Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
leerkracht externaliserende afdeling
Toegevoegd op
4 maart 2019
Eind Datum
8 april 2019
Functie naam
Groepsleerkracht
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1.000
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Loon indicatie
L11
Organisatie
De Piloot 
Website

De Piloot  uit Rotterdam zoekt een leerkracht externaliserende afdeling per

Vacature
De Piloot is een excellente cluster 4 school voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. De school is direct verbonden aan het Pedologisch Instituut.
De Piloot biedt, vanuit kennis en ervaring, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen met ontwikkelings- of gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Rekening houdend met de stimulerende en belemmerende factoren van de leerling wordt een positieve bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de leerling. De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen de leerling zich veilig en thuis kan voelen om op een positieve manier zich verder te ontwikkelen. Binnen de school wordt samengewerkt met diverse disciplines.
De school telt op dit moment ongeveer 350 leerlingen verdeeld over 35 groepen.

Voor het personeel is het werken op De Piloot een uitdaging en een boeiende werkplek als men affiniteit heeft met de doelgroep leerlingen. Het creÃren van een rustig, ondersteunend en individueel vormgegeven klimaat, waarbinnen didactische en persoonlijkheidsbegeleiding hand in hand gaan, is een mooie opgave die aan veel leerlingen weer schoolplezier geeft.
Het werkklimaat voor de medewerkers is te kwalificeren als bijzonder collegiaal, ondersteunend en zeer betrokken bij leerlingen en collegaâs.

Voor de locatie Ommoord zoeken wij per direct een

Leerkracht cluster 4 binnen de externaliserende afdeling
Het betreft een tijdelijke aanstelling ,met uitzicht op vast, voor 1.0 FTE. We zoeken een leerkracht die bekend is met de externaliserende doelgroep en het werken in een speciale onderwijssetting als een voorrecht beschouwt en bij wie samenwerken centraal staat. De salarisschaal is L11.
Wat verwachten wij :
Je hebt een duidelijke visie op onderwijs aan leerlingen met gedragsproblematiek en kunt deze afstemmen op de behoefte aan structuur en duidelijkheid van onze specifieke doelgroep. Je bent duidelijk en consequent en geeft je grenzen aan. Je staat stevig in je schoenen en bent altijd op zoek hoe jij kan zorgen voor de verandering van het gedrag en de ontwikkeling van het kind.
Je hebt ervaring met leerlingen met externaliserende gedragsproblematiek zoals ODD, CD, ADHD en Hechtingsstoornissen in het S(B)O of op een reguliere school met een uitdagende populatie. Je bent enthousiast om mee te bouwen aan onze zich verder ontwikkelende school voor Speciaal Onderwijs en wilt je hiervoor inzetten.
Je staat open voor verschillende inzichten en expertises en hebt een professionele houding binnen het team. Je kan relativeren en benadert problemen met humor en kan letterlijk en figuurlijk tegen een stootje.
Kennis en vaardigheden :

 • Een afgeronde PABO
 • Affiniteit met het speciaal onderwijs en de externaliserende doelgroep.
 • Enige tijd ervaring in het speciaal onderwijs is een prÃ.
 • Duidelijk, geduldig, enthousiasmerend en oplossingsgericht.
 • Zelfstandig en flexibel.
 • Goede communicatieve vaardigheden en ICT-Vaardigheden.
 • Teamspeler.
 • Is er op gericht om met collegaâs en leerlingen te komen tot gemeenschappelijk gedragen doelen.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de teamleider Ilonka van der Rest.
E-mail:Â i.vanderrest@depiloot.nlÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ ÂÂÂÂÂÂÂÂÂTel.010-4205314

Als je interesse hebt voor deze functie dan ontvangen we graag z.s.m. Âje motivatiebrief en CV op het mailadres: i.vanderrest@depiloot.nl

Nadere informatie en solliciteren:
Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de teamleider Ilonka van der Rest.
E-mail:Â i.vanderrest@depiloot.nlÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ ÂÂÂÂÂÂÂÂ
ÂTel.010-4205314

De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:

 • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
 • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
 • hyperactiviteit (ADHD),
 • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
 • hechtingsstoornissen.
 • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen

Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.