Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
leraar levensbeschouwelijke vorming
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
17 oktober 2020
Eind Datum
7 november 2020
Functie naam
Levensbeschouwing
Niveau
HBO
Aantal uur per week
ca. 0,64
Provincie
utrecht
Plaats
Nieuwegein
Aanvang functie
8 februari 2021
Organisatie
Oosterlicht College
Website

Oosterlicht College uit Nieuwegein zoekt een leraar levensbeschouwelijke vorming per 8 februari 2021

Voor onze locatie in Nieuwegein zijn wij per 8 februari 2021 tot einde schooljaar op zoek naar een leraar (m/v) levensbeschouwelijke vorming. Het betreft een vacature voor 16 lesuren (ca. fte 0,64) in de sector vmbo/havo/vwo.
(5 brugklassen, 3 x h/v, 2 x bkt en 1 x T3) 
Werkdagen (3,5) te bepalen in overleg.

Wij zoeken een enthousiaste leraar levensbeschouwelijke vorming met lesbevoegdheid of in de laatste fase van de studie daarvoor. We bieden het vak laagdrempelig aan waarbij veel aandacht is voor de levensvragen van de leerlingen en reflecties op de vraag ‘wie
ben ik’. Daarbij putten we onder meer uit antwoorden vanuit de godsdiensten en zoeken verbinding met de leefwereld van leerlingen. We vinden het belangrijk mee te werken aan het vergroten van het onderling begrip bij leerlingen in een brede en diverse school.

De school heeft twee locaties, één in Nieuwegein en één in Vianen. De school wordt door leerlingen ervaren als kleinschalig, sfeervol en veilig. De lessen uit de vacature betreffen klassen tl/havo 1 en 2, h/v 1 en tl 3. Voor de balans in de sectie gaat de voorkeur
uit naar iemand die (ook) hart heeft voor het vmbo.
 
Iedere leerling komt op bij ons op het niveau terecht dat bij hem of haar past. Het Oosterlicht biedt leerlingen kansen. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend. We moedigen ambitie aan, stimuleren opstroom, geven ruimte aan verbreding en verdieping
van talent. We hebben een breed aanbod op het gebied van creativiteit, sport en cultuur. We dagen leerlingen uit om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch te denken en te experimenteren.

Contactpersonen: Henny van Nimwegen
                              Wouter van den Berg
 
 

Kansen & Zekerheden. Dat is het Oosterlicht. 

Het Oosterlicht College is de enige brede scholengemeenschap in de regio. Dat zijn we uit overtuiging. We maken een bewuste keuze voor dakpanklassen en voor een tweejarige brugperiode om kansengelijkheid te bevorderen, opstroom te stimuleren en een veilige sfeer te creëren. De basis van ons open christelijk handelen is respect en zorg voor elkaar; persoonsvorming vinden wij belangrijk. De school heeft twee locaties, één in Nieuwegein en één in Vianen.
 
Het Oosterlicht College biedt leerlingen kansen en zekerheden. We moedigen ambitie aan en geven ruimte aan verbreding en verdieping van talent. Iedere leerling komt bij ons op het niveau terecht dat bij hem of haar past. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend met mooie resultaten.
We hebben een breed aanbod op het gebied van Cambridge English, bèta, techniek, creativiteit, cultuur en sport. We dagen leerlingen uit om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch te denken en te experimenteren. Het Oosterlicht leidt op tot meer dan een diploma.
  
Op onze school stellen we de kernwaarden respect, kwaliteit, vertrouwen, ambitie en samenwerking centraal.

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.