Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leerkracht Nieuwkomersklas
Functie naam
Groepsleerkracht
Toegevoegd op
16 juni 2020
Eind Datum
16 augustus 2020
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 tot 1,0
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
per zo snel mogelijk
Loon indicatie
L10 schaal conform de CAO PO
Organisatie
BS Elout
Website

Basischool de Elout (Amsterdam) zoekt per zo snel mogelijk een leerkracht voor de nieuwkomersklas (32-40 uur per week).

Voel jij je aangetrokken tot de Nieuwkomers?
Dan zoeken wij jou! Basisschool de Elout is op zoek naar:
 
Leerkracht Nieuwkomersgroep 0,8 tot 1,0 fte
 
De functie is in de eerste instantie tijdelijk, maar zal bij goed functioneren omgezet worden naar onbepaalde tijd op deze school, of op een andere school van Stichting KBA Nw West. Wij zoeken een leerkracht nieuwkomersgroep per zo snel mogelijk.
 
Wie ben jij?

  • Je bent een enthousiaste leerkracht die graag van betekenis wil zijn
  • Je bent zelfstandig en hebt affiniteit met anderstalige leerlingen
  • Je beschikt over een pabodiploma
  • Je hebt affiniteit met het jonge kind en bent gestructureerd in je manier van lesgeven

Nieuwkomersgroep
Het NT2 onderwijs wordt gegeven aan kinderen die net in Nederland zijn.
Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben nog geen weet van de Nederlandse taal én zijn vaak erg gemotiveerd om te leren! Jij kunt hier van betekenis zijn als leerkracht!

Het leren bij deze doelgroep gaat vaak gepaard met het visueel maken van woorden en zinnen.
Dit wordt gedaan door middel van plaatjes en filmpjes, maar ook door het voordoen en uitbeelden.
Je komt in deze functie te werken in een onderbouwgroep (groep 3 t/m 5) waarbij de taal veelal spelenderwijs aangeleerd wordt. Er zitten ongeveer 15 tot 18 kinderen in de klas.
Hierbij krijg je de mogelijkheid om jouw creativiteit in te zetten om de lesstof zo passend mogelijk te maken voor iedere leerling. Na maximaal 15 maanden nieuwkomersklas stromen de leerlingen individueel door naar het reguliere onderwijs.

Wie zijn wij?
De Elout is een energieke en gezellige school in Amsterdam Oud-Zuid, die intensief vormgeeft aan passend onderwijs aan zo’n 190 leerlingen! Je komt te werken op een school waar het ”kind” centraal staat. Wij zijn een echte Amsterdamse school en vinden het belangrijk
om elkaar goed te kennen en samen te werken met collega’s en ouders en leerlingen.
De Elout is een school met een gemengde leerling populatie met verschillende culturele – en sociale achtergronden. Op de Elout telt iedereen mee.
Het onderwijs op De Elout wordt gekenmerkt door maatwerk, structuur en individuele aandacht. Met onze werkwijze geven wij álle kinderen een goede basis niet alleen voor hun vervolgstudie, maar ook voor hun totale verdere ontwikkeling. Dit realiseren we in een
warm, betrokken en veilig pedagogisch klimaat. De leerkrachten halen het beste uit zichzelf om het beste uit de kinderen naar boven te halen. Ze hebben soms een leidende en dan weer coachende rol. We zijn kritisch, maken bewuste keuzes en zetten in op professionalisering.
We maken gebruik van elkaars deskundigheid en halen externe kennis binnen om onszelf en ons onderwijs steeds een slag beter te maken. Naast het hard werken, beleven wij ook plezier op de werkvloer.

Naast de directeur en de groepsleerkrachten zijn er onderwijsassistenten werkzaam op onze school. Voor de optimale zorg en talentontwikkeling van de kinderen hebben wij een intern begeleider en diverse remedial teachers in dienst. Er zijn tevens een aantal
vakleerkrachten verbonden aan de school voor beeldende vorming, muziek- en bewegingsonderwijs. Een management ondersteuner en een schoonmaker complementeren het gehele team.
Kijkt ook eens op onze website www.bselout.nl of op onze
facebook
pagina.

Stichting KBA Nw West
De Elout maakt onderdeel uit van Stichting KBA Nw West, die op haar 7 basisscholen in Amsterdam Nieuw West, West, Zuid en Oost onderwijs verzorgt. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn essentieel en daarom ook de kernwaarden van de stichting.

De visie van Stichting KBA Nw West luidt:
Wij zijn een Amsterdamse leer- en leefgemeenschap waarin de ontwikkeling van onze Amsterdamse kinderen centraal staat. Een gemeenschap waarin
iedereen zich gehoord en gezien voelt: de kinderen, de ouders èn de medewerkers. Iedere school heeft ruimte om zich vanuit eigenheid, zingeving en creativiteit te verbinden met de buurt en zo invulling te geven aan
uitstekend onderwijs.

Klik hier voor een filmpje van onze stichting.
 
Hoe kun je solliciteren?
Ben jij geïnteresseerd in deze functie of heb je vragen? Dan horen wij graag van je.
Je kunt eenvoudig solliciteren, of contact opnemen om vragen te stellen, door een e-mail te sturen naar de directeur Hanife Sak:
h.sak@bselout.nl of door te bellen naar 020 – 47 02 717.
De functie wordt gewaardeerd in salarisschaal L10 conform te cao PO.
 

De Elout is een school met een gemengde leerlingpopulatie; de leerlingen hebben verschillende culturele en sociale achtergronden. Wij zijn een echte Amsterdamse school en vinden het belangrijk om elkaar goed te kennen en samen te werken met collega’s, ouders en leerlingen.
Het onderwijs op de Elout wordt gekenmerkt door maatwerk, structuur en individuele aandacht. Met onze werkwijze bieden wij onderwijs op maat en geven wij álle kinderen een goede basis voor hun vervolgstudie alsmede voor hun totale verdere ontwikkeling. Dit realiseren we in een warm, betrokken en veilig pedagogisch klimaat. Wij werken hard, maar willen ook plezier beleven op het werk. De kinderen leren bij ons kennis en vaardigheden die ervoor zorgen dat zij een prettige plek in onze samenleving verwerven en een actieve positieve bijdrage kunnen leveren aan deze samenleving.

U komt te werken op een gezellige buurtschool in Amsterdam Oud-Zuid, waar het kind centraal staat.
Wij bieden een uitdagende functie op een goede school, met een jong, kritisch, hecht en hardwerkend team dat het beste uit de kinderen wil halen.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.