Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Onderwijsassistent, bovenbouw, Pluspunt, Rotterdam (0,6 wtf)
Dienstverband
Toegevoegd op
15 september 2020
Eind Datum
15 oktober 2020
Functie naam
Onderwijsassistent
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Loon indicatie
4
Organisatie
Pluspunt 
Website

Pluspunt  uit Rotterdam zoekt een Onderwijsassistent, bovenbouw, Pluspunt, Rotterdam (0,6 wtf) per

Ons verhaal
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. Wij verzorgen op ruim 75 scholen (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. OBS Het Pluspunt, is één van die Boor-scholen.

OBS Pluspunt
Pluspunt is een reguliere basisschool, gelegen op de grens van de wijk Prinsenland en ’s-Gravenland in Rotterdam. De school opende haar deuren in 1992 en bestaat inmiddels alweer 28 jaar. Onze school telt momenteel ca. 230 leerlingen. Binnen de reguliere groepen bieden wij ook onderwijs aan kinderen met een lichamelijke beperking. Voor de begeleiding van deze leerlingen werken wij samen met Rijndam Revalidatiecentrum. Samen dragen wij zorg voor een optimale begeleiding en ontwikkeling van het kind. Leerlingen die ook therapie behoeven, krijgen dit onder schooltijd op school aangeboden door de therapeuten van Rijndam. In verband met de pensionering van één van onze assistenten zijn wij op zoek naar een enthousiaste onderwijsassistent.

Ben jij enthousiast en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan verder, neem contact met ons op of solliciteer direct! Meer info over Pluspunt vind je op: www.obs-pluspunt.nl

Wat heeft OBS Pluspunt jou te bieden?

 • Je komt in een fijn team terecht met enthousiaste en gemotiveerde collega’s die met elkaar wil leren om het onderwijs te verbeteren.
 • Kwalitatief goed onderwijs met veel differentiatie en een sterk pedagogisch klimaat, waardoor kinderen zichzelf kunnen zijn.
 • Een breed en uitdagend lesaanbod (onder meer Engels vanaf groep 1) en Minerva onderwijs voor meer begaafde leerlingen.
 • Aandacht voor Beeldende Vorming, bewegingsonderwijs en Wetenschap & Technologie.
 • Inschaling volgens schaal 4 conform CAO-PO. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. Het betreft een aanstelling van 1 jaar met bij geschiktheid de mogelijkheid tot verlenging.
 • Vacature ontstaat per 1 oktober 2020 en voor 24 uur per week.

Wat ga jij doen?


> Het verrichten van ondersteunende begeleiding door:

 • leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij het verwerven van kennis en vaardigheden.
 • leerlingen te stimuleren en te corrigeren in gedrag en werkhouding om het leerproces van henzelf en/of de groep te bevorderen.
 • behulpzaam zijn bij het installeren en bedienen van handicap gebonden hulpmiddelen.
 • specifieke onderwijsopdrachten uit te voeren met individuele leerlingen of groepjes leerlingen in opdracht van de leerkracht.
 • in overleg met de docent de ontwikkelingsvoortgang van leerlingen te registreren.
 • het rapporteren aan het team c.q. de leidinggevende naar aanleiding van observaties bij leerlingen.

> Het bieden van ondersteuning voor leerlingen bij hun algemene dagelijkse levensbehoeften door:

 • de leerling te verzorgen op het toilet.
 • het helpen van de leerling tijdens de (lunch-)pauzes, de gymles of de handvaardigheidles.
 • het aan- en uitkleden van de leerling bij activiteiten zoals gymonderwijs en zwemles.

> Verrichten van incidentele werkzaamheden van een vergelijkbaar niveau, onder andere het zorgdragen voor een nette werkomgeving

Wat neem je mee?

 • MBO onderwijsassistent, diploma niveau 4.
 • Je hebt hart voor leerlingen die een speciale aanpak nodig hebben en je maakt een bewuste keuze om met deze leerlingen te werken. Uiteraard is het een pré als je ervaring hebt met onze specifieke doelgroep.
 • Je bent enthousiast en betrokken en je kunt prima in teamverband werken.
 • Tot slot ben je in staat om veiligheid te bieden naar de leerlingen toe en kan je goed werken volgens regels en afspraken.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je steekt graag de handen uit de mouwen.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je kunt aandacht en duidelijkheid bieden.
 • Je bent kritisch (ook naar jezelf).
 • Je bent flexibel, zelfstandig, betrouwbaar.
 • Je hebt een positieve houding en bent oplossingsgericht.


Hoe verder?
Ben jij onze nieuwe onderwijsassistent? Enthousiast geworden? Solliciteer dan z.s.m. en stuur jouw motivatiebrief en CV naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met: Edith Matser (directeur), telefoonnummer via: 06 – 5267 4199.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Remy Mensingh (corporate recruiter) via: 06 – 5105 3983.


De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Nadere informatie en solliciteren:

In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.