Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Ondersteuningscoördinator GroenStart
Toegevoegd op
12 juli 2019
Eind Datum
23 augustus 2019
Functie naam
Agrarisch onderwijs
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,5
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Schagen
Aanvang functie
nieuwe schooljaar
Loon indicatie
schaal 10 conform cao mbo
Organisatie
Clusius College Schagen mbo
Website

Clusius College Schagen mbo uit Schagen zoekt een Ondersteuningscoördinator GroenStart per nieuwe schooljaar

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidend) groen beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De organisatie telt in totaal ongeveer 5.600 leerlingen
en studenten en circa 775 medewerkers. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan een veilige werk- en leeromgeving. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor
natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving.

Het Clusius College (mbo) heeft met ingang van het schooljaar 2019-2020 een vacature voor een
 
Ondersteuningscoördinator GroenStart (0,5 fte)
(entreeopleidingen)
 
Het Clusius College staat bekend om zijn vooruitstrevende karakter en kent een goede begeleidingsstructuur voor onze leerlingen en studenten. Met samenhangend en hoogwaardig onderwijs bieden wij een stevige basis voor onze studenten. De teams zij enthousiast
en denken actief en creatief mee over de vernieuwingen binnen het onderwijs. Door de persoonlijke en betrokken wijze van leren en werken voelen studenten, ouders en docenten zich thuis bij het Clusius College.
 
Deelnemers aan GroenStart zijn jongeren en volwassenen die in hun (school)loopbaan behoefte hebben aan meer ondersteuning. In GroenStart vermengen we in samenwerking met partnerorganisatie intensieve begeleiding, scholing en arbeidsdeelname in één traject.
 

Wat ga je doen?
De ondersteuningscoördinator is een nieuwe functie. Je bent een spin in het web tussen de student, het onderwijs en de diverse betrokken instanties. Je coördineert de ondersteuning binnen de opleiding in samenspraak met teamleiders en andere betrokken medewerkers.
Je bent medeverantwoordelijk voor de intakeprocedure en de uiteindelijke aanname en plaatsing van alle studenten GroenStart. Gedurende het begeleidingstraject van de studenten ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van handelingsplannen, de begeleiding
tijdens en de evaluatie van het traject. Je ondersteunt de studiebegeleider en teamleider bij gesprekken met de student, de ouders/verzorgers en externen zoals, werkgevers, gemeentelijke instanties en hulpverleningsinstanties. Je bent verantwoordelijk voor
het opstellen en bijstellen van het ondersteuningsplan en het ondersteuningsbeleid van GroenStart en doet voorstellen voor aanpassing of verbetering.
Je organiseert en plant het interne overleg en je zit deze vergadering voor. Je onderhoudt de externe contacten en ondersteunt (op verzoek) de studiebegeleider bij het onderhouden van deze contacten.
 
Als ondersteuningscoördinator neem je beslissingen bij zaken die van toepassing zijn op de coördinatie van de ondersteuning en de intake. Je draagt bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van  de begeleiding aan onze studenten. Je legt verantwoording af aan
de teamleider entree-opleidingen.
 
Wat breng je mee?
Je past goed binnen het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar we met de studenten bezig zijn met natuur, milieu en duurzaamheid. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler.

  • Je bent in bezit van een afgeronde relevante hbo-opleiding;
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring en affiniteit met de doelgroep van GroenStart;
  • Je hebt kennis van de sociale kaart en bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving;
  • Je communiceert doeltreffend en houdt rekening met het niveau van de betrokkenen waarmee je communiceert;
  • Je bent sterk in het bouwen en onderhouden van relaties;
  • Je maakt je op gemakkelijke wijze nieuwe kennis eigen en deelt bewust en actief opgedane kennis met collega’s en andere betrokken partijen;
  • Je kunt goed organiseren en plannen, dat betekent op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en benodigde tijd, acties en middelen aangeven om de doelen te kunnen bereiken.

Wat bieden wij?
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een nieuwe functie die nog verder ontwikkeld kan worden. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. De functie is gewaardeerd in carrièrepatroon
10 cao mbo (maximaal € 4.218,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring.
 

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: “Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld”. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.