Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Onderwijsassistent, begeleider Route 2
Dienstverband
Toegevoegd op
14 januari 2020
Eind Datum
31 januari 2020
Functie naam
Onderwijsassistent
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Hoorn
Aanvang functie
24-02-2020
Loon indicatie
Schaal 5 CAO-VO
Organisatie
SG Newton
Website

Wij zoeken een onderwijsassistent, begeleider Route 2

Op SG Newton geven we onderwijs aan ruim 800 leerlingen.  
Met de meesten gaat het heel goed. Maar soms loopt het even anders en heeft een leerling even een plek nodig om tot rust te komen of z’n verhaal te doen. Onze Route-2 voorziening is daar speciaal voor ingericht. Route-2 wordt, onder verantwoordelijkheid van
het ondersteuningsteam, aangestuurd door 2 onderwijsassistenten die samen ervoor zorgen dat deze voorziening de hele week is bemand.   
  
Wat ga je doen? 
  
Jij bent de begeleider die de leerlingen opvangt in Route 2. Die aanvoelt of er behoefte is aan even een gesprekje of juist even met rust gelaten worden. Die patronen ziet en bespreekt waarom een leerling telkens bij hetzelfde vak naar Route 2 komt. Die een
leerling helpt zo snel mogelijk weer in de klas terug te keren. Die een leerling die het overzicht mist, helpt een planning te maken. Die een leerling die alles aan de ander wijt, kan laten reflecteren op zichzelf.
Soms komen er meerdere leerlingen tegelijk. Je bent in staat in dit soort situaties helder de regie te pakken. Soms is het druk, soms niet. In overleg met het ondersteuningsteam voer je dan administratief werk uit, zoals het bijhouden van verzuim of de voortgang
van de loopbaandossiers van de leerlingen.  
  
  
Hoe vaak en hoe lang? 
  
De vacature (0,4 fte) wegens zwangerschapsverlof loopt van de voorjaarsvoorjaarsvakantie tot de zomervakantie, van 24 februari tot 30 juni 2020.
  
De omvang van de vacature zou eventueel groter kunnen zijn bij aanvang. Dit in het kader van ziektevervanging. 
  

 
 

Ben jij die onderwijsassistent met een goed pedagogisch gevoel?  
Of die SPW-er die graag binnen het onderwijs van betekenis wil zijn?  
Dan is dit misschien de klus voor jou! 
  

Schoolportret
Onze school is vernoemd naar de ontdekker Sir Isaac Newton (1643-1727).Op SG Newton leren wij de leerlingen zichzelf en hun talenten te ontdekken. Leerlingen krijgen de tijd om uit te zoeken waar ze goed in zijn én kunnen direct kiezen wat ze leuk vinden om te doen.

SG Newton is een ondernemende school die samenwerkt met bedrijven en maatschappelijke instellingen in de regio. Daardoor kunnen leerlingen bij ons in projecten ervaren, hoe het is om ‘in het echt’ ergens te werken. In de loop van hun opleiding gaan leerlingen daardoor zelf ontdekken welke beroepsrichting het beste bij hen past.

We zijn ook een betrokken school. Betrokken bij de samenleving en betrokken bij elkaar. Voor ons is het uitdragen van Artikel 1 van de grondwet leidend. Wij spannen ons in om elke leerling bij ons op school te laten ervaren: ‘Ik ben iemand, ik kan wat en ik hoor erbij’. Het projectonderwijs dat wij bieden wordt vaak gedragen door maatschappelijke instellingen of georganiseerd rondom maatschappelijke doelen. De Nadine OK Run, de uitreiking van de vrijwilligersprijs en het bakken van koekjes voor alle vrijwilligers van nationale vereniging de Zonnebloem zijn daarvan voorbeelden.

We zijn een school voor nieuwsgierige leerlingen. Voor leerlingen die veel willen beleven en ontdekken. Daar hoort durven natuurlijk bij. Ons motto op de gevel is niet voor niets ‘dare to discover’. Onze leerlingen kunnen verschillende talentprogramma’s kiezen in de TalentFactory. Ze beginnen vaak met voor hen veilige en bekende keuzes maar voelen zich snel uitgedaagd om nieuwe ervaringen op te doen.

Maar bovenal zijn we gewoon een goede school met goede resultaten en opbrengsten. Wij worden door ouders gewaardeerd met een 8.2.

Op onze school zitten +/- 850 leerlingen. Het team bestaat uit +/- 115 medewerkers. 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.