Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
OPDC docent LB/LC
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
17 mei 2019
Eind Datum
31 mei 2019
Functie naam
AVO mentor
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Aanvang functie
01-08-2019
Loon indicatie
LB/LC
Organisatie
Eenheid Zorg
Website

In het kader van zwangerschapsvervanging biedt het OPDC Rotterdam voor het schooljaar 2019-2020 een uitdagende vacature voor een kwaliteitsdocent.

Voor sommige kinderen heeft de reguliere vo-school niet altijd voldoende tijd en expertise om passende ondersteuning te geven. De school kan er dan voor kiezen om het kind tijdelijk op het OPDC Rotterdam te plaatsen in de verwachting dat het kind daar
zodanige ondersteuning krijgt dat het daarna succesvol de schoolloopbaan in het voortgezet onderwijs kan vervolgen.

De verblijfsduur op OPDC Rotterdam varieert van enkele weken tot meerdere maanden. Binnen het onderwijs- en ondersteuningsprogramma, waarbij de leerlingen bezig zijn met de verschillende theorievakken, is ook aandacht voor de sociale ontwikkeling en talenten.

Individuele en groepstrainingen, sport en spel, zijn belangrijke onderdelen van het lesprogramma.

Voor een docent op het OPDC Rotterdam is geen dag hetzelfde. Je geeft les aan leerlingen variërend van pro- tot vwo-niveau, hebt gesprekken met ouders, scholen en instanties, overlegt met jeugdhulpverleners, schrijft verslagen en bent betrokken bij gedragstrainingen.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar zal één van onze docenten met zwangerschapsverlof gaan. Voor een groot deel van het schooljaar zoeken wij voor haar een goede vervanger/vervangster. Wanneer blijkt dat zo iemand over grote kwaliteiten beschikt zal het
OPDC zeker proberen deze docent te behouden!

Het OPDC, in de Rotterdamse wijk Kralingen, verwacht veel van je, maar als nieuwe collega word je hierbij begeleid en ondersteund en maak je deel uit van een zeer ervaren kwaliteitsteam. 
 

Functie-eisen:
– Je beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid.
– Je hebt ruime ervaring in het voortgezet onderwijs.
– Je bezit uitstekende pedagogische en didactische kwaliteiten.
– Je kunt (individueel) lesgeven aan leerlingen van pro- tot vwo-niveau die op het OPDC het werk van hun eigen school maken.
– Je hebt affiniteit met leerlingen die (tijdelijk) meer aandacht nodig hebben om te kunnen terugkeren naar regulier onderwijs.
– Je communiceert op een open en professionele wijze met collega’s, leerlingen en ouders.
– Je hebt een goede taalvaardigheid en kunt heldere doelen en adviezen formul
 

Het OPDC Rotterdam maakt deel uit van Stichting LMC Voortgezet Onderwijs, één van de drie grote onderwijsbesturen in Rotterdam.

LMC Voortgezet Onderwijs zet in op de professionalisering van haar medewerkers en biedt verschillende professionaliseringstrajecten en activiteiten ter ondersteuning aan de ontwikkeling van docenten en de docententeams. Nieuwe docenten (van studerenden tot
en met bekwame docenten) krijgen binnen LMC extra begeleiding op maat middels het driejarige LMC inductieprogramma.

Inschaling en arbeidsvoorwaarden vinden plaats conform de CAO Voortgezet Onderwijs en de Rotterdamse Leraren C.A.O. Zo is er een aanvullende lerarenbeurs beschikbaar in Rotterdam en krijg je bij een vaste aanstelling een Rotterdam-pas om Rotterdam (nog beter)
te leren kennen.
 

De stichting LMC Voortgezet Onderwijs voert het bevoegd gezag over 24 scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken. In kleinschalige en veilige leeromgevingen bieden we onderwijs dat aansluit op het ontwikkelingsniveau van de leerlingen, varierend van gymnasium tot praktijkonderwijs. Zorgzaamheid en schoolklimaat zijn daarbij even belangrijk als leerprestaties. De individuele capaciteiten van de leerlingen en hun veelzijdigheid staan centraal. LMC wil deze talenten verhelderen en verzilveren. LMC streeft naar het allerhoogste leerrendement dat bereikbaar is voor de individuele leerling, onder het motto: er uit halen wat er in zit. Bij LMC werken ca. 1.000 medewerkers die lessen verzorgen en ondersteuning bieden aan 8.000 leerlingen. LMC Rotterdam is daarmee een van de grotere onderwijswerkgevers in de regio.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.