Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Lector Circulair Ondernemen in de Agri- en Foodbusiness
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
6 oktober 2020
Eind Datum
9 november 2020
Functie naam
Onderzoek en Ontwerpen
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,5 FTE
Provincie
flevoland
Plaats
Dronten
Aanvang functie
6-10-2020
Loon indicatie
schaal 15
Organisatie
Aeres Hogeschool Dronten
Website

Aeres Hogeschool Dronten uit Dronten zoekt een Lector Circulair Ondernemen in de Agri- en Foodbusiness per 6-10-2020

Het lectoraat richt zich op het herontwerp van agrifood productiesystemen. Daarbij komen thema’s aan bod als circulair, reststromen, voedselveiligheid, inclusiviteit, innovatief ondernemen, nieuwe marktconcepten en ketentransitie. De te benoemen lector geeft deze thema’s inhoud en allure en ontwikkelt in het eerste jaar een lectoraatsplan met bijbehorende financiering voor de erna volgende jaren.

De kernopgaven in het lectoraat zijn:

 • Praktijkonderzoek initiëren in samenwerking met het bedrijfsleven, koppelen van dat praktijkonderzoek aan studenten en docenten/onderzoekers.
 • Kennis vergroten op het gebied van circulaire economie en de interactie met innovatief ondernemerschap en de marktvraag.
 • Ondernemen en innoveren op het gebied van circulaire economie stimuleren.
 • Talenten in de deelnemende kennisinstellingen ontwikkelen.
 • De lector geeft functioneel leiding aan de onderzoeksgroep waarin de kernopgaven van het lectoraat gerealiseerd worden.

De functie omvat:

 • Ontwikkelen van nieuwe kennis en integrale concepten op het gebied van (re)design van agrifood productiesystemen en innovatief ondernemerschap door praktijkgericht onderzoek uit te voeren samen met het bedrijfsleven, belangenorganisaties, beheersorganisaties en kennisinstituten.
 • Praktijkgericht onderzoek uitvoeren en de resultaten van dat onderzoek verbinden aan agri- en foodbusiness en verankeren in het onderwijs.
 • Verder doorontwikkelen en uitrollen van het CirKl Business Lab (CBL), één van de praktijkfaciliteiten van Aeres Hogeschool Dronten.
 • Publiceren over nieuwe ontwikkelingen en ontwikkelde kennis in uiteenlopende media.
 • Initiëren van nieuwe ontwikkelingen en projecten op het gebied van de hierboven genoemde inhoud.
 • Inbrengen, onderhouden en uitbreiden van een relevant netwerk.
 • Acquireren van onderzoeksopdrachten.

Uw kwaliteiten

 • U bent een gepromoveerde academicus. U beschikt over brede en conceptuele kennis van het vakgebied en heeft ervaring met innovatiegerichte projecten en het samenwerken met verschillende bedrijven, instellingen en overheden.
 • U heeft aantoonbare ervaring met onderzoek, kennisoverdracht en contractactiviteiten. U stimuleert en ondersteunt onderzoekers, docenten en studenten van onderwijsinstellingen bij het verbeteren van hun onderzoekscompetenties.
 • U heeft visie op de ontwikkelingen op het gebied van circulair ondernemen en goede nationale en bij voorkeur ook internationale relaties met relevante bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. U stelt uw netwerk beschikbaar voor de samenwerkende partijen vanuit de overtuiging dat samenwerken tot meerwaarde leidt.
 • U bent in staat om met het team Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness circulaire economie te ontwikkelen en te implementeren in het curriculum.
 • U bent een initiator. U pioniert graag en u beschikt over de vaardigheid nieuwe ontwikkelingen in een nieuwe omgeving te initiëren en leiding te geven aan implementatie van innovatieve projecten.
 • U bent een verbinder. U beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • U bent ondernemend, daadkrachtig, inspirerend, kwaliteitsbewust en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Goede binding met de primaire landbouw is een pré.

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals. Professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren bijna 3.700 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Dronten

De faculteit in Dronten is toonaangevend in het agrarisch domein. Wij leggen ons toe op agribusiness in al haar facetten; op agrofood & ondernemen en mens, dier & gezondheid. Er studeren in totaal 2.350 (Nederlandse en internationale) studenten die gebruik kunnen maken van onze vele voorzieningen om praktijkervaring op te doen.

De christelijke identiteit van de faculteit in Dronten komt tot uiting in de ‘Economy of Life’. Daarin gaat het om ‘samen leven’ in de ware zin van het woord. Niet ‘hebben en moeten’, maar ‘zijn en mogen’ vormen de kern van het leven. ‘Rentmeesterschap’ is voor ons het begrip waarin duurzaamheid en ondernemerschap samenkomen. We zijn benieuwd hoe u hieraan vorm en inhoud wilt geven. We vinden hierover graag iets terug in uw motivatiebrief. In sollicitatiegesprekken praten we er graag over door.

Ons aanbod

 • Het uitdagende van werken bij Aeres Hogeschool is dat u altijd verder kunt kijken dan uw eigen vakgebied.
 • Er zijn volop mogelijkheden om uzelf te ontwikkelen.
 • Aan de functie is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 15 van de CAO hbo (maximaal € 7.485,19 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
 • De inpassing geschiedt op basis van leeftijd, opleiding en opgedane werkervaring.
 • De aanstelling geldt voor één jaar.
 • Een aansluitende aanstelling hangt af van de kwaliteit van het lectoraatsplan, dat in het eerste jaar geschreven dient te worden, en bijbehorende financiering.
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer goed te noemen.

Interesse?

 • Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Dr. Ir. C.G. Kocks (Teamleider Praktijkgericht Onderzoek) via c.kocks@aeres.nl.
 • LET OP! Op dit emailadres worden géén sollicitaties geaccepteerd i.v.m. AVG wetgeving. U kan via onze website reageren.
 • Enthousiast geworden? Reageer dan snel via onze website.
 • Doe dit vóór 9 november aanstaande.

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals. Professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.400 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Dronten

De faculteit in Dronten is toonaangevend in het agrarisch domein. Wij leggen ons toe op agribusiness in al haar facetten; op agrofood & ondernemen en mens, dier & gezondheid. Er studeren in totaal 2100 (Nederlandse en internationale) studenten die gebruik kunnen maken van onze vele voorzieningen om praktijkervaring op te doen.

De christelijke identiteit van de faculteit in Dronten komt tot uiting in de ‘Economy of Life’. Daarin gaat het om ‘samen leven’ in de ware zin van het woord. Niet ‘hebben en moeten’, maar ‘zijn en mogen’ vormen de kern van het leven. ‘Rentmeesterschap’ is hierbij een begrip. We zijn benieuwd hoe jij hieraan vorm en inhoud wilt geven. We vinden hierover graag iets terug in je motivatiebrief. In sollicitatiegesprekken praten we er graag over door.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.