Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Flexibele & creatieve docent Nederlands (tweedegraads)
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
14 april 2019
Eind Datum
3 mei 2019
Functie naam
Nederlands
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6-0,8 fte
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
01-08-2019
Loon indicatie
LB/LC
Organisatie
IVKO
Website

Wij zoeken een creatieve, flexibele tweedegraads docent Nederlands voor de meest kunstzinnig school van Amsterdam!

Gezocht: flexibele, creatieve (tweedegraads) docent Nederlands met voorliefde voor kunstzinnige leerlingen.

Essentieel is dat je goed kunt samenwerken en plezier hebt in het gezamenlijk ontwikkelen van eigen materiaal dat aansluit bij de kunstzinnige motivatie van onze leerlingen. Het programma zal nooit in steen gebeiteld zijn. Je moet flexibel om kunnen gaan met
onverwachte zaken. Talent voor het ontwerpen van creatieve opdrachten mét leerrendement en een warm hart voor pubers zijn een pre. Evenals gevoel voor humor en een redelijke portie relativeringsvermogen.

De vacature betreft in ieder geval 15 lesuren van 40 minuten binnen de twee brugjaren (mavo/havo) en 3 mavo (5 of 6 klassen in onderling overleg). Per klas is er steeds een blokuur van 80 minuten geroosterd en een los lesuur. Daarnaast ook enkele uren keuzewerktijd.
Daarnaast zijn er enkele taken beschikbaar zoals het schoolbrede taalbeleid. De omvang van de baan is daarmee drie of vier dagen per week.
 

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een bevoegd docent. Wij verwachten van de kandidaat affiniteit met kunst en enige kennis en/of ervaring met het montessori-onderwijs of in ieder geval warme belangstelling voor dit type onderwijs. We vinden het belangrijk
dat de kandidaat veel oog heeft voor het individuele kind, goed kan differentiëren tegelijkertijd een prettig werkklimaat kan scheppen in de gehele klas. We werken met een creatief, grotendeels zelf ontworpen onderbouwprogramma. 

Persoonlijke begeleiding door een bekwame collega, Een goed functionerende, ambitieuze en enthousiaste sectie binnen een warm docententeam. Uitstekende scholingsmogelijkheden. 

Het IVKO is een kunstvakschool voor mavo en havo met zo’n 470 leerlingen. Sinds het ontstaan in 1962 is leren van en door kunst het uitgangspunt. Kunstvakken staan daarom centraal in het onderwijs. De leerlingen worden gestimuleerd hun individuele talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen. In een breed cultureel en kunstzinnig programma komen alle disciplines niet alleen in de lessen, maar ook in buitenschoolse activiteiten verzorgd door professionals, aan bod. Dit vormt de basis van de vakschool en maakt het IVKO bijzonder en onderscheidend in Amsterdam en omstreken.

Naast kunstvakschool is het IVKO ook een montessorischool. De leerlingen worden gestimuleerd zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Daartoe worden de talen en de zaakvakken aangeboden in open leerdomeinen dit biedt leerlingen de ruimte om keuzes te maken in dat eigen leerproces.

Het IVKO is een opleidingsschool (NOA) en is lid van de Vereniging Cultuur Profielscholen. Het IVKO maakt deel uit van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA), een scholengroep met vier scholen en zes locaties. Samen tellen deze scholen zo’n 4.000 leerlingen. Binnen de MSA-scholen zijn het onderwijs en de organisatie gebaseerd op het gedachtegoed van Maria Montessori: ‘Help mij het zelf te doen, vrijheid in gebondenheid en de school als leef – en leergemeenschap.’

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.