Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Onderwijsdirecteur pro/vmbo
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
20 november 2020
Eind Datum
6 december 2020
Functie naam
Directeur
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0.8 fte
Provincie
drenthe
Plaats
Hoogeveen
Aanvang functie
01-04-2021
Loon indicatie
14
Organisatie
Roelof van Echten College
Website

Roelof van Echten College uit Hoogeveen zoekt een Onderwijsdirecteur pro/vmbo per 01-04-2021

Het Roelof van Echten College (RVEC) biedt onderwijs aan leerlingen in het praktijkonderwijs en van de afdelingen vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Bij het praktijkonderwijs worden alle branches aangeboden (van groen en horeca tot metaal en bouw).
Op het vmbo BB en KB kunnen leerlingen kiezen uit drie uitstroomrichtingen: zorg & welzijn, voertuigentechniek en dienstverlening & producten (richting techniek of dienstverlening). Op Mavo (TL) volgen de leerlingen 7 vakken (kiezen uit sport, kunst, technologie&toepassing
of een extra theoretisch vak. In de bovenbouw zijn er vier profielen (economie, techniek, zorg&welzijn en landbouw). Op havo en vwo kunnen leerlingen een stroom kiezen die aansluit bij hun interesses: Technasium, kunst en sport..
Leerlingen van de afdelingen mavo (klas 1 en 2), havo en vwo krijgen les op de locatie Bentinckspark; op locatie Voltastraat volgen leerlingen van het praktijkonderwijs, het vmbo en mavo klas 3 en 4 hun onderwijs.

Het Roelof van Echten College werkt intensief samen met het Regionaal Expertisecentrum Noord-Nederland RENN4, Ambiq en Onderwijscentrum De Twijn. De partners hebben een gezamenlijk onderwijsconcept Eduwiek ontwikkeld en hun kennis en expertise gebundeld. Daardoor
hebben alle leerlingen toegang tot het totale aanbod aan onderwijs en begeleiding, waardoor zij ook combinaties van speciaal en regulier onderwijs kunnen volgen. Ook leerlingen van RENN4 gaan naar school op locatie Voltastraat.

De bestuurder, de onderwijsdirecteur locatie Bentinckspark, de onderwijsdirecteur locatie Voltastraat en de directeur bedrijfsvoering & beheer vormen samen het directieberaad, waarbij de bestuurder de voorzitter is. Het directieberaad wordt ondersteund door
de bestuurssecretaris en staffunctionarissen. De directeur onderwijs pro/vmbovergadert eenmaal per week met zijn team.
Er zijn 6 cluster- en 6 afdelingsleiders op de locatie Voltastraat waar de onderwijsdirecteur pro/vmbo leiding aan geeft.

 

De bestuurder heeft de volgende opdrachten voor de nieuwe onderwijsdirecteur:
Bestendig, veranker en versterk op het Roelof van Echten College het bijzondere onderwijsconcept dat ontwikkeld is met de partners in het speciaal onderwijs.
Geef vanuit gespreid leiderschap leiding aan de unieke onderwijsstructuur: een matrix structuur met afdelingsleiders en clusterleiders en aan het onderwijs zoals dat in het handboek Samen Werken aan Goed Onderwijs verwoord is.
Werk op basis van vertrouwen en de kracht van de professionals en leg daarmee de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie. Inspireer, stel duidelijke kaders en verlies de koers niet uit het oog. Durf waar mogelijk buiten bestaande paden te treden.
Wees gevoelig voor verschillende belangen en weet die met elkaar te verbinden.
Draag de visie van de school met overtuiging uit en werk aan een passend netwerk ten behoeve van goed onderwijs.

Verder ken jij jezelf in de volgende eigenschappen:

 • je beschikt over een hbo plus werk- en denkniveau (hogere orde denken);
 • je hebt onderwijskundige en leidinggevende ervaring en hebt affiniteit met jongeren en leerlingen, praktijkonderwijs en vmbo;
 • je bent analytisch en hebt een helicopterview;
 • je bent vernieuwend (maar niet eigenwijs);
 • je bent empathisch en maatschappelijk betrokken;
 • je bent een netwerker en vindt het leuk om relaties met het bedrijfsleven op te bouwen en te onderhouden;
 • je hebt kennis van en affiniteit met formatieprocessen
 • je hebt een duidelijke visie en weet die op inspirerende manier uit te dragen;
 • je weet verantwoordelijkheden op de juiste plaats te beleggen;
 • je onderschrijft de christelijke kernwaarden van onze school;
 • je bent nuchter en beschikt over humor en relativeringsvermogen.

 
 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een uitdagende baan in een dynamische en innovatie onderwijsorganisatie;
 • een enthousiast team afdelings- en clusterleiders;
 • Een aanstelling van 0,8 fte;
 • De functie is ingeschaald in schaal 14 conform CAO-VO, tijdelijk met uitzicht op vast

Het RvEC is de brede scholengemeenschap voor christelijk voortgezet onderwijs in Hoogeveen. Op onze locatie Voltastraat vind je het praktijkonderwijs en het vmbo. Leerlingen van vmbo TL, havo, atheneum en gymnasium gaan naar locatie Bentinckspark. Onze belangrijkste missie: een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind. Dit betekent dat we passend onderwijs bieden voor ieder kind. We streven ernaar dat elke leerling zo goed mogelijk terechtkomt en moeiteloos doorstroomt naar vervolgonderwijs of een baan. Om dat te bereiken, werken we nauw samen met onze partners in het basisonderwijs, het speciaal onderwijs, het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven.
 
Een goede school zijn voor leerlingen kan alleen als je ook een goede school bent voor medewerkers. Een optimaal pedagogisch en didactisch klimaat komt voort uit inspirerende, betrokken en professionele medewerkers. We zijn een school die luistert naar medewerkers en hen betrekt in ontwikkelingen. Medewerkers krijgen de kans om zich breder te ontwikkelen en om vernieuwend bezig te zijn. Dat doen we door taken en verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie te leggen en te vertrouwen op de ondernemende kracht van onze professionals. We bieden hiervoor een inspirerende werkomgeving waarin ruimte is voor leren en groei. Naast een uitdagende baan kun je rekenen op een salaris conform de cao Voortgezet Onderwijs en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en scholingsmogelijkheden. Dus wil jij je verder ontwikkelen binnen een vooruitstrevende en ondernemende organisatie, dan ben je bij het RvEC op de juiste plaats. 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.