Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
schoolmaatschappelijk werker/ jongerencoach

ROC Ter AA uit Helmond zoekt een schoolmaatschappelijk werker/ jongerencoach per

Voor de zomervakantie hebben wij de vacature reeds uitgezet. Helaas hebben wij tot op heden nog geen nieuwe collega kunnen vinden. Daarom zijn wij nog steeds op zoek naar een
Schoolmaatschappelijk werker voor 0,8 fte.
 
De Schoolmaatschappelijk werker verleent psychosociale hulp aan studenten en ouders/verzorgers. Daarnaast ondersteunt en begeleidt hij de docenten en management bij de aanpak van psychosociale problemen van studenten en geeft uitvoering van het sociale veiligheidsbeleid.
Uiteraard verwachten we van de Schoolmaatschappelijk werker dat hij in het kader van professionalisering de voor het beroep en de functie vereiste kennis en bekwaamheden op peil houdt.
 
We hebben onze Schoolmaatschappelijk werkers gevraagd wat het werk zo leuk maakt:
 
“Het is een erg afwisselende baan. Je bent veel individueel met jongeren in gesprek en samen ga je op ontdekkingstocht. Het is mooi om te zien dat je op korte termijn kleine successen kan behalen en dat jongeren krachtiger en zelfredzamer worden.”
 
 

Wat vragen wij?

  • affiniteit en enthousiasme in het werken met jongeren in een leer- en ontwikkelomgeving, zowel op individuele basis als in groepsverband;
  • afgeronde hbo-opleiding, op het gebied van Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening;
  • kennis van hulpverleningsmethoden en –technieken en (externe) hulpverleningsmogelijkheden;
  • dat je je weg weet te vinden binnen de sociale kaart van Helmond en omgeving;
  • methodische vaardigheden in het werken met studenten en (multi-probleem) gezinnen;
  • vaardigheid in het (tijdig) signaleren en het analyseren van psychosociale problemen;
  • algemene kennis van ontwikkelings- en leerstoornissen (b.v. autisme, ADD/ADHD, dyslexie, faalangst);
  • vaardigheid in het analyseren van (leer-, omgangs-, en ontwikkelings-) problemen en hier oplossingsgericht mee aan de slag te gaan;
  • (zeer) goede contactuele vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 De volgende competenties zijn bij jou ruim ontwikkeld: aanspreekbaarheid, betrokkenheid, overtuigen, plannen & organiseren en resultaatgerichtheid. Je hebt daarnaast humor, lef en passie voor jongeren, maar in je werkwijze toon je ook bescheidenheid.
 
 

Wat kunnen wij jou bieden?
Je gaat deel uitmaken van een gedreven team van collega’s die passie hebben om met jongeren te werken en de jongeren sterker en zelfredzaam te maken. Het is een zelfstandig en professioneel team, wat sterk gericht is op ontwikkeling en samenwerking met de onderwijsteams.
 
Wij bieden je een contract tot 1 oktober 2019 met de kans op verlenging bij goed functioneren. Gezien de bezetting van het team zijn werkdagen op woensdag en/of vrijdag vereist.
 
De functie is ingeschaald in schaal 10 cao mbo. We bieden daarnaast een eindejaarsuitkering van 8,33% en op fulltime basis 9,5 week vakantie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor deelname aan het fietsplan en bedrijfsfitness.
 
Onze cultuur is informeel en open en de lijnen zijn kort, waardoor je je snel ‘thuis’ zult voelen. Wij vinden het belangrijk om plezier te hebben met elkaar en hiervoor organiseren wij jaarlijks ontzettend leuke teamuitjes en personeelsfeestjes!
 
 

ROC Ter AA is een regionaal opleidingencentrum met de hoofdvestiging in Helmond.

ROC Ter AA realiseert beroepsonderwijs, volwassenenonderwijs en algemeen vormend onderwijs.  Daarbij begeleiden wij jongeren en volwassenen naar de toekomst. Dat doen we door samen met hen de passie en het succes te zoeken in vakmanschap en werk, deelname aan de maatschappij en in ‘blijven leren’. 

De kernwaarden die ons met elkaar verbinden en waarin we elkaar herkennen, zijn: persoonlijk, kwaliteit en passie in vakmanschap. Het is onze ambitie om voor studenten en bedrijven in de regio de beste keus te zijn.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.