Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leraar Nederlands 1e graad
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
26 september 2019
Eind Datum
26 november 2019
Functie naam
Nederlands
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8333 - 1,0
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Nieuw-Vennep
Aanvang functie
direct
Organisatie
Herbert Vissers College
Website

Herbert Vissers College uit Nieuw-Vennep zoekt een Leraar Nederlands 1e graad per direct

De vacature 0,8333 – 1,0 fte (20 – 24 lesuren), ontstaat per 1 augustus 2019. De lesuren zijn voornamelijk verdeeld over de bovenbouw havo en vwo. Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

We zoeken een leraar Nederlands voor de havo en vwo die proactief, collegiaal, betrouwbaar en gedisciplineerd is en bereid is actief binnen de vakgroep te zijn. We zoeken een leraar die boven de lesstof staat, op verschillende manieren kan uitleggen en
de lesmethode hooguit als springplank naar goed onderwijs gebruikt, eclectisch omgaat met die methode en de leerlingen, niet het onderwijsprogramma, centraal stellen in de vaklessen.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met ‘hart voor het onderwijs’ . U voelt zich als leraar nauw betrokken bij het werk van uw team en u heeft affiniteit met de leerlingen. U weet betrokkenheid bij de leerlingen en uw collega’s te bevorderen. U bent innovatief
en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de leraren in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van uw afdeling. Van de leraren wordt een professionele inbreng in het team verwacht.

Het geven van een proefles kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

U beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid.

Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweedegraads leraren royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder
uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.

Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum, gymnasium en HVX (sinds schooljaar 18/19 wordt er gewerkt met een nieuwe onderwijsmethode, HVX). Die uitgaat van persoonlijke groei en waar leerlingen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Met hulp van leraren / coaches werken leerlingen aan hun persoonlijke leerroutes voor Nederlands, Engels en wiskunde en aan projecten die zij zelf vormgeven en uitvoeren. Lees verder op onze website).
 
Het is een school op christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij 1770 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen. 
 
Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in het personeelsbeleid. 
Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe docenten opleiden en stagiaires begeleiden.
 
De school is gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal in het groeigebied Haarlemmermeer en is uitstekend bereikbaar. 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.