Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Orthopedagoog met een groot hart voor leerlingen
Functie naam
Orthopedagoog
Toegevoegd op
29 november 2018
Eind Datum
16 december 2018
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,9 - 1,0
Dienstverband
tijdelijk, vast
Provincie
utrecht
Plaats
Breukelen
Aanvang functie
01-01-2019
Organisatie
Vecht-College
Website

Wil jij de leukste combinatie van werkzaamheden? Wij zoeken een orthopedagoog die naast de directe individuele begeleiding van onze leerlingen (ca 0,3 FTE) onze uitgebreide leerlingondersteuning kan aansturen.

Altijd al willen werken in een snelgroeiende en ambitieuze organisatie? Stop dan met zoeken! Het Vecht-College, particuliere school in Breukelen, zoekt een enthousiaste en empathische orthopedagoog die zich thuis voelt in een jonge, vernieuwende organisatie.
Jij bent een echte onderwijsvernieuwer: inhoudelijk sterk, gedreven om het beter te doen, niet bang om te experimenteren en vooral in je kracht als je met jongeren aan de slag bent!

Jouw profiel:
Jij hebt hart voor jongeren en snapt hun belevingswereld. Tegelijk ben je vakinhoudelijk een uitblinker en heb je een helder beoordelingsvermogen. Je bent een warm, positief mens en zorgt voor een prettige sfeer in de school. Je bent oplossingsgericht en besluitvaardig
en jouw manier van aanpakken zorgt ervoor dat leerlingen met hun vragen graag naar jou toekomen. Leerlingen lopen met je weg en hebben tegelijkertijd veel respect voor je. Je bent een deskundige en praktische aanpakker en wilt graag winnen. Je bent flexibel
en sterk in plannen en organiseren. Je zegt wat je doet, doet wat je zegt, je bent een teamplayer, denkt buiten de gebaande paden en je laat je niet snel van de wijs brengen. Tenslotte wil je zelf ook graag leren en ben je in staat tot goede zelfrefectie. 

Het Vecht-College  
Het Vecht-College is een particuliere middelbare school waar leerlingen hun mavo-, havo- of vwo-opleiding kunnen volgen. Door het kleinschalige karakter is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere leerling én veel tijd voor uitleg en oefening
van de lesstof.

Op het Vecht-College staat niet alleen vakinhoudelijke kennis centraal: leerlingen werken ook aan belangrijke studievaardigheden als plannen en structureren. Ouders zijn nauw betrokken bij de voortgang en het contact met docenten is laagdrempelig. Wij helpen
leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Tot ze hun diploma gehaald hebben of weer uitstromen naar het regulier onderwijs.

Wij zoeken een afgestudeerd orthopedagoog die 1 op 1 met leerlingen aan de slag gaat, maar daarnaast een echte teamspeler is. Als orthopedagoog ben je het warme hart van het Vecht-College. Je begeleid leerlingen, maar gebruikt jouw expertise ook om te
zorgen dat de hele organisatie het beste uit iedere leerling kan halen.

De functie omvat:

  • De individuele begeleiding van leerlingen,
  • Het coördineren en aansturen van de studiebegeleiding en bijlessen,
  • Tweewekelijks overleg met mentoren
  • Contact met externe specialisten en partners

Wij bieden:

  • Een dienstverband van 36 tot 40 uur per week
  • Een tijdelijke aanstelling voor het schooljaar met uitzicht op vast
  • Een uitdagende en dynamische werkomgeving

Op het Vecht-College krijgen leerlingen de kans te ontdekken waar hun leerbehoeften liggen én over welke talenten ze beschikken.

Elke leerling heeft een eigen manier van leren. Waar de één graag leert door te doen, is de ander misschien een denker, die kennis vooral uit boeken haalt. Dat wil niet zeggen dat de ene leerling beter is dan de andere, maar wel dat beide leerlingen andere behoeften hebben als het op leren aankomt. Daarom zet het Vecht-College de leerling centraal.

Door lessen, bijlessen en persoonlijke begeleiding af te stemmen op die behoeften en talenten, haalt het Vecht-College het beste in iedere leerling naar boven en krijgen leerlingen vertrouwen in hun eigen kunnen en plezier in het leren. Bovendien besteedt het Vecht-College veel aandacht aan een gezonde leefstijl

Het Vecht-College zet in op:

Kleinschaligheid
Leerlingen gaan op het Vecht-College niet op in de massa, maar worden gezien, dankzij de kleine klassen. Zo kunnen docenten beter inspelen op de persoonlijke leerbehoeften van iedere leerling.

Persoonlijke leerstrategie
Welke manier van leren past het best bij een leerling? Dat zoeken we samen met de leerling uit, en daar passen we de persoonlijke leerstrategie op aan.

Leren leren
Leerlingen leren werken aan een planning en leren structuur aan te brengen in hun werk. Basisvaardigheden waar ze hun verdere schoolcarrière voordeel van hebben.Studiedoelen & evaluatie
Door heldere studiedoelen te stellen en die te evalueren, krijgen leerlingen inzicht in alles wat ze bereiken. Ook worden positieve resultaten opgemerkt en benoemd. Dit draagt bij aan hun zelfvertrouwen.

Studiehulp/Huiswerkbegeleiding
Leerlingen hebben de mogelijkheid om hun huiswerk, onder begeleiding, op school te maken. Zo lopen ze geen achterstand op en hebben ze na schooltijd de avond vrij voor andere dingen.

Sport en cultuur
Wij besteden extra aandacht aan beweging en cultuur. Zo houden we hoofd, hart en lijf in balans. En dat leidt tot nog betere schoolprestaties.

Plezierige, ontspannen werksfeer
Het contact tussen leerlingen van verschillende leerjaren, ouders en docenten is laagdrempelig, persoonlijk en informeel. Dat draagt bij aan een plezierig, ontspannen leerklimaat.

Gezonde kantine
Dagelijks verse smoothies en gezonde lunches: in de kantine van het Vecht-College zijn vooral voedingsmiddelen verkrijgbaar die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.