Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
senior adviseur kennisnetwerken
Toegevoegd op
24 december 2018
Eind Datum
24 januari 2019
Functie naam
Beleidsadviseur
Niveau
HBO
Provincie
utrecht
Plaats
Utrecht
Loon indicatie
schaal 11, CAO Sociaal Werk
Organisatie
Vilans
Website

Ben jij een senior (kennis)netwerker pur sang? Kun je strategische samenwerkingsverbanden met diverse onderwijsinstellingen opzetten en leiden? Ben jij in om jouw helicopterview op strategisch, tactisch en operationeel niveau toe te passen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vilans zoekt een senior adviseur kennisnetwerken binnen het onderwijs (24-32 uur)

Ben jij een senior (kennis)netwerker pur sang? Kun je strategische samenwerkingsverbanden met diverse onderwijsinstellingen opzetten en leiden? Ben jij in om jouw helicopterview op strategisch, tactisch en operationeel niveau toe te passen? Dan zijn wij op
zoek naar jou!

Er is enorm veel kennis in het veld. Kennis waarmee zorgprofessionals elkaar kunnen helpen, maar die vaak blijft ‘hangen’ in organisaties. Dat kan anders! Wij helpen relevante kennis op te sporen en te ontsluiten. Dit doen wij zowel offline als online, zoals www.zorgvoorbeter.nl en www.kennispleingehandicaptensector.nl.
Samen met onderwijs, beroeps- en brancheorganisaties, wetenschap en andere strategische kennispartners vormen we een groot kennisnetwerk. We verbinden landelijke netwerken aan regionale en lokale initiatieven. Lokale kennis en ervaringen maken we generiek
toepasbaar en breed toegankelijk. Landelijke ontwikkelingen vertalen we naar kennisproducten voor de dagelijkse praktijk. 

Wat we zoeken
Je bent een strategische en resultaatgerichte netwerker met oog voor verschillende samenwerkingsvormen en allianties en passende businessmodellen. Je bouwt mee aan duurzame samenwerkingsverbanden met mbo-, hbo en wo onderwijsinstellingen. 

Deze samenwerking leidt tot actuele kennis voor docenten, studenten en zorgprofessionals, in makkelijk toepasbare en eigentijdse vormen die het leren van studenten en (zorg)professionals stimuleren en faciliteren. 

Je hebt:

 • Aantoonbare ervaring op het snijvlak van (onderwijs)inhoud en kennisverspreiding.
 • Aantoonbare ervaring van het ontwikkelen en leiden van complexe projecten binnen het onderwijs.
 • Een groot en relevant netwerk (binnen het onderwijs).
 • Aantoonbare acquisitievaardigheden.
 • Het vermogen politiek-strategisch te opereren in complexe samenwerkingsrelaties.
 • Ervaring en of affiniteit met langdurende zorg.
 • Het vermogen om trends en ontwikkelingen te onderscheiden en te duiden.
 • Een flexibele en proactieve instelling.
 • Een academisch werk- en denkniveau.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • Leggen en onderhouden van contacten met (potentiële) samenwerkingspartners zoals onderwijsinstellingen, koepels van zorgaanbieders, beroepsverenigingen en kennisorganisaties.
 • Ontwikkelen en leiden van complexe projecten die deel uitmaken van onze kennisnetwerkstructuur.
 • Verwerven van opdrachten in samenwerking met het team Kennispleinen (acquisitietarget vanaf € 200.000 per jaar).
 • Actief bijdragen aan ons zelforganiserende team in ontwikkeling.

Wat wij bieden
Vilans biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 14 maanden met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.902 bij een 36-urige werkweek (schaal 11, CAO Sociaal Werk). Vilans biedt uitstekende
secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en flexibele werktijden. 

Wie we zijn
Vilans is hét kenniscentrum voor de langdurende zorg. Met publiek geld ontwikkelen, verspreiden en implementeren we kennis voor het hele werkveld. Daarnaast voeren we betaalde opdrachten uit voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties.
We hebben dus te maken met verschillende financieringsvormen en uiteenlopende belangen. Maar ons vertrekpunt is steeds hetzelfde: zorgprofessionals versterken zodat zij goede, efficiënte en betaalbare zorg kunnen geven aan ouderen en mensen met een beperking
of chronische ziekte. We doen dat samen met zorgprofessionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliëntenorganisaties. Bij Vilans werken zo’n 200 medewerkers, de meesten met ervaring in de langdurende zorg. Je vindt ons op loopafstand van het Centraal
Station in Utrecht.

Vilans is hét kenniscentrum voor mensen die langdurende zorg bieden. Wij voorzien hen van praktijkgerichte kennis zodat we samen de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die langdurende zorg nodig hebben.  
Wij zijn een nieuwe organisatie met een rijk verleden. De waarden van waaruit wij werken zijn: ondernemen, inspireren en verbinden. Onze ambitie is groot! Wij streven naar veranderingen in de praktijk die blijvend zijn. Vilans telt ongeveer 150 medewerkers en is gevestigd op 5 minuten lopen van station Utrecht CS.  

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.