Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Klassenassistent
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
22 september 2020
Eind Datum
2 oktober 2020
Functie naam
Schoolassistent
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6 - 1,0 fte
Plaats
Wijk aan Zee
Aanvang functie
15-10-2020
Loon indicatie
5
Organisatie
Heliomare Onderwijs
Website

Klassenassistent SO en EMB

Je werkzaamheden als klassenassistent zullen op basis van een rooster zijn waarbij je ingezet wordt voor onder andere de adl ondersteuning van leerlingen in verschillende groepen. Je bent breed inzetbaar in de school. Als gevolg van de huidige Corona maatregelen
worden we regelmatig geconfronteerd met afwezigheid van medewerkers. Waar streven er naar het onderwijs voor onze leerlingen zoveel mogelijk door te laten gaan.  Door jouw flexibele inzet maak je dit mede mogelijk.
 
Functie inhoud
De klassenassistent heeft een ondersteunende taak en begeleidt leerlingen op het gebied van zorg en voorbehouden handelingen, ondersteunt paramedici, levert een praktische/organisatorische bijdrage aan het klassenmanagement en neemt deel aan professionalisering.
De klassenassistent ondersteunt de leraar bij de activiteiten binnen de groep.
 

 • Je onderschrijft de kernwaarden ‘veilig – samen – bouwen’;
 • Je bent oplossingsgericht, creatief;
 • Je hebt plezier in het verzorgen en ondersteunen van leerlingen en werken aan vergroten van de zelfredzaamheid van leerlingen;
 • Je kunt goed samenwerken, durft je kwetsbaar op te stellen en om feedback of coaching te vragen wanneer dat nodig is;
 • Je bent communicatief en computervaardig;
 • Je hebt een flexibele, dienstverlenende instelling;
 • Je bent breed inzetbaar; onderbouw en/ of bovenbouw.
 • Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs aan deze doelgroep;
 • Je creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen.

Je profiel

 • Je functioneert op MBO-niveau, met een zorg- en/of pedagogische achtergrond;
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep: jonge kind, SO leerlingen, VSO leerlingen met uitstroombestemming Belevings- Activiteit en taakgerichte Dagbesteding.

Inschaling
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Primair Onderwijs. De functie is ingedeeld in schaal 5 (minimaal € 1.750,=, maximaal € 2.557,= bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
 

Heliomare is een veelzijdige organisatie die – in een sterk veranderende omgeving – mensen met een beperking ondersteunt met diensten op het gebied van revalidatie, speciaal onderwijs, arbeidsintegratie, bewegen en sport, uitgaande van de vragen en mogelijkheden van de cliënt. De organisatie telt ruim 1100 medewerkers en heeft meerdere locaties verspreid over met name Noord-Holland. Heliomare is sterk in beweging om te anticiperen op de veranderende verwachtingen van de maatschappij.

Heliomare Onderwijs heeft op verschillende locaties in Noord-Holland scholen voor speciaal onderwijs. Op onze scholen kunnen kinderen en jongeren met een beperking onderwijs volgen op verschillende niveaus en met ondersteuning op maat. Wij bieden onderwijs aan kinderen/jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking, een verstandelijke beperking, een chronische ziekte, een autismespectrumstoornis, gedragsstoornis of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Daarnaast heeft Heliomare een nauwe samenwerking met de verschillende samenwerkingsverbanden in de regio, waarbij wij onze expertise rondom passend onderwijs delen met het reguliere primaire- en voortgezette onderwijs. Het onderwijs van Heliomare is bijzonder en wordt gegeven vanuit de missie van Heliomare: ‘niemand aan de zijlijn’. In onze visie heeft iedereen in onze samenleving talenten en mogelijkheden. Aansluiten bij iemands talent, bij wat iemand kan, brengt iemand in zijn kracht. Dat geldt ook voor onze leerlingen. We geloven erin dat we niet beperkingen maar mogelijkheden centraal moeten stellen. Aansluiten bij mogelijkheden geeft perspectief. Perspectief op naar vermogen optimaal deelnemen aan onze samenleving. Binnen de scholen van Heliomare zijn alle medewerkers dagelijks aan de slag om te bieden wat hiervoor voor onze leerlingen nodig is

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.