Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Praktijkdocent paardenhouderij
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
14 juni 2019
Eind Datum
26 juli 2019
Functie naam
Praktijkonderwijs
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6 fte
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Maasland
Aanvang functie
1-8-2019
Loon indicatie
CAO-MBO
Organisatie
Lentiz MBO Maasland
Website

Lentiz MBO Maasland uit Maasland zoekt een Praktijkdocent paardenhouderij per 1-8-2019

Lentiz onderwijsgroep bestaat uit acht scholen voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) en zes scholen voor mbo-onderwijs in de groene sector. Deze veertien unieke scholen bevinden zich in economische regio’s Greenport West-Holland, Mainport, Freshport,
het vitale platteland van Midden-Delfland en Goeree-Overflakkee en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en zijn verspreid over zeven gemeenten. Ruim 7500 leerlingen en studenten volgen onderwijs op een van de scholen in zowel voltijd als deeltijdopleidingen
en in de vorm van contractactiviteiten. In het onderwijs worden de leerlingen en studenten voorbereid op de toekomst en gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Lentiz vindt het belangrijk dat leerlingen en studenten niet alleen kennis krijgen aangeboden,
maar ook een moreel kompas en vaardigheden om zich verder te ontwikkelen.

Voor Lentiz | MBO Maasland zoeken wij een

Praktijkdocent paardenhouderij

Ingangsdatum: 1 augustus 2019

Werktijdfactor: 0,6 fte

Lentiz | MBO Maasland ligt in het prachtige landschap van Midden-Delfland. Het verzorgt groene beroepsopleidingen met arbeidsperspectief. Theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verbonden en er is veel aandacht voor internationalisering. De regio is belangrijk
voor ons onderwijs. Het bedrijfsleven is nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs waarin we elke student de ruimte bieden om zichzelf optimaal te ontwikkelen en zich optimaal voor te bereiden op de beroepspraktijk.

Functieomschrijving
We zoeken een docent paardenhouderij op hbo-niveau, bij voorkeur met een tweedegraads bevoegdheid en in het bezit van een instructeurslicentie.
Je hebt een ondernemende en klantgerichte instelling waarmee je de activiteiten binnen de opleiding en in de sector verder weet uit te bouwen.
Je bent een bevlogen, enthousiaste en flexibele teamspeler die investeert in de opbouw en het onderhouden van een netwerk, gericht op jouw vakgebied.
Je bent een daadkrachtige collega met ervaring in de wereld van de paardenhouderij en paardensport.

Taakbeschrijving:

 • Het verzorgen van (voornamelijk) praktijklessen op het praktijkbedrijf voor de opleiding paardenhouderij, op alle niveaus en in alle leerjaren
 • Het verzorgen van het lesmateriaal voor de praktijklessen van de opleiding paardenhouderij
 • Het begeleiden van studenten en het onderhouden van contacten met stagebedrijven
 • Deelname aan opleidingsvergaderingen en buitenschoolse activiteiten
 • Het onderhouden van contacten met het beroepenveld en initiatieven nemen in het leggen van nieuwe contacten.

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en bij voorkeur een tweedegraads onderwijsbevoegdheid
 • Je hebt een (actieve) instructeurslicentie (niveau 4 is daarbij een pré)
 • Je bent bereid je pedagogisch/didactisch te ontwikkelen
 • Je bent een teamspeler en hebt affiniteit met het werken met jongeren

Arbeidsvoorwaarden:

 • De cao mbo is van toepassing
 • De (salaris)inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring

Lentiz | MBO Maasland ligt in het prachtige landschap van Midden-Delfland. De school verzorgt groene beroepsopleidingen met arbeidsperspectief. Theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verbonden en er is veel aandacht voor internationalisering. Het bedrijfsleven is nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs, waarin we elke student de ruimte bieden om zichzelf optimaal te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk. Met een mix van theorie en praktijk bereiden we onze leerlingen voor op een kansrijke toekomst. Bij ons maken de leerlingen van hun hobby hun beroep. En dat merk je wel aan de motivatie van onze leerlingen!

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: – Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; – Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord.

Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.