Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Strategisch Adviseur Onderwijs & Kwaliteit
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
17 november 2020
Eind Datum
6 december 2020
Functie naam
Management en Organisatie
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8-1,0 fte
Provincie
overijssel
Plaats
Zwolle
Loon indicatie
12
Organisatie
Deltion College
Website

Deltion College uit Zwolle zoekt een Strategisch Adviseur Onderwijs & Kwaliteit per

Strategisch Adviseur Onderwijs & Kwaliteit (32-40 uur)
Bureau Onderwijs & Kwaliteit (O&K) is op zoek naar een nieuwe collega. Als Strategisch Adviseur Onderwijs & Kwaliteit adviseer je het College van Bestuur en de directeuren. Je werkt nauw samen met adviseurs in colleges en projectleiders om de visie van Deltion
te verwezenlijken.

Als Bureau O&K zijn wij strategisch partner in de ontwikkeling van het onderwijs binnen Deltion. Bureau O&K is gepositioneerd onder het College van Bestuur en bestaat uit vijf (strategisch) adviseurs op het gebied van onderwijs en kwaliteit en een onderwijsjurist.
Hoofdthema’s in ons werk zijn het doorontwikkelen van de onderwijsvisie, onderwijskwaliteit, wetgeving en examinering.  De Deltion koers, onderwijsvisie en kwaliteitsafspraken met het ministerie van OCW zijn leidend in onze adviezen, beleidsvoorstellen en
veranderstrategieën.

In het mbo staan we voor de uitdaging om ons onderwijs meer te personaliseren en meer in samenwerking met het werkveld vorm te geven. Ook bereiden we studenten in toenemende mate voor op een leven lang ontwikkelen, bijvoorbeeld door het bieden van bij- en nascholing.
Daartoe willen we nog meer flexibiliseren, en het werken binnen open netwerken stimuleren. Dit om jongeren en werkenden met een leervraag in de regio Zwolle wendbaar en inzetbaar te houden.

Inspireren en ontwikkelen bij Deltion
Als strategisch onderwijsadviseur geef je gevraagd, maar ook zeker ongevraagd advies. Je draagt zorg voor verbinding tussen ontwikkelingen op centraal niveau en binnen de colleges en teams. Je schakelt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je
vertaalt relevante landelijke (en andere externe) ontwikkelingen en onderzoeksresultaten op het gebied van onderwijs, onderwijskwaliteit, examinering en wetgeving naar de onderwijsorganisatie.
Je gaat je bezig houden met actuele thema’s, waaronder:
– het verder intensiveren van de samenwerking tussen de Zw4lse
  (4 Zwolse mbo-instellingen), Zw8lse (4 zwolse mbo- en 4
  hbo-instellingen), provincie, gemeenten en het bedrijfsleven;
– creëren van portfolio denken binnen Deltion;
– een aantal thema’s uit de kwaliteitsagenda, bijvoorbeeld
  portefeuille BPV of Generiek Onderwijs. 

Daarnaast kom je op basis van signalen, trends, landelijke ontwikkelingen en (al dan niet) eigen onderzoek/analyse met beleidsvoorstellen. Integraal onderdeel van deze beleidsvoorstellen zijn aanbevelingen voor organisatie, digitalisering en professionele ontwikkeling
van medewerkers. Je vertaalt beleid door naar onderwijs- en kwaliteitsnormen, procedures en (verander) processen en bent betrokken bij de implementatie hiervan. 

Jij bent
Een inspirerende, daadkrachtige, verbindende, samenwerkende en resultaatgerichte adviseur. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden, waarbij je uitblinkt in schrijfvaardigheden. Je bent autonoom, kritisch, diplomatiek en beschikt over een relevant netwerk
in de regio. Je bent gedreven om afgesproken resultaten te behalen en weet mensen te overtuigen en mee te nemen in de ontwikkeling van onderwijskundige thema’s. Je geeft een verdere impuls aan de samenwerking met onderwijsinstellingen in de regio en kunt en
durft buiten de gebaande paden te denken. Verder zien we graag:  
– academisch werk- en denkniveau, verkregen door een
  wo-opleiding;
– een eigen visie, brede kennis, inzicht en ervaring in maatschappelijke
  ontwikkelingen;
– kennis van het mbo onderwijs en mbo-werkveld;
– aantoonbare relevante werkervaring in de onderwijscontext;
– specifieke kennis, inzicht in en ervaring met onderwijsorganisaties
  en – ontwikkeling;
– project- en verandermanagement vaardigheden gericht op het
  ontwikkelen van (meerjarige) projecten/programma’s en je weet
  deze in nauwe samenwerking met collegeadviseurs en andere
  betrokkenen te implementeren.

Ons aanbod
Een ‘gewone baan’ kun je makkelijk vinden, maar een baan waarbij je zoveel invloed hebt op de toekomst van duizenden mensen, die vind je alleen bij Deltion. Je tekent bij ons direct een jaarcontract met optie tot verlenging.
Je kunt ook nog rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:
– een maximaal fulltime bruto maandsalaris van € 5.595,- (schaal 12)  
  en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
– 8 weken vakantie per jaar;
– collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding
  én een uitstekende pensioenregeling;
– de mogelijkheid om opleidingen te volgen die je nog beter
  maken in je werk;
– laptop voor zakelijk gebruik.

Jong of oud, bedrijf of instantie, studerend of werkend: Deltion is er voor iedereen!

Voor mbo-opleidingen, bij- of omscholing, maatwerk voor bedrijven, als inspirerende werkgever of als samenwerkingspartner. Wij werken dagelijks met overgave aan de leerroutes van onze studenten. Wij leveren als partner een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regionale arbeidsmarkt. Wij zijn gevestigd op een bruisende school in onderwijsstad Zwolle.

Met uitdagende faciliteiten en een brede maatschappelijke blik stimuleren we studenten en medewerkers om zich zo succesvol mogelijk te ontwikkelen in hun beroep, in de maatschappij en in hun persoonlijk leven.
Wij weten dat open staan voor andere meningen ons sterker maakt. We zijn daarom steeds op zoek naar feedback op ons handelen. Zo bouwen wij dagelijks verder aan onze lerende organisatie.

Wij zijn aanspreekbaar op onze waarden betrouwbaarheid, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Deltion verzorgt voor 16.000 jongeren en volwassenen beroepsonderwijs op middelbaar niveau. Er werken 1.600 medewerkers als docent, instructeur, management of in staffuncties.

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.