de persoonlijke leerroute van leerlingen, zodat leerlingen betrokken zijn bij hun eigen leren. Het leren betreft niet alleen kennis, maar ook vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.
Elke dag krijgen de leerlingen de zogenaamde lintvakken: wiskunde, Engels en Nederlands. Er is een korte instructie, daarna volgt er werktijd. Bij de lintvakken bepaalt de docent wat er geleerd moet worden. Bij de projecten staat juist de verwonderingsvraag van de leerlingen centraal: wat wil jij leren? Ook zijn er modules. Daarin wordt vakoverstijgend gewerkt.
De leerlingen worden intensief begeleid en gecoacht. Elke leerling zit in een coachgroep van 8 tot 10 leerlingen. In de weekafsluiting op vrijdag wordt teruggeblikt en vooruit gekeken. Op de andere dagen hebben de leerlingen van half drie tot half vier huiswerktijd maar er is ook hulp bij het plannen en organiseren. Voordeel is dat de leerlingen thuis heel weinig hoeven te doen.
Ook ouders worden betrokken bij dit project. Regelmatig spreken we met hen de vorderingen door, ook vragen we hen om te helpen bij bijvoorbeeld projecten.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.