Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Onderwijsassistent, Speciaal Onderwijs, Internaliserend
Dienstverband
Toegevoegd op
2 november 2020
Eind Datum
2 december 2020
Functie naam
Onderwijsassistent
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,0
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Loon indicatie
4
Organisatie
De Piloot 
Website

De Piloot  uit Rotterdam zoekt een Onderwijsassistent, Speciaal Onderwijs, Internaliserend per

Ons verhaal
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. Wij verzorgen (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Piloot.

De Piloot
De Piloot is een school voor speciaal onderwijs waar leerlingen onderwijs krijgen die gedragskenmerken vertonen voortkomend vanuit verschillende stoornissen waaronder autisme, angststoornissen en adhd. De leerlingen zijn gebaat bij een leerkracht die affiniteit en/of ervaring heeft met deze doelgroep. De leerlingen hebben behoefte aan duidelijkheid, veiligheid en structuur. Het betreft een vacature onderwijsassistent in groep 5. Op dit moment is het werk verdeeld over 2 groepen 5. Groep 5b (maandag t/m woensdag) is een groep met leerlingen met ASS, andere internaliserende problemen en spraaktaalproblematiek. Groep 5c (donderdag en vrijdag) is een groep met leerlingen met ASS en andere internaliserende problemen. Het is mogelijk om deze vacature met meerdere personen te vervullen. Meer informatie over onze school vind je op: www.depiloot.nl

Wat heeft De Piloot jou te bieden

 • De leerlingen zijn gebaat bij duidelijkheid, veiligheid en structuur.
 • Het werkklimaat voor de medewerkers is te omschrijven als collegiaal, ondersteunend en zeer betrokken bij leerlingen en collega’s.
 • Het team hanteert een consistente en pedagogische benadering, die gestoeld is op het opdoen van succeservaringen en een positieve benadering.
 • Contract t/m 31-7-2020 per 1 december 2020: 1,0 fte , eventueel te verdelen in 0,6 fte (maandag t/m woensdag) en 0,4 fte donderdag & vrijdag) salarisschaal OOP 4. Afhankelijk van formatieplek en functioneren kan besloten worden om het tijdelijke contract te verlengen.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding MBO-SPW, MBO onderwijsassistent of SPH.
 • Enige tijd ervaring in het speciaal onderwijs is een pré, maar is niet direct noodzakelijk.
 • Kennis van Nederlands met Gebarenondersteuning (NmG) is een pré, maar is niet direct noodzakelijk.
 • Duidelijk, geduldig, enthousiasmerend en oplossingsgericht.
 • Zelfstandig en flexibel.
 • Goede communicatieve vaardigheden en ICT-Vaardigheden.
 • Teamspeler.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?
Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatiebrief en CV naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Inge van Aarsen (afdelingsleider) via: 06-24272982 (maandag t/m donderdag tussen 8.30 uur en 16.30 uur) of stel je vraag via: i.vanaarsen@depiloot.nl.
De vacature sluit op: 13-11-2020. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Remy Mensingh (Corporate Recruiter) via: 06 – 5105 398

Nadere informatie en solliciteren:

De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:

 • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
 • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
 • hyperactiviteit (ADHD),
 • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
 • hechtingsstoornissen.
 • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen

Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.