Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leraar bewegingsonderwijs (WTF 1,0), vervanging tijdens zwangerschap
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
14 juni 2019
Eind Datum
28 juni 2019
Functie naam
Lichamelijke opvoeding
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,0 FTE
Provincie
limburg
Plaats
Weert
Organisatie
Widdonckschool (vso) Weert
Website

Widdonckschool (vso) Weert uit Weert zoekt een Leraar bewegingsonderwijs (WTF 1,0), vervanging tijdens zwangerschap per

Wil jij van betekenis zijn voor leerlingen in het VSO?

Widdonckschool Weert biedt speciaal onderwijs (so) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) aan leerlingen van vier tot twintig jaar. Wie extra ondersteuning nodig heeft, is bij ons van harte welkom.
Veiligheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn belangrijke pijlers van ons onderwijs. Samen met leerlingen, ouders en eventuele jeugdhulppartners kijken wij naar wat wél mogelijk is.
Op dit moment is een nieuw kennis- en expertisecentrum in aanbouw, waarin wij gaan samenwerken met onderwijspartners om de jeugd in Weert de beste (onderwijs)ondersteuning te bieden.

Wat doe je?
Ben jij de enthousiaste docent die zin heeft om jongeren te motiveren tot bewegen. Durf jij de uitdaging aan om jongeren te begeleiden in hun ontwikkelingsproces. Kun je tegen een stootje en laat je je niet ontmoedigen als het soms even tegenzit. Heb jij de humor om zaken ook op een andere manier tegemoet te treden en af en toe ook luchtig te kunnen maken? Dan zoeken we jou!

Wat breng je mee?
Van de nieuwe collega wordt verwacht dat:

 • je in staat bent kinderen veiligheid te bieden, een consequente aanpak hanteert als tweede natuur, structuur geeft, stevig in de schoenen staat en een flinke dosis creativiteit, relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen en enthousiasme uitstraalt;
 • je in staat bent ondersteuningsbehoeften van leerlingen duidelijk te verwoorden en inzichtelijk te maken;
 • je ervaring hebt in het werken met kinderen met ondersteuningsbehoeften;
 • je goede contactuele eigenschappen bezit in de omgang met jongeren, ouders/verzorgers en betrokken instanties;
 • je bereid bent bij te dragen aan schoolontwikkelingen, onderwijsvernieuwing en beleid;
 • je een positieve instelling hebt.

Taken:

 • het verzorgen van bewegingsonderwijs aan diverse klassen;
 • bijwonen en bijdragen aan diverse overlegvormen;
 • onderwijsontwikkelingen/evaluaties en doelen bijhouden;
 • deelnemen aan her-/bijscholingscursussen;
 • het creëren van een pedagogisch klimaat waarin leerlingen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelen;
 • inzet van pedagogische vaardigheden om jongeren te begeleiden en te coachen in hun ontwikkeling.

Als leraar bewegingsonderwijs heb je een afgeronde opleiding als docent bewegingsonderwijs (Academie Lichamelijke Opvoeding).

In verband met vervanging tijdens zwangerschap, betreft het een tijdelijke vacature voor wtf 1,0, ingaande per 30-9-2019 t/m einde bevallingsverlof (begin februari 2020).[1255]

De Aloysius Stichting is een landelijke onderwijsstichting. De 19 scholen zijn verdeeld over 50 locaties in 27 gemeenten. 
Aloysius is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of 
het speciaal (voortgezet) onderwijs. Op de scholen zitten zo’n 3500 leerlingen. 

Aloysius geeft ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunt, 
adviseert en begeleidt ze leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.   

De ruim 700 medewerkers bij Aloysius werken met een grote betrokkenheid vanuit de kernwaarden kracht, onvoorwaardelijkheid en passie. En dat is ook zichtbaar voor de leerlingen, hun ouders en de netwerkpartners.  

Widdonckschool Weert (vso)
Widdonckschool Weert biedt speciaal onderwijs (so) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) aan leerlingen van twaalf tot twintig jaar. Wie extra ondersteuning nodig heeft, is bij ons van harte welkom.

Veiligheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn belangrijke pijlers van ons onderwijs. Samen met leerlingen, ouders en eventuele jeugdhulppartners kijken wij naar wat wél mogelijk is.

Op dit moment is een nieuw kennis- en expertisecentrum in aanbouw, waarin wij gaan samenwerken met onderwijspartners om de jeugd in Weert de beste (onderwijs)ondersteuning te bieden.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.