Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Lerarenopleider Wiskunde
Functie naam
Vakleerkracht
Toegevoegd op
13 juni 2019
Eind Datum
19 juli 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,0
Provincie
overijssel
Plaats
Zwolle
Loon indicatie
11
Organisatie
Windesheim
Website

Windesheim uit Zwolle zoekt een Lerarenopleider Wiskunde per

Ben jij de docent die de wiskunde leraren van de nabije toekomst wil opleiden? Ben je didactisch sterk en weet je te onderbouwen welk gedrag je in je onderwijs vertoont? 
 
Functie-inhoud
Als lerarenopleider wiskunde verzorg je onderwijs voor studenten afstandsleren en dagonderwijs bij de lerarenopleiding algemeen vormend onderwijs. Naast je onderwijsactiviteiten voor de opleiding wiskunde werk je als instituutsopleider op een van onze opleidingsscholen.
We vinden het belangrijk om de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied bij te houden en deze daar waar mogelijk te vertalen naar ons opleidingsprogramma. Dat betekent dat we veel gebruik maken van digitale leermiddelen.        
 
Afdeling
De lerarenopleiding wiskunde is onderdeel van de lerarenopleidingen algemeen vormend onderwijs. De lerarenopleidingen algemeen vormend onderwijs bestaan uit tien tweedegraads lerarenopleidingen en vier opleidingsteams. Opleidingsteams werken nauw samen met
scholen in het voortgezet onderwijs en mbo-instellingen in opleidingsscholen. Hier werken lerarenopleiders met werkplekbegeleiders aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten.
 
Wat verwachten wij van jou?
Als docentopleider bij de lerarenopleiding wiskunde heb je een veelzijdige baan. Je hebt veelvuldig contact met onze studenten. De student staat centraal. Ons takenpakket varieert van het geven van colleges tot het bezoeken van opleidingsscholen en van het
afleggen van stagebezoeken tot het voorbereiden van onderwijsthema’s voor het volgende semester. Wij zijn dé ervaringsexperts die onze studenten weten te inspireren.
 
Wanneer solliciteren?
Solliciteer wanneer je een eerstegraadsbevoegdheid wiskunde hebt en je naast passie voor het lesgeven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs ook passie voor het leren onderwijzen hebt. Heb je al veel ervaring met het begeleiden van collega’s, dan word
je met nadruk gevraagd te solliciteren. Ben je op dit moment werkzaam in het onderwijs en kijk je graag verder binnen je huidige dienstverband? Ook dan komen we graag met je in gesprek.

  • Je hebt een eerstegraads bevoegdheid in het vakgebied wiskunde.  Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar iemand met een academische achtergrond.
  • Je beschikt over goede kennis van en ervaring in het tweedegraads gebied (onderbouw voortgezet onderwijs en/of (v)mbo).
  • Je bent stressbestendig en in staat je eigen weg te vinden binnen de organisatie.
  • Je hebt ervaring met projectmatig en vakoverstijgend werken en bent in staat om vernieuwingen in het onderwijs te implementeren.
  • Je beschikt over aantoonbare kwaliteiten op het gebied van didactiek en hebt daar een onderbouwde visie op.
  • Je hebt het vermogen om studenten te stimuleren en te begeleiden in hun ontwikkeling.
  • Je hebt een flexibele en studentgerichte instelling, neemt initiatieven kunt omgaan met piekbelasting.
  • Je voelt je betrokken bij studenten die op afstand studeren en bent bereid gepersonaliseerd onderwijs te bieden.
  • Je bent bereid af en toe op zaterdag te werken.

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of
bus, een verlofregeling en gratis sporten.

Wij bieden een uitdagende functie voor de duur van 1,5  jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Ben je op dit moment werkzaam in het onderwijs en kijk je graag verder binnen je huidige dienstverband? Ook dan komen we graag met je in gesprek.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Docent A.
Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3560,- en €4892,-  (conform schaal 11 van de cao hbo).

Windesheim als werkgever
Werken bij Windesheim betekent kiezen voor een onderwijsinstelling die actief wil bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dit doen we via praktijkgericht onderzoek en door het opleiden van waardenvolle professionals op onze hogescholen in Zwolle en Almere.

Arbeidsvoorwaarden
Als hbo-instelling valt Windesheim onder de cao-hbo. In deze cao zijn het salaris en een aantal andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden opgenomen. Daarnaast bieden we medewerkers ook Windesheimspecifieke arbeidsvoorwaarden die jaarlijks in overleg met de vakbonden worden vastgesteld.

Ontwikkelmogelijkheden
Binnen Windesheim krijg je als medewerkers alle ruimte om jezelf te ontplooien en verder te ontwikkelen. Ongeacht je functie, domein of dienst waar je aan de slag gaat.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.