Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leerkracht groep 5
Dienstverband
vast
Toegevoegd op
13 november 2018
Eind Datum
21 december 2018
Functie naam
Groepsleerkracht
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6-1,0
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
1 november 2018
Loon indicatie
L10
Organisatie
St. Rosa
Website

Wil jij als leerkracht op een leuke buurtschool in Amsterdam Noord komen werken? Dan is dit jouw kans! De Rosaschool is één van de ASKO scholen en ligt in de Bloemenbuurt (Van der Pekbuurt) in Amsterdam-Noord. Zo’n 110 leerlingen gaan dagelijks naar de Rosaschool. Ons team bestaat uit 20 leden.

De functie van Leerkracht op de Rosaschool. 
 
Wij vinden het op Rosa belangrijk dat de kinderen met plezier naar school gaan.  Er wordt veel tijd en aandacht aan de kinderen gegeven. Voor elk kind bieden wij passend onderwijs; voor zowel de kinderen die moeite hebben met de schoolvakken als leerlingen
die uitblinken.   
De school richt zich tegelijkertijd ook op de toekomst: elk kind vanaf groep 4 heeft een eigen Chromebook. De Chromebooks spelen een belangrijke rol in de ondersteuning bij het lesprogramma. Ook wordt er veel tijd en aandacht besteed aan de zaakvakken, waarbij
we werken met Topondernemers. Daarnaast willen we een gezonde school worden; in samenwerking met Jump-in hebben we duidelijke richtlijnen als het gaat om gezonde voeding, sport en spel. We werken met een aparte gym- en bevodocent.  
 
De groep en de aanstelling. 
Je gaat aan de slag in groep 5 met 17 leerlingen.  Het is mogelijk om fulltime te werken, minder is ook bespreekbaar. Er is wtf 1,0 beschikbaar. 

Wat voor een Leerkracht ben je en wat neem je mee? 

 • Een afgeronde Pabo–opleiding  
 • Bij voorkeur ervaring met Snappet, we bieden hiervoor ook scholingsmogelijkheden  
 • Ervaring en affiniteit met de middenbouw  

Ben je een leerkracht met een leergierige houding en ben je bereid om je eventueel bij te scholen? 
Dan ben je van harte welkom om te solliciteren. 
 

 

Ons aanbod 
• Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs  
• Goede opleidingsmogelijkheden  
• Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding  
• ASKO-studiedag voor iedere medewerker  
• Onderzoeksteam en leerteams binnen de scholen. 

Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van ruim 30 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere
vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21 ste eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden
in de School en leren met ICT.  

 

Met hulp van ouders goed voor kinderen zorgen
Aan een driehoekig plein in de Bloemenbuurt liggen de St. Ritakerk, de bijbehorende pastorie, het St. Rosaklooster, de Kloosterhof, enkele woningen en de St. Rosaschool (alle panden zijn opgeleverd in de periode 1921-1930). Een deel van het complex werd in 1943 getroffen door een bombardement, dat eigenlijk voor Fokker bedoeld was. Na de oorlog werd het klooster in originele staat gebracht, de overige gebouwen werden in iets vereenvoudigde stijl herbouwd. Ieder moment verwacht je nu een in gebed verzonken non om de hoek te zien komen, maar de laatste nonnen zijn eind vorige eeuw vertrokken naar andere kloosters in Nederland.
 
Voorschool
De Rosabasisschool heeft bijna 300 leerlingen uit verschillende culturen en met verschillende godsdiensten, verdeeld over 14 groepen. Er wordt gewerkt met een voorschool ofwel Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE). Deze richt zich met name op kinderen met een allochtone achtergrond. Dit om een eventuele taalachterstand al op jonge leeftijd aan te pakken en de overgang naar de Rosabasisschool zo makkelijk mogelijk te maken.
Goed onderwijs betekent voor de Rosaschool:

 • de kinderen een kans bieden in deze maatschappij, een bijdrage leveren aan de bagage, die ze uiteindelijk nodig hebben voor een baan en als burger in de Nederlandse pluriforme samenleving (burgerschapsvorming)
 • de zorg voor de leerlingen. En dat vertaalt zich in:
  • de nadruk op cognitieve en persoonlijke ontwikkeling
  • extra aandacht voor de taalontwikkeling
  • extra aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • aandacht voor de verschillen tussen kinderen en de ontwikkeling van ieder individueel kind
  • samenwerkend leren.

Daarbij is een goed contact tussen school en thuis van groot belang.
De St. Rosaschool kan alleen goed voor haar leerlingen zorgen als de ouders daarbij helpen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.