Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Leraarsassistent
Dienstverband
tijdelijk, vast
Toegevoegd op
11 september 2019
Eind Datum
30 september 2019
Functie naam
Onderwijsassistent
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,5
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Bussum
Aanvang functie
11-9-2019
Loon indicatie
8
Organisatie
De Fontein
Website

Werken op De Fontein
Op deze school is het motto: "De loopbaan van de leerling staat centraal" en daar mag je als leraarsassistent je steentje aan bijdragen. Door leerlingen te helpen ontdekken waar ze goed in zijn, waar hun talenten liggen en dus waarin ze verder zouden willen
leren. Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) maakt deel uit van het programma vanaf leerjaar 1. Niet dat de leerlingen dan al moeten kiezen voor een vak of een richting, maar ze moeten wel weten hoe belangrijk het is goede keuzes te maken.

Waarom?
De arbeidsmarkt verandert en daarmee veranderen beroepen sneller van inhoud en/of verdwijnen. Dit vraagt van toekomstige werknemers (de huidige leerlingen en studenten) een flexibele en wendbare deelname aan de steeds sneller veranderende arbeidsmarkt. Het
is belangrijk hen hierop voor te bereiden door in hun opleiding aandacht te besteden aan de ontwikkeling van de loopbaancompetaenties en daarmee aan de arbeidsidentiteit van de leerling/student. Op die manier zijn zij beter in staat zelf sturing te (blijven)
geven aan hun loopbaan, nu én in de toekomst.

Dat doen we op De Fontein bij LOB

Onder LOB verstaan wij het geheel van begeleiding en activiteiten waarmee de school jongeren tijdens hun mavo-opleiding ondersteunt bij maken van loopbaankeuzes. De begeleiding van de school is gericht op het ontwikkelen van een arbeidsinstensiteit van de jongere
middels de vijf loopbaancompetenties:​​​​​​

  • kwaliteitenreflectie: waar ben ik goed in?
  • motievenreflectie: wat zou ik leuk vinden?
  • werkexploratie: stage lopen en ontdekken wat je aanspreekt
  • loopbaanzelfsturing: het is mijn leven en daar wil ik invloed op hebben
  • netwerken: je doet het samen met anderen

Hoe?

Om loopbaankeuzes te kunenn maken, is het belangrijk dat leerlingen:

  • ervaringen met werk en werken op doen (bv stages en levensechte opdrachten)
  • hierop terugkijken door erover in gesprek te gaan (loopbaangesprek)
  • op basis hiervan keuzes te maken.

Voor De Fontein zijn wij per direct op zoek naar een leraarsassistent.

Lijkt je dit wat, ben jij die belangrijke adviseur van onze leerlingen en ben je een organisator die communicatief, secuur en pro-actief is? Dan zoeken we jou!

 

Salariëring is op basis van kennis en ervaring in schaal 8 van de cao-vo.

De Fontein is een eigentijdse school voor mavo in Bussum. In een organisatie op menselijke maat bieden wij leerlingen veel toekomstmogelijkheden. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel: leerlingen krijgen een warm en veilig welkom.

De Fontein biedt betekenisvol onderwijs en behaalt daarmee uitstekende resultaten. Iedere leerling doet ertoe en er is maatwerk voor de leerling die dit nodig heeft. Onze aanpak is bij uitstek toekomstgericht: we werken systematisch aan de competenties die leerlingen op de havo, in het mbo en later in de samenleving nodig hebben.

De Fontein maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.