Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Programmamanager Samen Opleiden en Arbeidsmarkt Onderwijs (0,8-1,0 fte)
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
16 oktober 2020
Eind Datum
1 november 2020
Functie naam
Projectmanagement
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 - 1,0 FTE
Provincie
gelderland
Plaats
Arnhem
Aanvang functie
16-10-2020
Organisatie
De Onderwijsspecialisten
Website

De Onderwijsspecialisten uit Arnhem zoekt een Programmamanager Samen Opleiden en Arbeidsmarkt Onderwijs (0,8-1,0 fte) per 16-10-2020

HAN Pabo, De Onderwijsspecialisten en Stichting CLC Arnhem PO (Delta Scholengroep en Flores Onderwijs), zoeken samen een:

Programmamanager Samen Opleiden en Arbeidsmarkt Onderwijs

In regio Arnhem wordt al geruime tijd samengewerkt op het gebied van Samen Opleiden. In dit project werken Flores Onderwijs, Delta Scholengroep en de HAN Pabo samen aan een goede begeleiding van de opleiding voor leraren in het primair onderwijs. Vorig jaar is hier een tweede project bijgekomen, te weten de Regionale Aanpak Personeelstekort in het onderwijs. Ook hierin werken dezelfde partners, samen met De Onderwijsspecialisten aan een betere benadering van de arbeidsmarkt voor het onderwijs. We gaan deze initiatieven aan elkaar verbinden en zoeken hiervoor een Programmamanager. We zien meerwaarde in de gecombineerde uitvoering van beide programma’s.

Je stuurt vanuit je rol als Programmamanager dus op twee programmalijnen: Samen Opleiden en Arbeidsmarkt onderwijs. Deze zijn nauw verweven want binnen de programmalijn Arbeidsmarkt onderwijs zit ook een sterke opleidingscomponent. Beide projecten richten zich op een duurzame en vitale werkomgeving van de medewerkers in het onderwijs.

In deze functie heb je een onafhankelijk rol, hierdoor voer je de werkzaamheden op verschillende locaties uit. In de bijlage worden de twee lijnen nader beschreven.

Wij zijn op zoek naar een:

Programmamanager 0,8 – 1,0 fte

Wij zoeken een collega die:

 • het programma Samen Opleiden verder gaat opzetten en uitwerken na het nieuwe convenant en tevens projectleider is van het project Regionale Arbeidsmarkt Personeel in het onderwijs;
 • stuurt op de uitvoering van het plan van aanpak Regionale Aanpak Personeelstekort en het behalen van gestelde doelen;
 • de verbinding weet te leggen tussen Samen Opleiden en Arbeidsmarkt Onderwijs;
 • de verbinding kan maken met de andere programma’s binnen de stichting CLC Arnhem PO en andere partnerschappen Samen Opleiden;
 • drie jaar ervaring heeft met multidisciplinaire projecten;
 • de sparringpartner is van de medewerkers in de besturen die zich bezig houden met Samen Opleiden en arbeidsmarkt- en personeelsvraagstukken;
 • ruim zicht heeft op het netwerk binnen het Arnhemse primaire onderwijs (basis en speciaal) en de opleiding;
 • brede kennis op het gebied van Samen Opleiden, HRM, arbeidsmarkt en het primair onderwijs;
 • kennis heeft van de (landelijke) ontwikkelingen rond Samen Opleiden en Regionale Aanpakken Personeelstekorten (RAP) en deze weet te vertalen naar een programma;

Daarnaast kan jij je vinden in de volgende kenmerken:

 • je houdt van een uitdaging en bent gericht op samenwerking;
 • je weet een onafhankelijk positie aan te nemen;
 • je verbindt, innoveert en kan de visie van de programmalijnen op alle niveaus uitdragen;
 • je bent in staat is om vanuit je rol als programmamanager goede evenwichtige aandacht te geven aan de twee hoofdtaken en de 4 opdrachtgevers.

Wij bieden:
Een boeiende, innovatieve functie in een dynamische en informele werkomgeving.

Functieomvang: 0,8-1 fte; het betreft een gecombineerde functie waarvan de programmalijn Arbeidsmarkt Onderwijs een 2-jarig project is waarvoor 0,4 fte beschikbaar is en voor programmalijn Samen Opleiden 0,4-0,6 fte.

Start: z.s.m. in eerste instantie voor 1 jaar met uitzicht op verlenging. Salaris: Schaal OOP 11 (max € 4621,- per maand op fulltime basis).

Heb je belangstelling?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen of wil je informatie over de vacature? Je kunt je motivatiebrief en CV richten aan Annelies Wiggers, Directeur Stichting CLC Arnhem PO. Voor vragen over de programmalijn Samen opleiden kun je terecht bij Annelies Wiggers, a.wiggers@clcarnhem.nl . Voor vragen over de programmalijn Arbeidsmarkt Onderwijs kun je terecht bij Joris Kemperman, Projectleider RAP, Joris.Kemperman@leeuwendaal.nl .

We verzoeken je om uiterlijk 1 november te reageren. De selectiegesprekken vinden in week 46 plaats (tussen 9 en 13 november).

