Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Orthopedagoog 0.4 WTF 07120113
Dienstverband
Toegevoegd op
20 november 2020
Eind Datum
5 december 2020
Functie naam
Open vacature
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4
Plaats
Bergen op Zoom
Aanvang functie
20-11-2020
Organisatie
OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.
Website

OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. uit Bergen op Zoom zoekt een Orthopedagoog 0.4 WTF 07120113 per 20-11-2020

Orthopedagoog 0.4 wtf

ZuidWestHoek College te Ossendrecht
Sterk in ontwikkeling!

De functie
Als Orthopedagoog van het ZuidWestHoek College draag je bij aan de ontwikkeling en uitvoering van beleid gericht op de plaatsing en begeleiding van leerlingen in het mavo en voorbereidend mbo. Je analyseert psychosociale hulpvragen van leerlingen die samenhangen met het leerproces, verricht zelfstandig psychodiagnostisch en orhto-didactisch onderzoek en brengt advies uit aan de schoolleiding. Je werkt hierbij samen met verschillende disciplines als ouders, leerlingen, docenten en zo nodig externe hulpverleners. Een belangrijk onderdeel van je taak is de begeleiding van je collega’s bij de uitvoering van leerlingbegeleiding en ondersteuningsactiviteiten. Je draagt bij aan de professionalisering van collega’s door het overdragen van kennis op inhoudelijk, didactisch en pedagogisch gebied.

Van onze nieuwe collega verwachten we:
• Een afgeronde academische opleiding Orthopedagogiek;
• Een brede theoretische kennis van (de ontwikkelingen op) het vakgebied van orthopedagogiek/ orthodidactiek en het algemene terrein van de leerlingbegeleiding;
• Sterk in het analyseren van problemen en het zoeken naar passende oplossingen;
• Vaardig in het begeleiden van leerlingen en het adviseren van ouders/opvoeders, het onderwijsteam en het management;
• Oog voor de individuele leerling, zijn of haar achtergrond en kwaliteiten;
• Een professional die voorbeeldgedrag laat zien in de samenwerking met verschillende disciplines;
• Enthousiasme om te werken in een innoverende omgeving;

Wat mag je van ons verwachten:
Een benoeming in de functie van Orthopedagoog voor 0.4 WTF (schaal 11) per 1 januari 2021 of later afhankelijk van een eventuele opzegtermijn. Je krijgt een contract voor de duur van een jaar. Na dit jaar kan dit contract bij gebleken geschiktheid worden verlengd. Je ontvangt een marktconform salaris volgens de onderwijs cao. Inschaling is afhankelijk van je competenties, opleiding en werkervaring. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ook zichzelf blijven ontwikkelen. Daarvoor krijg je bij ons alle ruimte. We bieden ontwikkelingsmogelijkheden, zowel inhoudelijk als verbredend. Je bent zelf eigenaar van je loopbaan.

Onze school:
Het ZuidWestHoek College is een school voor mavo en voorbereidend mbo, gelegen in het groenste stukje van Ossendrecht. Bij ons op school kent iedereen elkaars naam, hebben we oog voor het individu en bieden we waar mogelijk maatwerk.
Onze slogan ‘Sterk in ontwikkeling’ doen we eer aan door continu te kijken naar innovatiemogelijkheden, waarbij we prioriteit nummer één (goed onderwijs voor onze leerling) nooit uit het oog verliezen. Dit schooljaar zijn we in de brugklassen gestart met een nieuw onderwijsconcept. In dit concept krijgen de leerlingen naast AVO-vakken o.a. Project Onderwijs voor een groot gedeelte in de week. Tevens werken en leren leerlingen en docenten middels een Chromebook.
Op onze school wordt gewerkt in teams en secties en heerst een collegiale sfeer. De school is uniek in het aanbieden van colleges die nauw aansluiten bij de interesses van de leerling; zo hebben we een Drone-, Mountainbike-, Voetbal-, Dans- en Paardrijcollege.

Onze school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.; een sterke onderwijsspeler in de regio. De organisatie kenmerkt zich door kleinschaligheid, kwaliteit van onderwijs en leerlingbegeleiding.
Op haar beurt is de Scholengroep onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg; een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen kennen een aanbod van gymnasium tot en met praktijkonderwijs.

Wil je meer weten?
Bezoek dan vooral de websites www.zuidwesthoekcollege.nl en www.omo.nl voor meer informatie. Als je daarna nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Guus Haelermans (directeur) via g.haelermans@zuidwesthoekcollege.nl.

Geïnteresseerd?
Hebben we je weten te interesseren? Solliciteer dan via www.omo.nl, op deze website kun je je motivatiebrief en CV uploaden. Solliciteren kan t/m 5 december 2020. Sollicitaties via mail worden niet in behandeling genomen.

OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.
De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. bestaat uit vier vestigingen: het Mollerlyceum en de ZoomMAVO te Bergen op Zoom, het ZuidWestHoek College te Ossendrecht en 't Ravelijn te Steenbergen. De scholengroep is een sterke onderwijsspeler in de regio en profileert zich als kansenschool. Het onderwijsaanbod bestaat uit breed vmbo, havo, atheneum en gymnasium.
Kenmerkend zijn de kleinschaligheid van de organisatie en de kwaliteit van onderwijs en leerlingbegeleiding. Alle 2000 leerlingen binnen de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. krijgen ‘onderwijs op maat’.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.