Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leraar LB
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
30 augustus 2018
Eind Datum
30 september 2018
Functie naam
Groepsleerkracht
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4 - 0,8
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Katwijk aan Zee
Loon indicatie
Conform CAO PO
Organisatie
Leidse Buitenschool
Website

Leidse Buitenschool uit Katwijk aan Zee zoekt een Leraar LB per

Over de Aloysius Stichting
Wij zijn er voor kinderen en jongeren van vier tot 27 jaar die onze expertise in (speciaal) onderwijs en ondersteuning nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.
Op 54 locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Limburg en Gelderland bieden wij met ruim 950 experts speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en ondersteuning aan ruim 3500 leerlingen.
Onze medewerkers kunnen op allerlei manieren blijven leren, onder meer via onze Aloysius Academie. Wij werken vanuit onze kernwaarden Kracht, Onvoorwaardelijkheid en Passie en een positieve (onderwijs)visie.
Ons doel: leerlingen perspectief bieden op een betekenisvolle toekomst. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met netwerkpartners in onder meer onderwijs, jeugdhulp, zorg, arbeid en justitie.

Over de school
De Leidse Buitenschool in Katwijk aan Zee (so) is er voor kinderen die belemmerd worden in hun ontwikkeling en speciaal onderwijs (so) nodig hebben. Dat kan zijn omdat leren lastig gaat, maar ook vanwege (soms complex) gedrag of psychiatrische ondersteuningsvragen.
In een veilige leeromgeving laten wij kinderen groeien, zowel sociaal-emotioneel als cognitief. Ieder kind is anders, dus onze aanpak is maatwerk.
Met jeugdhulppartner Cardea verzorgen wij ook onderwijs aan kinderen van drie tot en met zes jaar op de Campussen in Katwijk en Lisse. 

Wij zijn op zoek naar leerkrachten (m/v), die ons team willen versterken. Van onze leerkrachten verwachten wij dat hij/zij:
 
·         in het bezit is van een afgeronde lerarenopleiding (pabo);
·         kennis en ervaring heeft met verschillende ontwikkelproblematieken;
·         een goed klassenmanagement kan neerzetten;
·         pedagogisch ijzersterk is;
·         daadkrachtig is;
·         collegiaal is en een flexibele werkhouding heeft;
·         over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt;
·         deelneemt aan overlegvormen.
 
Ervaring met het speciaal (basis-) onderwijs is een pre.

Wij hebben vacatures in de volgende groepen:
– Leerkracht LB (SO) groep 6 0,4 FTE (donderdag en vrijdag)
– Leerkracht LB (SO) kansklas (groep 6/7) 0,4 FTE (donderdag en vrijdag)

 

Je hebt ervaring en/of affiniteit met een vergelijkbare doelgroep, je doorziet groepsprocessen en je bent in staat mede richting te geven aan de ontwikkeling van onderwijsvernieuwing. In het werken met de doelgroep stel je realiseerbare doelen, je neemt
initiatief tot het aangaan van intensief contact met leerlingen en je bent in staat de gedragsproblematiek te scheiden van de persoon (en je kunt dit gedrag relativeren).

Belangrijke componenten hiervoor zijn: het bieden van structuur en duidelijkheid. Het ontwikkelingsperspectiefplan is de leidraad om leerlingen te begeleiden bij het behalen van de gestelde doelen. Als leerkracht ben je gericht op het scheppen van een veilige
leeromgeving. Met sociale- en communicatieve vaardigheden weet je in te spelen op de behoefte van de individuele leerling, collega’s en samenwerkingspartners.

De Leidse Buitenschool is er voor kinderen die belemmerd worden in hun ontwikkeling en speciaal onderwijs (so) nodig hebben. Dat kan zijn omdat leren lastig gaat, maar ook vanwege (soms complex) gedrag of psychiatrische ondersteuningsvragen. In een veilige leeromgeving laten wij kinderen groeien, zowel sociaal-emotioneel als cognitief. Ieder kind is anders, dus onze aanpak is maatwerk.
Met jeugdhulppartner Cardea verzorgen wij ook onderwijs aan kinderen van drie tot en met zes jaar op de Campussen in Katwijk en Lisse.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.