Bijlage I: toelichting programmalijnen

Programmalijn Samen opleiden
Stichting CLC Arnhem PO is een bestuurlijk samenwerking van Delta Scholengroep en Flores Onderwijs, die in Arnhem samenwerken aan innovatie binnen verschillende programma’s; Samen Opleiden is een van deze programma’s. We hechten aan de verbinding van onderwijs, opleiden en onderzoek. We gaan er vanuit dat we door de verbinding van deze aspecten het onderwijsaanbod aan onze leerlingen verder kunnen verbeteren en willen hiermee tevens bijdragen aan de verdere schoolontwikkeling. De PO besturen geven daarbij op eigen wijze kleur aan de invulling van het gezamenlijke programma.

Binnen Samen Opleiden zijn in deze regio twee partnerschappen actief. Naast het partnerschap CLC Arnhem PO, vanFlores Onderwijs, Delta Scholengroep en de Han Pabo, is er een tweede aspirant partnerschap actief: ‘Veelzijdig Opleiden’, waar De Onderwijsspecialisten en de HAN in participeren, naast een aantal andere besturen uit deze regio. In je rol als Programmamanager voor het partnerschap Samen Opleiden vanuit het CLC Arnhem PO, zoek je verbinding en afstemming met het partnerschap ‘Veelzijdig Opleiden’, om met en van elkaar te leren en geen dingen onnodig dubbel te doen.

Samen Opleiden kent een zgn. praktijkprogramma waarbij een constante verbinding wordt gemaakt tussen opleiden (HAN Pabo) en onderwijs. Belangrijke speerpunten van Samen Opleiden zijn kwaliteitszorg en kennisdeling. Studenten adequaat voorbereiden op de praktijk, afstemming met de praktijk en kennis over en weer beschikbaar laten komen. Binnen de opleidingsbesturen worden studenten opgeleid onder begeleiding van schoolopleiders. Ook verbinden met de inductiefase is een onderdeel van de opdracht.

Wat ga je doen?
Als programmamanager Samen Opleiden geef je vorm en invulling aan het programma Samen Opleiden vanuit de kant van het primair onderwijs. Je bent de sparringpartner van de medewerkers binnen de besturen die zich bezig houden met Samen Opleiden. Je maakt van Samen Opleiden een sterk programma vanuit de gedachte dat dit de gezamenlijke grond en werkwijze van de andere programma’s kan worden. Je zoekt daarbij verbinding met de andere programma’s binnen CLC Arnhem PO, als ook met het partnerschap ‘Veelzijdig Opleiden’.

Programmalijn Arbeidsmarkt Onderwijs
Het personeelstekort in het onderwijs is een steeds groter probleem dat om oplossingen vraagt. Daarom hebben de betrokken partners vorig jaar de handen ineen geslagen om het personeelstekort aan te pakken. We hebben als doel om het werken in het onderwijs beter te profileren en daarbij verschillende mogelijkheden te benutten. Met elkaar en andere partners willen we zorgen voor een optimaal onderwijsklimaat, waardoor de toestroom van studenten, potentiële leraren en andere educatieve professionals wordt vergroot.

We benadrukken daarbij de brede keuzemogelijkheden binnen het PO en SO/VSO voor iedereen die in onze regio op zoek is naar een baan in het onderwijs. Ook besteden we aandacht aan het versterken van de loopbaanmogelijkheden voor de collega’s die al in het onderwijs werkzaam zijn. Schoolbesturen en scholen behouden hun eigen identiteit en blijven op zoek naar de leraar/medewerker die bij hen past.

Wat ga je doen?
Als Programmamanager geef je onder verantwoordelijkheid van de gezamenlijke stuurgroep van de partners, direct leiding aan de integrale projectgroep en aan de deelprojectleiders van de werkgroepen “samen werven”, “samen opleiden en professionaliseren” en “anders organiseren”. Hierbij werk je samen met professionals uit verschillende disciplines: HR, Kwaliteit, directeuren, recruitment van de verschillende partners. De stuurgroep is jouw opdrachtgever en jij legt hier verantwoording aan af. Je bent een spin in het web en verbindende schakel tussen de besturen en de uitvoering van het programma.

Het programma Arbeidsmarkt Onderwijs kent drie verschillende lijnen: werven, opleiden en anders organiseren. Daarnaast werk je met de integrale projectgroep aan de realisatie van een regionaal loket en zorg je voor verdere samenwerking op het gebied van personeel en arbeidsmarkt.

Referentienummer: 20-110

Werkweek
0,8 – 1,0 FTE

Over De Onderwijsspecialisten
De Onderwijsspecialisten: leren en ontwikkelen zit in onze vezels.

Wij zijn De Onderwijsspecialisten. Experts in speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen van 4 tot 20 jaar. Belangrijk en mooi werk! Vanuit Arnhem ondersteunen we 25 scholen in de regio zodat onze leerlingen met plezier naar school gaan en het beste onderwijs krijgen. Ons ambitieniveau is hoog: leren en ontwikkelen zit in onze vezels. Daarom worden we erg enthousiast van nieuwe initiatieven en het creëren van kansen. Dat doen we in onze open en lichte kantoortuin. Daar maken we snel contact, werken we veel samen en weten we van elkaar waar we mee bezig zijn. Dat zorgt voor een effectieve professionele samenwerking én voor een erg leuke werkplek.

De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en extra ondersteuning aan leerlingen die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat deze leerlingen moeilijk leren of omdat zij een lichamelijke of meervoudige beperking, een chronische ziekte of gedragsproblemen hebben. We bieden onderwijs op onze eenentwintig scholen en zetten onze expertise in om samen met partners onderwijs en ondersteuning op maat te realiseren.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.