Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leerkracht onderbouw 2 dagen en middenbouw 2 dagen | 2 x 0,2 of 1 x 0,8
Functie naam
Open vacature
Toegevoegd op
13 juni 2019
Eind Datum
12 juli 2019
Niveau
HBO
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Organisatie
Kruidenhoek 
Website

Kruidenhoek  uit Rotterdam zoekt een Leerkracht onderbouw 2 dagen en middenbouw 2 dagen | 2 x 0,2 of 1 x 0,8 per

ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Jenaplanschool Kruidenhoek.
Jenaplanschool Kruidenhoek is een school in de wijk Ommoord.
De school heeft ongeveer 250 leerlingen verdeeld over 10 groepen.
Op de Kruidenhoek is ieder kind en iedere leerkracht is welkom, ongeacht zijn/haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Onze school leert kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor een bepaalde opvatting.

ons verhaal, jouw visie als leerkracht

Binnen de basis van het Jenaplan onderwijs staat het unieke kind met zijn of haar specifieke talenten centraal. Wij richten ons onderwijs zo in dat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen, maar niet alleen voor zichzelf. Kinderen leren samen te werken om later in de samenleving mee te kunnen bouwen aan een vreedzame en democratische maatschappij.
Leren is meer dan alleen kennisoverdracht en daarom hebben we op de Kruidenhoek een aanpak die past in de samenleving van de toekomst! De school is een leef-werkgemeenschap, waarin kinderen, stamgroepleiders en ouders een eigen rol hebben. De kinderen leren en leven in een stamgroep, met kinderen van verschillende leeftijden, culturen en onderwijsniveaus. In de stamgroep wordt samengewerkt en geleerd van elkaar.

wat mag je van de kruidenhoek en stichting boor verwachten?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO, dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Maar er is meer:
Kruidenhoek biedt je:

 • Een enthousiast en professioneel team.
 • Een team dat passie heeft voor Jenaplanonderwijs.
 • Een team waar je je snel thuis zult voelen
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Geweldige kinderen

wat we van jou verwachten

Ben jij diegene die met hart voor kinderen een bijdrage wilt leveren aan de ontwikkeling van onze school? Dan is dit je kans.

Wij zijn op zoek naar iemand:

 • Die de jenaplanvisie uitdraagt.
 • Die zelfstandig en oplossingsgericht werkt.
 • Die een bijdrage wilt leveren aan de ontwikkeling van de Kruidenhoek
 • Die goed kan samenwerken.
 • Die bekend is met het EDI model
 • Zelfstandigheid van kinderen bevordert.
 • Kinderen serieus neemt en open is naar collega’s en ouders.

Nadere informatie en solliciteren:
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school. Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst.
Heb je n.a.v deze vacature nog  vragen? Neem dan gerust contact op met Mascha Stolk (directeur)
Mascha.stolk@stichtingboor.nl
010 4211674

Reageren of vragen n.a.v de procedure?  Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl.

De Kruidenhoek is een Jenaplanschool en is uiteraard lid van de Nederlandse Jenaplanvereniging (NJPV). Er zijn in Nederland ongeveer 200 Jenaplanscholen, de meeste voor basisonderwijs. Zij baseren zich op de ideeën van de Duitse onderwijskundige Peter Petersen (1884 – 1952), die als hoogleraar aan de universiteit van Jena vanaf 1924 zijn visie aan de bestaande universiteitsschool vorm gaf.

Petersens pedagogische visie is gebaseerd op ideeën over menszijn, samenleving, onderwijs en de taak van de school. Deze zijn geformuleerd in de 20 basisprincipes. De eigenheid en het uniek zijn van elk kind staan centraal. Dit betekent dat ieder kind zich moet ontwikkelen tot degene die het in wezen al is. Volwassenen hebben de opdracht om kinderen in hun eigen menszijn te waarderen. De visie op samenleven gaat uit van de gedachte dat de mens alleen in relatie met anderen mens kan worden. Mensen spelen, praten, werken, eten en vieren met elkaar. De belangrijkste taak van de school is onderwijs en opvoeding: kinderen leiden en begeleiden in hun ontwikkeling als mens.

De Kruidenhoek daagt leerlingen uit en stimuleert ze in hun ontwikkeling. Tevens probeert de school sociale vaardigheden bij te brengen zodat leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot stabiele en creatieve persoonlijkheden. Door de grenzen te verleggen tot buiten de muren van de school en buiten de kaft van het methodeboek, krijgen de leerlingen de kans zich te vormen tot kritische volwassenen en tot mensen die zorg en respect hebben voor elkaar. Middelen daartoe zijn o.a. het werken in stamgroepen, het opzetten van allerlei projecten door de hele school heen en het integreren van nieuwe media in de onderwijspraktijk waardoor leerlingen zelfstandig en met een grote mate van flexibiliteit en differentiatie kunnen werken aan allerlei opdrachten. Schoolse vakken beheersen is één doel.

De Kruidenhoek beoogt meer: kinderen leren samenwerken, hen te leren weten wat zich in de wereld om hen heen afspeelt. Kinderen moeten zichzelf kunnen zijn en uitgedaagd worden tot leeractiviteiten. Zelfactivering en zelfwerkzaamheid zijn bij ons zeer belangrijk, geen concurrentie maar samenwerking, ontwikkelen van zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef.

De Kruidenhoek is daarom méér dan leren alleen!

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.