Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Pedagogisch facilitair medewerker
Toegevoegd op
19 juli 2019
Eind Datum
25 augustus 2019
Functie naam
Pedagogisch medewerker
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Zoetermeer
Aanvang functie
01-09-2019
Organisatie
Picasso Lyceum
Website

Pedagogisch facilitair medewerker

Het Picasso Lyceum heeft de onderstaande vacature:
 
Pedagogisch facilitair medewerker
 
• Per 1 september 2019
• 0.8 fte
• MBO+ werk- en denkniveau
• Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VO de functie wordt op dit moment extern gewaardeerd.
 
Het Picasso Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo. Wij zijn van mening dat iedere leerling zijn of haar eigen talenten heeft en in staat is om deze talenten verder te ontwikkelen. Het motto van de school is dan ook:
‘Talenten Ontwikkelen tot Prestaties’.
In de gebouwen verblijven dagelijks leerlingen, docenten en medewerkers van het Picasso Lyceum. De pedagogisch facilitair medewerker draagt mede zorg voor een veilig schoolklimaat in en rond de school, verricht ondersteunende diensten, geeft begeleiding en
leiding aan leerlingen (al dan niet onder verantwoordelijkheid van een docent) en verricht op de school voorkomende overige werkzaamheden van een vergelijkbaar niveau.
 
Wat ga je doen? 
 

 • Het voorkomen van en ingrijpen bij conflictsituaties tussen leerlingen dan wel tussen leerlingen van de school en leerlingen afkomstig van andere scholen conform vooraf gemaakte afspraken.
 • Het als eerste functionaris te woord staan en doorverwijzen van leerlingen en hun ouders (in soms dreigende) situaties en daarbij zodanig optreden dat zaken niet verder uit de hand lopen.
 • Het opvangen en begeleiden van geschorste leerlingen van en naar de ruimtes waar deze leerling mag verblijven in afwachting van de officiële schorsing.
 • Het verwijderen van leerlingen uit de klas op verzoek van de docent waarbij er vervolgens adequate verslaglegging gedaan moet worden t.b.v. het leerlingdossier.
 • Het toezicht houden op het gedrag van leerlingen tijdens pauzes en daarop adequaat reageren.
 • Het toezicht houden op leerlingen die uit de les verwijderd zijn dan wel in de time-out zitten en volgens bestaande procedures/protocol afhandelen.
 • Het onderhouden van contacten met de politie, wijkbewoners en winkeliers over de school in de wijk, het gedrag van leerlingen, en eventuele overlast en (verkeers) veiligheid.
 • Het aanpakken en afhandelen van incidenten en calamiteiten ( waaronder ook EHBO/BHV)
 • Het verstrekken van inlichtingen aan de rector, conrector en mentoren omtrent problemen die zich hebben voorgedaan met leerlingen.
 • Het signaleren van en rapporteren aan de conrectoren en docenten met coördinerende taken inzake leerlinggedrag en veiligheid, dan wel hierop adequaat reageren.
 • Het zijn van vraagbaak voor leerlingen.
 • Het bewaken van orde en veiligheid in en om de gebouwen, w.o. toezicht houden op de beveiliging (camerabeelden).
 • Het toezicht houden op leerlingen bij plotseling optredende lesuitval.
 • Het onderzoeken van gebreken en storingen en zo nodig zelf verhelpen daarvan, dan wel het binnen gestelde kaders, inschakelen en begeleiden van derden bij het uitvoeren van werkzaamheden aan roerende en onroerende goederen.
 • Het herstellen van aangebrachte vernielingen dan wel laten herstellen.
 • Het vrijhouden en toezien op de toegankelijkheid van vluchtwegen.Het toezien op de toegankelijkheid van kluisjes.
 • Het regelen van de EHBO- inkoop en het bijhouden van de voorraad EHBO-artikelen.

De vacature wordt intern en extern uitgezet waarbij bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang hebben. Uw sollicitatie wordt alleen behandeld bij aanwezigheid van cv en motivatiebrief. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Laghzaoui
(adviseur P&O) op mailadres: blaghzaoui@scz.nl.
 
U kunt uw sollicitatie t/m 25 augustus 2019 richten aan de afdeling P&O, vacature@scz.nl.. Gesprekken zullen plaatsvinden direct na de zomervakantie.
 

Het Picasso Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo. Wij zijn van mening dat iedere leerling zijn of haar eigen talenten heeft en in staat is om deze talenten verder te ontwikkelen.
Het motto van de school is dan ook: ‘Talenten Ontwikkelen tot Prestaties’.

Het onderwijs is zo ingericht dat leerlingen het onderwijs krijgen dat zo goed mogelijk bij ze past. 
We noemen dat Onderwijs op maat voor jou!

Dit gebeurt onder andere door activerende en prikkelende werkvormen aan te bieden in een uitdagende leeromgeving.
In deze uitdagende leeromgeving wordt er zo veel mogelijk ingespeeld op de vraag van de leerling. Excursies, TOPklassen en de mogelijkheid tot het versnellen van vakken en/of het volgen van lessen op een hoger niveau, maken deel uit van de manier van werken van het Picasso Lyceum. In dit maatwerk en gepersonaliseerd leren is het Picasso Lyceum landelijk een koploper.

Picasso Lyceum: een school waar je je thuis voelt. Op het Picasso Lyceum vinden we een goede sfeer en een goede band tussen leerlingen en leraren erg belangrijk. We willen graag dat onze leerlingen het naar hun zin hebben op school en leraren de school als een goede werkomgeving ervaren. Docenten en leerlingen kennen elkaar en leerlingen kunnen altijd bij de docenten terecht.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.