Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Medewerker Mediatheek
Toegevoegd op
7 november 2018
Eind Datum
19 november 2018
Functie naam
Mediathecaris
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,3
Plaats
Amstelveen
Aanvang functie
in overleg
Loon indicatie
Schaal 5 cao VO
Organisatie
Hermann Wesselink College
Website

Hermann Wesselink College uit Amstelveen zoekt een Medewerker Mediatheek per in overleg

 

Je hebt bij voorkeur een mediatheekopleiding gevolgd (bijvoorbeeld GO, Bibliotheek Academie, Media Informatie en Communicatie), aangevuld met enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
Je beschikt over pedagogisch-didactische vaardigheden, bent communicatief vaardig en hebt affiniteit met de doelgroep, lezen, informatievaardigheden en nieuwe media.
Je hebt  een flexibele werkhouding. Kennis van en ervaring met geautomatiseerde bibliotheeksystemen (Aura) zijn een pré.
 
Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor leerlingen; je helpt leerlingen bij het zoeken en vinden van boeken en informatie via de catalogus of in diverse externe bronnen. Je geeft klassikale instructie in de mediatheek over het gebruik en de mogelijkheden
van de mediatheek en over leesbevorderingsprojecten. Je houdt de ontwikkelingen bij op het gebied van informatietechnologie, mediawijsheid en sociale media. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de rust en de orde in de mediatheek.
 

Wij zoeken een medewerker mediatheek voor 0,3 fte, schaal  5 cao VO. Het gewenste opleidingsniveau is MBO + denk en werkniveau.

School en organisatieprofiel
Het Hermann Wesselink College

Het Hermann Wesselink College is een christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t; alle opleidingen worden zowel Nederlandstalig als tweetalig aangeboden. De school is al 55 jaar een begrip in Amstelveen. De school telt rond de 1730 leerlingen, voor twee derde deel afkomstig uit Amstelveen en voor een derde deel uit omliggende gemeenten als Aalsmeer, Ouderkerk, Uithoorn en Badhoevedorp. De vwo-afdeling is het grootst, de vmbo-t-afdeling het kleinst.

De school is opgedeeld in 5 teams van elk zo’n 340 leerlingen en 25 docenten. Dat maakt het voor leerlingen en docenten overzichtelijk en persoonlijk. We stellen hoge eisen aan leerlingen, maar ze kunnen ook rekenen op een intensieve en veelzijdige begeleiding. We vinden niet alleen een diploma belangrijk, maar hechten ook waarde aan de vorming van jonge mensen. Daarom organiseren we, zowel binnen als buiten de lessen, veel activiteiten voor en door leerlingen.
De school bereidt zich voor op totale en vervangende nieuwbouw op het huidige perceel. Dit betekent o.a. dat de school in de komende jaren letterlijk en figuurlijk in beweging is.
In het onderwijs op het HWC staat het leren van de leerling centraal, met veel extra keuzemogelijkheden. In ons leerplan nemen kunstzinnige en klassieke vorming, internationale oriëntatie, het β-onderwijs en sport een vooraanstaande plaats in. De school staat bekend om zijn goede examenresultaten. Onze visie is, dat leerlingen zich beter ontwikkelen als zij in toenemende mate zelf de regie over hun leerproces hebben; in zogenaamde ‘driehoeksgesprekken’ bespreekt de leerling zijn/haar eigen ontwikkeling met de mentor en de ouders. We gaan daarbij uit van de ‘groeimindset’: ieder kind kan leren en talenten ontwikkelen. We vragen veel van leerlingen, maar leerlingen kunnen ook rekenen op ondersteuning vanuit een professionele en gevarieerde leerlingbegeleiding.
Op www.hermannwesselinkcollege.nl vindt u onder het kopje ‘onderwijs’ veel extra informatie over het onderwijs op onze school. informatie over de leerlingbegeleiding en Passend Onderwijs is te vinden onder het kopje ‘Begeleiding’. 
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.