Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Landbouw-/huisdieren dierenarts/docent paraveterinaire ondersteuning
Functie naam
Dierverzorging
Toegevoegd op
12 maart 2019
Eind Datum
12 april 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Naaldwijk
Organisatie
Lentiz MBO Westland
Website

Lentiz MBO Westland uit Naaldwijk zoekt een Landbouw-/huisdieren dierenarts/docent paraveterinaire ondersteuning per

Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep met veertien scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De scholen bevinden zich in de economische regio’s Greenport, Mainport, Midden-Delfland en de Metropoolregio Rotterdam
Den Haag en zijn verspreid over zeven gemeenten. We zowel vmbo-, havo- en vwo-onderwijs als mbo-opleidingen. Met onze mbo-opleidingen bekennen we duidelijk kleur: zij bevinden zich in de groene sector. We richten ons op thema’s zoals flora en fauna, natuurbeheer
en milieu, maar ook op commercieel ondernemen in het groene domein.
.
Voor Lentiz | MBO Maasland zoeken wij een
Landbouw-/huisdieren dierenarts/docent paraveterinaire ondersteuning
Ingangsdatum: per direct

Werktijdfactor: 0,6 fte (3 dagen per week)

Lentiz | MBO Maasland ligt in het prachtige landschap van Midden-Delfland. De school verzorgt groene beroepsopleidingen met arbeidsperspectief. Theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verbonden en er is veel aandacht voor internationalisering. Het bedrijfsleven
is nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs, waarin we elke student de ruimte bieden om zichzelf optimaal te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk.

Functieomschrijving

We zoeken een landbouw-huisdieren-dierenarts/docent paraveterinaire ondersteuning, die theorie- en praktijklessen verzorgt voor studenten van de opleiding dierenartsassistent-paraveterinair. In deze lessen leer je de student alles over het assisteren bij operaties
en behandel je o.a. anatomie, fysiologie, medische beeldvorming, anesthesie, laboratorium en pathologie. Je hebt een ondernemende en klantgerichte instelling waarmee je de activiteiten binnen de opleiding verder weet uit te bouwen. Je bent een bevlogen, enthousiaste
en flexibele teamspeler die investeert in de opbouw en het onderhouden van een netwerk, gericht op jouw vakgebied. Je bent een daadkrachtige collega met ervaring in de sector.

Taakbeschrijving

 • Je verzorgt voornamelijk lessen in de opleiding dierenartsassistent-paraveterinair en zo mogelijk ook in de opleiding dierverzorging.
 • Je coacht en begeleidt studenten tijdens het onderwijsproces, in de stages en bij het afstuderen.
 • Je bent betrokken bij het examineringsproces van de studenten.
 • Je onderhoudt contacten met ouders/verzorgers en met leerbedrijven waar studenten stage lopen.
 • Je neemt deel aan teamvergaderingen en buitenschoolse activiteiten.
 • Je hebt een actieve rol in de gezondheidszorg van de dieren die op de schoolboerderij gehuisvest zijn.

Functie-eisen:

 • Je bent dierenarts, afgestudeerd in de richting landbouwhuisdieren en beschikt bij voorkeur over ervaring in de landbouwhuisdieren sector. 
 • Je hebt affiniteit met paarden en gezelschapsdieren.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een onderwijsbevoegdheid of bereid je pedagogisch/didactisch te ontwikkelen.
 • Je bent innovatief, een teamspeler en hebt affiniteit met het werken met jongeren.

Arbeidsvoorwaarden:

 • De cao mbo is van toepassing.
 • De (salaris)inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb je belangstelling voor deze functie? Mevrouw D. Oosterbeek, opleidingscoördinator van Lentiz | MBO Maasland (010 – 591 04 99 of via doosterbeek@lentiz.nl) geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 

Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk is een moderne school die nauw samenwerkt met bedrijven uit de omgeving. Het MBO Westland is te vinden in het splinternieuwe gebouw, het World Horti Center! Een unieke samenwerking tussen bedrijven, brancheorganisaties, onderwijs en overheden. Het wordt een ontmoetingsplaats tussen werkgevers en toekomstige werknemers. Hier gebeurt het. Hier ontmoet je het bedrijfsleven, hier leg je internationale contacten, hier word je misschien wel ontdekt. Dit wordt de broedplaats van talent, hier ontstaat de toekomst.

De leerlingen worden door ons persoonlijk begeleid. Je vindt er opleidingen op verschillende niveaus en leerwegen op het gebied van Plantenteelt, Bloemsierkunst, Greenport Business & Management, Living & Design, Watermanagement en Horti Technics & Management. De opleidingen kenmerken zich door veel praktijk, excursies en stage. Je treft bij ons een goede balans tussen theorie en praktijk aan. Door deze combinatie zijn onze leerlingen na afronding van hun opleiding flexibel en direct inzetbaar. Precies wat het bedrijfsleven zoekt!

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: – Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; – Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord.

Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.